Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrodnamami20

CIĄŻA- nie chcę dziecka, nie poradzę sobie, jestem załamana!

Polecane posty

W ogóle uważam, ze taka ilosc niechcianych ciąż jest przez kościół katolicki, który zabiera się do sprawy od dupy strony- zakazując zarówno antykoncepcji, jak i aborcji. Gdyby gumki i tabsy były powszechnie "dozwolone" i dostępne, nie trzebe byłoby nic usuwac ani zastawiać w szpitalu...

"do Capri- coś tam... nie osądzaj, w jaki sposób zaszła w ciążę, różne są sytuacje, może ojciec dziecka ją olał, albo nie żyje. Różnie się w życiu ocenia. Sam fakt, ze nie pomyślała o usunięciu pomimo braku wsparcia otoczenia, dobrze o niej świadczy." Eee, to było do mnie??? Gdzie ja ją osądziłam? Zadałam proste pytanie: w którym zdaniu postu autorka napisała, że się nie zabezpieczyła? W żadnym. Jeśli byłabym w ciąży, to też byłaby ona nieplanowana, pomimo stosowania antykoncepcji. I też byłaby przeze mnie niechciana. Zdarzają się wpadki, niestety.

"Jeżeli jest w niechcianej ciąży to widocznie się nie zabezpieczała, albo zabezpieczała się nie dość dokładnie, a jak się nie umie dobrze zabezpieczać to się też nie daje, rozumiesz. Dlaczego niejedna kobieta dużo czasu poświęca na naukę antykoncepcji i na samo stosowanie antykoncepcji z myślą o tym aby nie musiało później dziecko cierpieć, a inna robi to na odpie**ol, bo jej się chce bzykać byle gdzie i byle jak a później mamy ją usprawiedliwiać. Nie bądź śmieszna." Hehe, no, to rzeczywiście jestem bardzo śmieszna :D pokażcie mi metodę, która daje 100% zabezpieczenia - nie ma takiej. Zdarzają się "cuda" nawet przy podwiązanych jajowodach. Ciąża może być niechciana z miliona powodów, ona podała tu konkretne: jej zdaniem nie poradzi sobie i nie sądzę, żeby to była chwila szaleństwa na zasadzie "a oddam swoje dziecko, zobaczę, co z tego wyniknie." No fajnie stwierdzać, że dziewczyna "bzykała sie byle gdzie i byle jak", wszyscy jej tu do łóżka zaglądaliśmy. Nie ma słowa o związku, o ojcu tego dziecka itd. Rzeczywiście, może była naiwna, może facet dobrze kręcił, ściemniał i manipulował, a teraz kopnął ją w d***, a może nie. I nie to jest tematem tej dyskusji.

Właśnie trzymam na rękach moją 3 miesieczną córcie i w głowie mi sie nie mieści, że można chcieć oddać dziecko, nawet jeśli jesteś w trudnej finansowo sytuacji to jeśli chodź masz troche serca to gdy zobaczysz maleństwo to na pewno nie będziesz chciała go oddać. Jesli mam ci coś jednak poradzić to zdecydowanie byłaby to adopcja ze wskazaniem, sama bym dzidzie od ciebie zaadoptowała gdyby moja malutka była troche starsza - nie mogę sobie wyobrazić noworodka który jest sam skazany na siebie czy to w szpitalu czy domu dziecka to okropne ;(

Gość do Capricornus
a co, myślisz, że tutaj napisze ci kobieta, ze pieprzyła sie jak królica, takie kobiety na ogólnym forum udają święte, ze zabezpieczały się itp. A tak naprawdę, żadna normalna kobieta, traktująca poważnie zycie nie oddaje swojego dziecka, zabezpiecza się tak aby nie być w ciąży.

Gość katarina763
glupie gadanie, przeciez dziewczyna mogla zaliczyc wpadke nawet prz braniu srodkow ant. nie ma co jej obwiniac ze sie zle zabezpieczyla. stalo sie i tyle , teraz musi sie z tym uporac i zadecydowac aby nie zalowala do konca zycia.

Gość karolina28288
Odsprzedam tabletki wczesnoporonne. Zaliczylismy wpadke z moim chlopakiem i zalatwilismy od zaprzyjaznionego lekarza dwa opakowania tabletek Arthrotec. Tabletki okazaly sie bardzo skuteczne wiec jedno opakowanie odsprzedamy potrzebujacej osobie. Kontakt parka2830bb@wp.pl