Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak ja chce zeby

Moje rocne dziecko ma na ciele "pokrzywke" z bomblami. Co to jest? Wie ktos?

Polecane posty

Gość jak ja chce zeby

Moj syn byl dzis na spacerze na 100% nie poparzyl sie pokrzywami, nic nie jadl nowego, proszek do prania taki sam od zawsze a na skorze mojego dziecka takie cos. Nie swedzi go to a ni nie boli tylko raz sie pojawia a raz znika. Napiszcie mi co to moze byc i czy mam pedzic jutro z nim do pediatry? 🌼

Gość jak ja chce zeby
napiszcie mi . plisssss :)

Gość pokrzy
Masz rację to POKRZYWKA!Choroba tak się nazywa :) Daj mu Fenistil w kroplach albo Clemastin w syropie jak masz.Ale nie mieszaj tych dwóch leków.Albo to albo to. Za parę dni zniknie.Mój 4 latek miał to samo.;)

Gość wyjechanaaaaaaaaaa
wykap go w mace ziemniaczanej i zrob testy na alergie.

Gość myslalam ze komary go pogryzły

Gość jak ja chce zeby
dodam ze dziecko dostaje mleko krowie. Czy to moze byc przyczyna? pokrzy, ale tak jak pisalam wczesniej syn nie poparzyl sie pokrzywa, jestem tego pewna. Skad sie to u niego wzielo? Piszesz ze Twoj syn mial tak samo. Czto sie jeszcze powtorzylo? Napisz cos wiecej. A po co mam go kapac w mace ziemniaczanej jak sie swedzi go to? Myslisz ,ze to pomoze? Testy podobno mozna robic dopiro 4 czy 3 latkowi tal slyszalam ale nie wiem czy tak jest.

Gość pokrzy
Testy nie teraz.Za mały jest :) Pokrzywka nie jest od poparzenia pokrzywami :O To alergiczne.Mój miał taką reakcję od antybiotyku. Ale sąsiadki syn miał ot tak-bez przyczyny. Mozesz sie też jutro wybrać do lekarza.Da ci jakiś syropek.

Gość jak ja chce zeby
wielkie dzieki 🌼

Gość moja tez tak miala
od ibufenu dostala leki odczulajace i wapno pomoglo po jakis 3 tyg znow pokrzywka powrociala - ale nie wiem po czym , bo nic innego nie jadla ( lekow tez zadnych nie brala ) lekarz powiedzial ze ta pokrzywka moze powrocic - i powrocila dalam przez 2 dni te same leki co wczesniej - i przeszlo

Gość moja tez tak miala
dodam ze pierwszy raz okropnie ja wysypalo - pelno czerwonych plam na calym ciele i spuchnieta buzia i raczki

Czym smarujesz dziecko po kąpieli?? Nie jestem alergikiem, ale jak dolałam oliwki do kąpieli, a potem wyszłam na słońce, to też miałam taką pokrzywkę. Może to reakcja kosmetyku w połączeniu ze słońcem???

Gość edfarfre
to typowy objaw, mocnej alergii na cos, alergia nie musi wystapic od razy po spozyciu pokarmu,tylko jakis czas, tak moze to byc alegroa na mleko krowie..dziecko noworodek najpierw nie ma uczulenia na nic, alergia ujawnia sie pozniej pokoło 3,4 miesiaca, ale moze byc tez pozniej..i to nagle, zamiast pisac o pokrzywce na forum to nieodpowiedzialno matko, od razu z takim czyms sie do lekarza, a jkak lekarz nie przyjmuje tpo na pogotowie, to moze byc grozne i bolesne dla dziecka, to moze byc nawet wstrzas anafilaktyczy, wiem,bo moje dziecko takie cos miało..i dzieki bogu od razu poszłam na pogotowie, inaczje moglby byc roznie

Gość moj synek
meczymy sie 2tydz poczatkowo bylo malo babli dostal zyrtek i protopic i powoli zanikalo kiedy myslelismy ze to koniec wysypka objela cale cialo podajemy teraz flonidan i cutiwate dzisiaj dostalismy jeszcze zastrzyk odczulajacy i mamy dawac wapno ale nie wiemy czy mozna kapac