Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

po co tak wczesnie latac na usg??

Polecane posty

Gość ciezarowka30

Polowa wpisow na forum to: poszlam na usg w 5tc/pare dni po terminie oczek miesiaczki, lekarz nic nie widzi, lekarz widzi za mala plamke, lekarz nie widzi serca!! Nie lepiej sobie odpuscic i pojsc w 8-9 tc?

Gość niekazda kobieta o tym wie
wszedzie sie trabi,zeby po zrobieniu testu i pozytywnym wyniku isc do lekarza,a to juz gin decyduje czy robic usg czy nie,a wiekszosc robi.Wiedza jaki jest wiek ciazy,wiec powinni powiedziec kobiecie,ze ma jeszcze poczekac-przyjsc np za 2-3 tygodnie

Gość krrrrrrrrr
ja za tydz w pon ide :) bedzie to juz 9/10tydz.

Gość krrrrrrrrr
poza tym wiele kobiet leci w 5tyg ciazy a potem za tydzien pisze o poronieniu ;/ lepiej z tym odczekac jakis czas

ja ide 3 lipca, ostatnia @ mialam 10 maja, to bedzie cos kolo 8 tyg:) w dodatku prywatnie bo w Anglii normalnie usg wuykonuja kolo 12 tyg

Gość Reeniaaa
no właśnie, ciężaróweczko, ja miałam ostatni okres 6 maja, a cykle mam 23dniowe. Zrobiłam test ciążowy, 2 kreski. Jeszcze nie byłam u lekarza, ma wątpliwości - iśc teraz czy poczekać jeszcze trochę? Póki co umówiłam sie na wizytę w czwartek, bo przestraszyłam sie, że byc może coś jest nie tak i lekarz to wczesnie zdiagnozuje. Z drugiej strony- co on teraz może zobaczyć? Poza tym biorę folik, staram sie wzbogacać jadłospis w owoce i warzywa. Sama już nie wiem- iść czy poczekac jeszcze?

jak bylam w 5tc to akurat mialam wizyte u gin bo podejrzewalam, że moge byc w ciazy wec lekarka zrobila mi usg, nie bylo jeszcze za dokladnie widac ale ja sie tmy nie przejmowalam bo przeczytalam tu i owdzie o tmy i nie panikowalam i bylo ok.

Gość ciezarowka30
Moze kiedys, jak sie kobiety pozno dowiadywaly, to mialo sens, ale ja np mialam pozytywny wynik 11dni po owulacji. Co niby lekarz mialby mi powiedziec?

A z drugiej strony po zajściu w ciąże myśleć, że mogę zaraz poronić i pójde sobie do lekarza jak najpóźniej to też trochę chore :o Ja poszłam na usg bo tak jak ktoś wyżej napisał mówi się o tym, żeby pójść do gina jak tylko test wyjdzie, a poza tym chciałam mieć potwierdzenie.

Gość ja bylam w 13 tygodniu
wcale mi sie nie spieszylo. mialam swiadomosc tego, ze wczesniej moglabym nie zobaczyc niczego.......

Gość Reeniaaa
Czyli co byście radziły- poczekać jeszcze? Jestem dziś 2 tyg po terminie @

Gość krrrrrrrrr
no pewnie ze poczekaj :)

z tydzien:) ja jestem tydzien po terminie i wybieram sie 3 tygodnie po terminie, a nwet 3 i pol

Gość ciezarowka30
Lekarze nie maja sprawdzonego sposobu na zapobiegnicie poronieniu w tak wczesnej ciazy, cokolwiek by nie wypisywali.. Bo to zdarza sie nagminnie. Ja wychodzilam z zalozenia ze wszystko moze sie zdarzyc, co nie przeszkodzilo mi w pochwaleniu sie calej rodzinie i znajomym dlugo przed usg ;-)

Gość saleminka8
ja szybko poszłam na usg-już w 5 tygodniu,miałam za soba poronienie więc to psychika zrobiła swoje,cała ciążę chodziłam jak na szpilkach,rozluźniłam się dopiero gdy czułam ruchy

ciezarowka ja tez sie pochwalilam, nie wszystkim ale najblizeszj rodzinie tak, choc czasem mysle czy dobrze zrobilam, tak czy inaczej bliska rodzina zrouzmie wszystko, niepowodzenie tez...za dlugo czekali na taka wiadomosc o 2 kreskach:) pierwszy wnuk dla rodzicow to bedzie;)

Gość nfjhfjnjfhkdfn
ja miałam w 12tc

Gość kobita w ciązy jakby co
ja też nie wiem, po co tak wcześnie na usg latać, przecież ten przyrząd nie ma jeszcze atestów lotniczych:O

Gość ciezarowkaa25
ja poszłam w 6 tc i widziałam już serduszko bijące :)

Gość Zauważyłam...
Byłam bardzo wczesnie, lekarz oczywiście nic nie zauważył. Nerwy jakie wtedy przezyłam to coś okropnego. Drugi raz poszłam w 6 tc. Było słychać serduszko, ale to też wcześnie. W moim przypadku jednak okazało się, że dobrze zrobiłam bo miałam krwiak i dostałam od razu leki. Teraz jestem w 17 tc.

Gość ciezarowka30
Skoro badanie w 5-6tc na ogol niczego nie potwierdza, to chyba taki chwyt lekarza (bo przeciez nie musi robic usg), zeby zaniepokojona pacjentka wrocila za 2tyg i wybulila kolejne 100zl.

Gość ciezarowka30
Znajoma zanim zaszla w ciaze, byla u gina, ktory zrobil jej 'konieczne' badania za 300zl, w tym na tak egzotyczne rzeczy, typu cytomegalia. Bardziej prawdopodobne ze ma sie gruzlice czy zoltaczke.