Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachaaaaa32

wyprawka- czy kupowac ubranka rozmiar 56??

Polecane posty

Gość kachaaaaa32

czy tylko 62? kompletuje wyprawke i w sumie niby lepiej miec wieksze bo starczy na dluzej ale znowu takich malych moze tez warto kilka kupic? dlugo w tym dziecko chodzi w rozmiarze 56?? prosze bardzo mamy o rade

Gość Noga z internetu
Absolutnie nie kupuj takich małych ubranek, kup większe ,maluch bardzo szybko rośnie i nawet ich nie ponosi. Poza tym nie kupuj zbyt dużo ciuszków, to błąd.

Gość kachaaaaa32
to wiem ze za duzo nie trzeba robie liste co trzeba a co juz mam i tego sie trzymam zeby nie przesadzic....tylko wlasnie nie wiem jak to z tym rozmiarem raczej kupuje 62 ale pytam czy wogole jest sens 56 dokupic :)bo nie mam kogo zapytac nawet a np w h&m sa ubranka od 50....wiec myslalam ze moze te 56 trzeba miec

Gość do góry .......hej
wszystko zależy jak duże urodzi się twoje dziecko. Ja np potrzebowałam rozmiaru new bron czyli 50 , ale jak kupowałam paczuszkę na allegro to tam kilka takich miałam i mi wystarczyło :) kupuj 62 w razie potrzeby zawsze mozna dokupić kilka sztuk jak już maluszek się urodzi :)

Gość ja urodziłam
dziecko 59 cm i 3,8kg i 56 było dobre a w 62 wyglądał jak po starszym bracie.teraz jestem w ciazy i mam 4 komplety 56 i dalej kupuję juz na 62.

nie wyobrażam sobie takiego maluszka (zalezy jakie urodzi się dziecko, ja rodzę trzykilówki - i córka i syn w tej wadze) ubranego w rozmiar 62 skoro nawet 56 jest za duże.. u nas przy synku wyglądało to tak, że z miesiąc albo i ciut dlużej nosił 56 a potem przeskoczył odrazu na 68, 62 praktycznie nie użyłam, przy córeczce jeszcze nie wiem, póki co ma 2 tyg i cały czas jest w 56, po urodzenniu się w nich "topiła", miałam kilka ciuszków w rozmiarze 50, były idealne:) uważam, że warto kupic małe ubranka bo i dzieciaczkowi wygodniej i mamie, nie trzeba używac skarpetek na śpioszki(bardzo czesto widywałam takie kombinacje, żeby śpioszki nie były za wielkie upycha się połowę nogawek do skarpetek.. ojjj współczuję dziecku), nie trzeba też podwijac rękawków, że już nie wspomnę o wyglądzie dzieciaczka przecież miesiąc to nie tak mało, a dzieciaczka czasem trzeba przebrac nawet trzy razy dziennie..

Gość kjhjhjh
są różne rozmiarówki. 56 może być nawet takie jak 62. tak szyją

Gość do góry .......hej
zgadzam się córka teraz nosi 62-68 a mam jednego pajaca 56 i jest nawet za duży więc wiadomo , to tak samo jak z rozmiarówką dla nas ....

Gość my zaczynalismy od sporej
wyprawki na 56 cm,przydala sie :)

Gość my zaczynalismy od sporej
starczyla na minimum 2 miesiace

Tak, powinna skupić, smiesznie wyglada dziecko gdzie ciuchy na nim wiszą... . Kup kilka par body, spioszków, kaftaników, nie za duzo ale tyle zeby Ci starczyło. Takie Makleństwop robi kupkę praktycznie w każda pieluchę, często jest tak ze body tez się zabrudzą, albo obsika wiec na zmiane musisz miec:)

Móje dziecko urodziło się z wagą 4000 g i 59 cm i ubranka w rozmiarze 56 były akurat, a 62 za duże. Nawet mu nie ubierałam na początku tych większych, bo wyglądałby jak sierotka... Warto mieć trochę ciuszków z roz. 56, bo na pewno bądą dobre.

Noworodek zawsze jest troszkę przykurczony. Dla tego nawet na dzieci 60cm pasują rzeczy w rozmiarze 50cm. Właśnie w naszym przypadku tak było. Mój mały miał prawie 4kg i 60cm a na początku zakładaliśmy rozmiar 50cm. Tak więc ja bym kilka sztuk śpioszek kupiła. Tylko że moje dzieciaczki były zimowe, a latem to wystarczy bodziak i skarpetki

Gość kachaaaaa32
bardzo wam dziekuje za te rady :) wiec kupie kilka sztuk 56 na pewno sliczne dzieki