Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...fragola

Moja dieta Dukana

Polecane posty

Wiem że jest wiele wątków na ten temat ale ja postanowiłam wprowadzić jeszcze jeden. Od początku do końca. Oczywiście zapraszam także inne kobitki które chciałyby się ze mna odchudzać. Śniadania jeszcze nie jadłam ale planuję jogurt naturalny. Dziś pierwszy dzień fazy I. Do dzieła!

Gość natalii0506
Witaj Ja także jestem na tej diecie od dziś wprawdzie próbowałam już wielu diet ale brak motywacji może to forum pomoże, moje śniadanko to twarożek, szyneczka chudziutka z kurczaka i dużo wodyyyyy:)

Cześć ;) razem lepiej - powodzenia. Mi też zawsze brakowało motywacji albo po prostu nie chciało mi się odchudzać bo kusiły inne pyszności... :P Wprawdzie będzie mi na tej diecie brakowało ukochanych owoców ale jakoś przeżyję. Bynajmniej głodne nie bedziemy - bo możemy jesc ile dusza zapragnie :P

Gość natalii0506
Ważę obecnie 76 kg mam 21 lat wiem że to trochę za dużo dlatego wreście trzeba się obudzić i coś ze sobą zrobić :)

Gość natalii0506
Moim celem jest przede wszystkim zejść poniżej 70 kg :)

Wystarczy odrobina konsekwencji i na pewno Ci się uda! To już moje drugie podejście do diety. W pierwszym po trzecim dniu w ogóle nie miałam ochoty na słodycze =) Masz zamiar ćwiczyć?

Gość natalii0506
U mnie to tez już własciie któreś podejscie, staram się cwiczyc wczoraj nawet troche się udało pare wygibasów zrobiłam marzeniem jest bieganie które z trudem mi przychodzi nie mogę się do niego zabrać :(

Gość natalii0506
Więc powiedz co masz dziś na obiad?

Gość tak tak nie
Czy moglybyscie mi przyblizyc jadlospis tej diety,na czym polega?Ile kg mozna stracic?Chcialabym schudnac 15 kg...

A ja slyszalam, ze to jedna z "mniej" zdrowszych diet i ze mozna sie nabawic sporo dolegliwosci... dosc zreszta przykrych... wiec nie wiem sama!!

Witam, witam! :) Też zaczynam dietę, razem z teściową, ale myślę, że przyda mi się jeszcze jakieś wsparcie... ;) A i sama chętnie będę wpierać! Miałam napisać na innym wątku, ale tam dziewczyny zaczęły już jakiś czas temu, ja zaczęłam właśnie dziś, więc pasuję do waszego wątku jak ulał :) Coś o mnie - wzrost 176, waga na dzień dzisiejszy 79 kg. Tragedia! Wydaje mi się, że nigdy wcześniej nie ważyłam aż tyle! Ale nie ma co się załamywać, trzeba się brać za siebie! 2 lata temu schudłam ponad 10 kg, to i teraz dam radę! I dzień pierwszej fazy - na śniadanie zjadłam jajecznicę na chudziutkiej szynce z drobiu. Do tego zielona herbata ze słodzikiem. Za chwilę lecę po kurczaka, bo później wyjdę z domu i nie będę miała jak zjeść. Myślę o fitnessie, ale to dopiero za kilka dni, na razie wiem, że nie będę miała na to siły. A Wy jak się trzymacie? Pozdrawiam :)

Dolegliwości? Przecież to nie głodówka, dostarczasz organizmowi niezbędnych składników. Poważne dolegliwości powoduje głodówka! Co do założeń diety: Polecam stronę www.dietaproteinowa.eu/protal1.html

ja nie mowie, ze to glodowka, ja mowie ze jednym z powiklan po stosowaniu tej diety moze byc kamica nerkowa... i ze zdrowa wcale nie jest....

Gość grubiutka agutka
cześ c i ja dołaączam jeśli można :-) drugi raz podchodzę do diety w pierwszym przypadku zabrakło silnej woli teraz jesstem od ubieglego wtorku z powrotem i trzymam się mam propozycję może każda z nas umieściłaby jakieś swoje spostrzeżenia i rady odnośnie diety mi kilkoma radami sąsiadka łatwiła te dietę ,dlatego ja też chciałabym się nimi podzielic

Gość grubiutka agutka
1. nie lubię jogurtu naturalnego ale jest sposób na niego kilka kropli zapachu waniliowego ,pół łyżeczki słodziku w pudrze i zjadliwy jogurt waniliowy :-) 2. żąładki kurze dobre z wodą z rosołkiem ,ale obgotowane moga służyć jako przekąska 3. sernik pychota jesz do woli i nie masz ochoty na słodycze pozdrawiam was ,mam nadzieję że topik nam nie padnie

Natalii - ja na obiad będę miała pieczoną pirś z kurczaka albo indyka. A Ty? W ogóle jaki masz wzrost? Coralick - przeciwnicy tej diety mówia że jadłospis szkodzi nerkom itd. Wystarczy że duzo bedzie się pić a organizm poradzi sobie z dużą ilością białka. Nowa_Kicia - wiem że ciężko wkręcić się do juz zgranej paczki na forum - dlatego załozyłam nowy wątek. Troszkę ważysz ale zawsze mogło być gorzej - szybko stracisz te nadprogramowe kilogramy i latem bedziesz się cieszyć wspaniała sylwetką ;) Grubiutka Agutka - ja też jogurt słodzę slodzikiem i jest bardziej zjadliwy a z tym aromatem waniliowym bym uważała - Dukan nic o tym nie wspomina...

