Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kosteczka20

Wrześniowe Panny Młode 2011

Polecane posty

do panna wrzesniowka Hej. Ja mam bardzo podobne do Ciebie buty tylko że zapinane na kostce.

Gość galla87
Hej. mam śłub 3 września. ale nie ma jeszcze sukienki...czy to nie za pozno?wogole jakos nie moge sie do tego zabrac bo nie wiem jaka bym chciala i w jakiej bede dobrze wygladac...pomozcie!!!

Gość aneta711
proponuję iść do pierwszego lepszego salonu i poprzymierzać różne wzory i fasony i popytać w różnych salonach ile się czeka i potem szukać czegoś konkretnego. to zależy czy cena gra dla Ciebie dużą rolę bo żeby zamówić w salonie to spokojnie zdążysz. zresztą różne są terminy więc zacznij od rozeznania w tym. zobacz w czym Ci dobrze i wtedy zdecyduj czy szyjesz, czy zamawiasz w salonie czy szukasz używanej. ale z tym ostatnim to chyba najciężej. ale zdążysz spokojnie.

nam pozostaly: koszula dla Pm i bielizna, rekawiczki dla mnie i takze bielizna.. jakas spineczka do wlosow,fryzjer,bukiet i ozdoby na samochod a i napoje jeszcze trzeba kupic i bedzie wsio

Milenka - to nie dużo wam już zostało:) galla87 - tak jak pisała Aneta711, idź do salonu pomierz spokojnie suknie, a nóż od razu cos ci wpadnie w oko. Ja miala upatrzony typ sukni, poszłam do salonu i co sie okazalo?? kompletnie mi nie było w takich dobrze. wybralam w koncu suknie w ktorej wygladalam najlepiej i po klopocie. Nie wiem czy chcesz kupowac czy wypozyczac, ale jesli kupic nie powinno byc zadnego problemu. jezeli zdecydujesz sie na wypozyczenie moze sie zdarzyc ze niektore sukienki beda juz na ten termin zamowione, ale w salonach jest taki wybor ze napewno cos sobie wybierzesz! Owocnych poszukiwań:)

Gość galla87
witam.jednak zdecywalam sie na szycie:) w przyszlym tygodniu umowie sie z krawcowa i ma mi doradzic w jakiej bedzie mi dobrze a jak nie to pojde jeszcze do jakiegos salonu i poprzymierzam i wybiore odpowiedni model dla mnie a ona mi taka uszyje...zostaly jeszcze zaproszenia winetki i podziekowania dla gosci...a w poniedzialek pierwsze spotaknie na kursie małżeńskim...

Gość Anka1501
Hej dziewczyny :) My ślub bierzemy 17.09.2011 :) załatwiliśmy już salę, dj,kościół jesteśmy w trakcie nauk a suknia się szyje :) jak ją założyłam odrazu wiedziałam że to ta :) http://www.lisaferrera2011.pl/suknia/l505 Jesteśmy umówieni na degustację tortów na szczęscie już wiemy jak ma wyglądać także połowa sukcesu :D Zaproszenia już mamy teraz po woli zaczynamy je dostarczać :) a wesele na 80 osob - pomorze :) Pozdrawiam serdecznie

Gość Iva:)
Anka1501 piękna suknia:) Ja tez szyje suknie-znaczy dopiero zacznę jak długo zajmuje Twojej krawcowej uszycie sukni?

Gość aneta711
ja zamówiłam też księgę gości. na początku nie byłam przekonana bo nie wiedziałam, czy goście w ogóle będą się do niej wpisywać ale byłam w sobotę na weselu kuzynki i dużo wpisów miała więc może i moi się będą wpisywać :) Poza tym zespół jeszcze przypomni o tej księdze i zachęci ich do wpisów. zamówiłam taką: http://allegro.pl/show_item.php?item=1600997150 Zamówiłam wzór 52, zaproszenia mam z czerwoną wstążką więc księgę z bordową. a zaproszenia mam takie: http://allegro.pl/cudne-zaproszenia-slubne-victoria-alma-art-i1577241844.html Anka1501 - śliczna suknia :) Ja jadę dziś ze swoją do krawcowej. zobaczę, czy się w niej dopnę, bo może jeszcze ostrą dietę będę musiała zastosować :) A i zapisałam się dziś do kwiaciarni. ta kuzynka, u której byłam na wspomnianym weselu miała śliczny bukiet, jej druhenka również. i okazało się, ze zamawiała w tej samej, którą ja sobie upatrzyłam :) więc już byłam pewna wyboru A jak u Was przygotowania? Pozdrawiam

Gość Anka 1501
Dziękuję dziewczyny :D Juz z trzy razy zwątpiłam czy dobrze wybrałam i czy mojemu mężczyżnie dech zaprze z wrażenia jak mnie zobaczy ;) Tą suknię kupuję w salonie - tyle że szyją ja na mnie :) także nie wiem ile czasu będzie trwało uszycie.Jestem umówiona praktycznie na miesiąc przed na przymiarki żeby za wiele się np. w wadze nie zmieniło ;) Ja ostatnio dzielnie walczę z projektem tortu weselnego ;) a co u Was??

