Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość conAmmore

dziewczyny boicie sie rakak piersi?

Polecane posty

Gryczka - trzymam kciuki za Tatę ! To prawda - nigdy nie mozna powiedzieć, ze z tej choroby się wyleczyło, trzeba być czujnym zawsze i dbać o sobie juz do końca. Ja nigdy nie paliłam i nie prowadziłam jakiegoś wielce niezdrowego trybu życia (tak mi się wydaje), ale to czasem mogą mieć na nasz zły wpływ czynniki, na które my nie mamy wpływu - ktoś palący obok, środki czystosci jakie wdychamy w domu. Trucizną jest przecież zwykły cukier - uszkadza komórki, tyle, że powoli. A jakie świństwa są w żółtym serze? Smażenie/grillowanie do zwęglenia czy wędzenie też powoduje wytwarzanie się substancji rakotwórczych. Czasem nie mamy pojęcia ile tego wokół nas jest. Jeden to wytrzyma i nic mu nie będzie, może ma silniejszy organizm, a drugiego niestety dopadnie .... conAmmore - staram sie prowadzić w miarę zdrowy tryb zycia - głównie jeśli chodzi o jedzenie. Jak byłam chora to przestrzegałam bardzo restrykcyjnej diety, ale teraz .... niestety się człowiek troche rozpasał .... człowiek z natury jest istotą, która ulega słabością ..... Są pewne rzeczy, których nie tykam w ogóle - podobnie jak Ty - zupki chińskie i inne proszkowe świństwa, nic co zawiera glutaminian czy inny wzmacniacz smaku i zapachu, staram sie unikać produktów z konserwantami, mięso jem niezmiernie rzadko, ale neistety gubią mnie ..... słodycze ......

Gość conAmmore
witaj Agawa:) ja paliłam prawie 7 lat...:O nie palę od stycznia/lutego i mam nadzieję ,że tak zostanie. to tak jak z rakiem płuc jeden pali 50 lat i nic mu nie jest a inny nie palił nigdy i dostanie. od czego to zależy? chyba właśnie od organizmu. jak w naturze-silny przetrwa słaby zginie...

Gość conAmmore
ale chore dzieci...nie mogę tego zrozumieć. przecież taki 3 latek nie zdążył prowadzić niezdrowego trybu życia....a jednak go dopada.

Może to z otoczenia, a może to jeszcze cos, co przeszło od matki gdy był płodem, ale ujawniło sie dopiero teraz. Natura walczy z przeludnieniem na świecie - opanowaliśmy trąd, ospę, gruźlicę, nawet o HIVie juz jakoś ucichło, to teraz mamy nowotwory.

Gość conAmmore
straszne:O wiem, ze na świecie jest przeludnienie, ale równie dobrze natura mogłaby eliminować płody, kobiety by roniły i tyle. po co pozwolić przyjść dziecku na świat skoro za 2-3 lata i tak się natura upomni o swoje. jaki w tym sens?

Gość gryczka
Dziękuję pięknie:-) Tak, Tata jest silnym facetem, patrzę na niego i podziwiam go za to od lat:-) A jestem z Łodzi :-)

Gość gryczka
Nie widzę swojej odpowiedzi:-p Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa. Tata jest niesamowicie silny, od wielu lat to w nim podziwiam. A jestem z Łodzi :-)

Gość gryczka
O, jak odświeżyłam, to się wypowiedź znalazła. Przepraszam za dubla.