Ja jak mam ochotę na coś słodkiego a np. teraz kiedy jestem w pierwszej fazie to raczej nie wolno - to pije czarną kawę. Od razu hamuje apetyt...

Gość natalii0506
Fragola jestem w pracy do 17 więc wieczorkiem to tak nie za bardzo mi się chce robić obiadzik pozywię się twarozkiem kolejnym Ciekawe kiedy bede miała ich dość ;) mam wzrost 164 cm i 76 kg

Fragola - masz rację, ciężko dołączyć do osób, które jakiś czas już do siebie piszą. Dlatego cieszę się że trafiłam tutaj :) Co do mojej wagi: Gdy kilka dni temu weszłam na wagę byłam przez kilka dni przerażona i zła na siebie. Wszystko to wina głodówki jaką się męczyłam dawno temu. Efekt jojo zaatakował z niewyobrażalną siłą. Wiem, że to był zły pomysł, dlatego nie krytykujcie tego, to już dla mnie temat zamknięty. Nie jestem już głupią nastolatką, nie mogę pozwolić sobie na głodówkę, za jakiś czas chcę starać się o dziecko, do tego czasu muszę schudnąć. Z resztą wakacje tuż tuż, trzeba jakoś wyglądać w stroju kąpielowym, same rozumiecie ;) Głodówka to najgorsze co może być! Nie dość że spowalnia metabolizm, to jeszcze sprawia, że po czasie człowiek reaguje na jedzenie jak głodzone zwierze (najeść się na zapas), a przy tym te wszystkie dolegliwości, ospałość itd. Jaka byłam kiedyś głupia! Przecież przez tą głodówkę mogłam stracić możliwość urodzenia dzidziusia :( Grubiutka Agutka - cześć! Jak to się mówi - w kupie siła :) Razem damy radę! Co do rad o tym jak radzić sobie podczas diety - świetny pomysł! Możemy wymieniać się przepisami! Jak dobrze, że podczas diety do potraw można używać przypraw! :)

Gość natalii0506
Fragola cwiczysz ?

Nowa Kicia: Ja też odchudzałam się na dietach głodówkowych typu 3x jabłko dziennie. Startowałam z wagi 75kg i mimo że waga nie wróciła to... żałuję tych diet. Nie wypadły mi włosy a paznokcie mam w porządku ale... Strasznie się męczyłam. Była ciągle zła - ludzie w moim otoczeniu czuli się niebezpiecznie :P Poza tym lubię jeść a jak tu się najeść trzema jabłkami? Dlatego cieszę się że dr Dukan stworzył taką fajna dietę. Tymbardziej że mogę jeść obiady razem z moim chłopakiem (tzn. bez ryżu lub ziemniaków) a to był częsty powód moich niepowodzeń w dietach bo kiedy robiłam jakieś pyszności facetowi pod wpływem zapachów itd - zjadałam więcej niż on :P Cieszę sie że Dukan przygotował wiele alternatyw jedzeniowych np. chlebek czy naleśniki ;) DAMY RADE! :D Natalii - zamierzam ćwiczyć. Dzisiaj jogging - lubie biegać ale mam w sobie strasznego lenia i ciężko mi się przemóc =( Dziewczyny - proponuję żebyście sobie zrobiły stopki. Będzie czarno na białym widac jakie są efekty diety. Ja się zważę i zmierzę ponownie za tydzień ;)

Gość natalii0506
Moja stopka już jest :)

Gość natalii0506
coś nie tak :( nie widać mojej stopki

Fragola - Dokładnie! Dobrze, że wspomniałaś o innych dolegliwościach, jakie może spowodować głodówka! Jak dobrze, że te dolegliwości nas nie dopadły! Alternatyw? naleśniki i chleb są dozwolone??? Masz jakieś inne, dobre strony internetowe dotyczące diety proteinowej, które mogłabyś polecić? Moje ćwiczenia jak na razie (podczas tych najgorszych pierwszych dni) to: rezygnacja z tramwajów i autobusów = energiczny spacerek, oraz sprzątanie dużego mieszkania (ćwiczenia z mopem, bieg z odkurzaczem i inne ciekawe dyscypliny). ;) Później wybiorę się na fitness z koleżankami i na rower z teściową. Co do stopki - założę jak będę miała chwilę czasu. Teraz muszę zmykać. Życzę Wam wszystkim miłego dnia! Do zobaczenia wieczorem! :)

Nowa Kicia - chodziło mi o to że istnieja przepisy na dukanowski chleb i naleśniki ze skrobii kukurydzianej. Ale dla nas to dopiero na drugiej fazie :P Ile dni zamierzacie spedzić na "uderzeniówce"?