Gość Anka 1501
aha no i zastanawiamy się co zatańczyć jako pierwszy taniec :) Jakieś sugestie??

My uczymy się Walca angielskiego:)

Gość PANNAM2011
Hej dziewczyny. U nas z przygotowaniami już gorąco. Dziś idę szukać butów a jutro jadę zamówić suknię. http://emmimariage.pl/kolekcja2011-1/2.html http://emmimariage.pl/kolekcja2011-1/2-foto2.html Jesteśmy w trakcie rozdawania zaproszeń i zbieramy odpowiedzi do końca czerwca. Jak będziemy mieli zamkniętą listę gości to ruszymy po napoje, alkohol, winietki, zamówimy ciasta itd. A macie może jakiś orginalny pomysł na podziękowania dla rodziców?? I czy będziecie mieli w trakcie podziękowań piosenkę CUDOWNYCH RODZICÓW MAM?? Bo ja chętnie bym ją zastąpiła jakąś inna bo ta jest dla mnie za mocno wzruszająca. Pozdrawiam

Z tego co wiem to ciężko jest ją zastąpić bo orkiestry nie mają pomysłów na inny utwór. A szkoda bo sama też bym ją najchętniej zamieniła, tylko - no właśnie - na co?

Gość vanili89
A ja mam ślub 10 września 2011r Mamy już zaklepaną salę, kucharkę, zespół, kamerzyste, fotografa,dekoratorkę i zamówione kwiaty:) Kupione mamy stroje... a ja jeszcze nie mam niestety butów... i tu będzie najwiekszy problem...:/ Aktualnie jesteśmy w trakcie kończących się nauk przedmałżeńskich... zostanie tylko rozdać zaproszenia i zapłacic za ślub w kościele

Gość aneta711
jeśli chodzi o tą piosenkę to ja znam dwie - ,,Dla rodziców ten bal" bayer full i ,,To dzięki wam" takiego zespołu preludium. byłam na kilku weselach i grali te piosenki i o wiele bardziej mi się podobały niż cudownych rodziców mam. my weźmiemy chyba tą drugą. a macie już piosenki na pierwszy tanieć? i będziecie chodzic na kurs czy improwizować? :)

My wybieramy piosenkę "to dzięki Wam"Niebawem będziemy zamawiać zaproszenia i szukamy do nich ładnych kopert.

Gość u nas na śląsku grają też
duo trapery - moja mamo ukochano ale nie polecam bo leci wiochą

Gość aneta711
odebrałam wczoraj swoją suknię i chyba musze sobie kupić buty na wyższym obcasie. te. które już mam będą na potem, mają niższy obcas. suknia ma tren i po jego podpięciu jest dłuższa po bokachi bardzo mi się ciągnie po ziemi więc jak założę wyższe buty to będzie w sam raz a przód też będzie wyglądał dobrze. A jak tam u Was przygotowania? ja czekam na zaproszenia i księgę gości, w międzyczasie kupiłam już kotyliony dla gości i rodziców :D Niedługo sesja więc nie będę miała tyle czasu na myślenie o tym a zaczynam się strasznie stresować.

agnes124 --->24.04.2011 ---> majóweczka2011 ---> 05.2011 ---> fioletowy widelec ---> 09.07.2011 ---> aniutek263 ?.09.2011 ---> beatrice_pn ---> 02.09.2011 ---> ally20 ---> 03.09.2011 ---> łódzkie aneta71 --> 03.09.2011 ---> mazowieckie panna wrzesniowka --->03.09.2011 ---> świętokrzyskie aniaaa82 ---> 03.09.2011 ---> mazowieckie galla87 ---> 03.09.2011 ---> ona1234.. ---> 10.09.2011 ---> viki28 ---> 10.09.2011 ---> małopolskie madzia24 ---> 10.09.2011 ---> Mrówelka ---> 10.09.2011 ---> wkrótce panna młoda ---> 10.09.2011 ---> Joanna83 ---> 10.09.2011 ---> łódzki PANNAM2011 ---> 10.09.2011 ---> warmińsko-mazurskie birminka ---> 10.09.2011 ---> Excella ----> 10.09.2011 ----> mazowieckie skarbek88 ---> 10.09.2011 ---> lubuskie Ska'11---> 10.09.2011 ---> K leopatra ---> 10.09.2011 ---> szczesliwa PM ---> 10.09.2011 ---> marcia880 ---> 10.09.2011 ---> podlasie asienka0889 ---> 10.09.2011 --->kujawsko-pomorskiego vanili89 ---> 10.09.2011 ---> Przyszła panna młoda ---> 17.10.2011 ---> dolnośląskie Kosteczka20 ---> 17.09.2011 ---> łódzkie Plamka23 ---> 17.09.2011 ---> warmińsko- mazurskie wrzesniowapanna ---> 17.09.2011 ---> dołaczam się ---> 17.09.2011 ---> jagusienka --->17.09.2011 ---> bckm --->17.09.2011 ---> podkarpackie martituska --> 17.09.2011 ---> mazowieckie milenka1988 ---> 17.09.2011 ---> mazowieckie stachula --->17.09.2011 ---> madziula27 ---> 17.09.2011 ---> pomorskie Ane88 ---> 17.09.2011 ---> śląskie Anka1501 ---> 17.09.2011 ---> age2403 ---> 17.09.2011 ---> Queen of spades ---> 17.09.2011 ---> malawiki --->23.09.2011---> dolnośląskie sow ---> 24.09.2011 ---> Iva ---> 24.09.2011 ---> pomorskie 85tka---> 24.09.2011 ---> aasiiiiia ---> 24.09.2011 ---> lubuskie martaaa8998 ---> 24.09.2011---> zachodniopomorskie Basia2410 ---> 24.09.2011 ---> małopolskie Niniorek --->24.09.2011 ---> małopolskie nusiaczek20 --->24.09.2011 ---> dolnośląskie kinia000--->24.09.2011 ---> małopolskie Monika.M.85 --->24.09.2011 ---> Ell1988 ---> ?.09.2011 ---> aida_20 ---> 1.10.2011 ---> Pase ---? .10.2011 --->

Gość tequilla :)
Witajcie dziewczyny, dołączam do Was. Biorę slub 1 pażdziernika. I zwracam sie do dziewczyn, które juz wybrały zaproszenia. Może podsuniecie mi jakiś pomysł, bo jak na razie mnóstwo ich oglądam, ale na żadne się nie mogę zdecydowac :(

Gość Anka 1501
Hej :) my wybraliśmy zaproszenia tez z allegro : http://allegro.pl/zaproszenia-zawiadomienia-slubne-koperta-w-cenie-i1617423405.html Jest kilka wzorów, a zaproszenia są śliczne bo nie są duże tylko delikatne i subtelne a wykonanie i dostawa SUPER !!! No i nie wspomnę że cena też nie jest wysoka ;) My ostatnio zdecydowalismy się na smaki tortów i ciast :) są tak dobre że boję się że sama będę siedziała tylko przy stole ze słodyczami ;)

Gość malawiki
ja nie mam pomysłu na tort:( pochwalcie się swoimi pomysłami:) kompletnie nie wiem ile ciasta zamówić na wesele i poprawiny na 60 osób

Gość aneta711
ja swoje zaproszenia pokazałam już wcześniej, czekam nadal na ich odbiór. jeśli chodzi o tort to będzie śmietanowy, jeszcze nie wiem czy z owocami czy bez. a co do ciast to nam piecze kucharka więc nie wiem ile się liczy ciasta na osobę. najlepiej zapytać w cukierni.

Gość PANNAM2011
Co do zaproszeń to my zamówilismy takie http://allegro.pl/artrose-slub-zaproszenia-slubne-classic-i1607870474.html Już są nawet rozdane, a gością się bardzo podobały. Co do tortu to my będziemy zamawiaź z Sowy. Co prawda nie należą może do najtańszych ale są przepyszne i przepiękne. http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ My się chyba zdecydujemy na tort pod tytułem POTĘGA MIŁOŚCI. W tym tygodniu ruszam na poszukiwanie butów. Muszę mieć niskie więc będe musiała się nabiegać bo jak narazie trafiam na obcasy od 7 centymrtrów.

Gość agnes124
Do malawiki:) na 10 osób przypada jedna blacha ciasta więc myślę że 6 blach spokojnie starczy!ja na 70 osób miałam 7 i starczyło na wesele i poprawiny!pozdrawiam was lask Zazdroszczę wam tego przeżycia ja już 3 tygodnie mężatka,było super,stres też oczywiscie był!!!!i trochę żalu że tyle przygotowań a ta noc taka krótka:)Ale wspomnienia są i miło się do nich wraca!!!!!Pozdrawiam was laskI

Gość agnes124
Do malawiki:) na 10 osób przypada jedna blacha ciasta więc myślę że 6 blach spokojnie starczy!ja na 70 osób miałam 7 i starczyło na wesele i poprawiny! Zazdroszczę wam tego przeżycia ja już 3 tygodnie mężatka,było super,stres też oczywiscie był!!!!i trochę żalu że tyle przygotowań a ta noc taka krótka:)Ale wspomnienia są i miło się do nich wraca!!!!!Pozdrawiam was laskI.Jak mogę podpowiedzieć bo to też ważne co do napoi to na osobę przypadają trzy litry,bardzo dużo idzie wody mineralnej niegazowanej i soków!

Gość tequilla :)
Dziekuję za propozycje zaproszen :) Tak czytam te wasze wypowiedzi, i dochodzę do wniosku, ze u Was juz wszystko idzie pełna parą. ja na razie nie odczuwam jeszcze żadnego stresu. Suknia będzie szyta, więc przymiarki itp. A fryzura, manicure, makijaż, buty, rękawiczki --> na razie z tym się nie spieszę - jak mi coś wpadnie w oko, wtedy kupię.

Gość agnes124
Co do pierwszego tańca ja miałam utwór; czerwone gitary wezmę cię ze sobą,natomiast na podziękowanie rodzicom;cliver dla rodziców!!!!!