Emilia_83 0 Napisano Sierpień 24, 2010 Smerfetko- jeżeli chodzi o moje objawy w związku z podwyższonym poziomem testosteronu, to można by uznać za nie wypadanie włosów. Wciąż pełno ich gubię, poza tym mam niewielki wąsik. Ale jestem brunetką więc, to trochę chyba wpisane jest w moją urodę. Sama nie wiem czy mam się zacząć martwić. Szczerze mówiąc zapomniałam, że rok temu badałam go sobie. Ale ostatnio natrafiłam gdzieś na artykuł na temat podwyższonego testosteronu i wypadania włosów. No i już sobie zaczynam wkręcać.Ale tak jak mówię, zaczekam jeszcze ten jeden cykl. Powiem wam, że dzisiaj mnie jakiś kryzys dopadł. Taka jedna mnie tez od wczoraj bolą jajniki.A przecież my jesteśmy w podobnym czasie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 24, 2010 Ja to piję dopiero 4 dzień, w sobotę miałam mały zastój ze względu na gości ale ja dopiero zaczynam pić. Bo już myślałam, ze to przez te zioła mi tak te hormony poszły w dół (powinny iśc w dół ale nie w takim tempie) ale jednak nie bo zaczęłam je pić po oddaniu krwi do badania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 24, 2010 Emilio mnie w sumie chyba nie bola nawet jajniki bo to takie specyficzne kłucie w boku jest wtedy chyba, a mnie boli podbrzusze, tak jak okres, choć aktualnie przestało, tak pobolewa mnie troszeczkę, minimalnie dzisiaj. Fajnie jakby to oznaczało zbliżającą się owulkę choć nie wiem czy ja ja w ogóle mam. Oto jest pytanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 24, 2010 Ja też czuje tak jakby mi mocniej pracowały. Nie kluje mnie aż tak bardzo ( źle się wyraziłam). Ostatnio jak byłam u Pani ginekolog to widziała moje jajeczko. To chyba wtedy mogę mieć pewność, że jestem w tych dniach płodna? Tylko, że wtedy zaraz po wizycie kochaliśmy się, a i tak mi się nie udało ;-( Teraz zaczęłam żalić się mężowi, że jestem beznadziejna i w ogóle, a on mnie tak słodko pociesza. Czasem warto mieć słabszy dzień, choćby po to żeby się mąż trochę pomartwił ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Sierpień 24, 2010 Emilio- mój gin też kiedyś widział jajeczko i mówił by się starać na drugi dzień. No ale nie wyszło. Myślę, że tu duże znaczenie ma wiele czynników- to jak długą żywotność mają plemniki, ile ich dostało się tam gdzie trzeba, po jakim czasie od usg pękło jajeczko (tego gin po samym usg nie określi) itd Nie ma się co załamywać, trzeba działać.. Ja za kilka dni znów zaczynam staranki :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna ma d. Napisano Sierpień 25, 2010 Ja z rana z pytaniem. Wczoraj lekkie bóle brzucha, śluzu brak, wczoraj nie mogłam się jednak starać, ale zrobiłam test owulacyjny i chyba wyszła jedna kreska. Natomiast dzisiaj temperatura 36,8 a wczoraj 36,5. Czy to możliwe, że mam owulacje i przez zmęczenie mojego przegapiliśmy "ten" moment? Chyba mnie trafi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 25, 2010 To ja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Taka jedna mała d nie martw się, przecież plemniki żyją dłużej w organizmie kobiety. Kiedy się ostatnio kochaliście? Może jeszcze żołnierzyki były u Ciebie ;-) głowa do góry i bierzcie się dzisiaj!! Ja też wczoraj sobie odpuściłam, żeby nie za często, ale dzisiaj już na całego ;-) Damy radę dziewczyny!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcia21 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Cześć przepraszam, że tak wczoraj zniknęłam, ale mąż zabrał mi kompa bo stwierdził, że cały dzień przed nim siedzę i on też by chciał raz w miesiącu usiąść. Taka jedna mala d ja sobie rysuję pomocniczą kreskę która oddziela niskie od wyższych jak widzę że najwyższą w niskich miałam 36,7 to od 36,8 są już wyższe, ale nie raz to nie działa i na czuja wiem że mniej więcej 19 dnia powinnam mieć owulację. Możesz mieć dzisiaj owulację, ale też nie raz inne czynniki wpływają na wzrost. e-mile chodzi Ci o tą fazę po jajeczkowaniu? Byłam ponad rok temu w poradni małżeńskiej przed ślubem i mi ta babka powiedziała że mogłaby być dłuższa, ale nie jest jeszcze za krótka. Kobitki a jakie ziółka pijecie? Może też zaczne Pozdrawiam i miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcia21 0 Napisano Sierpień 25, 2010 A słyszałyście teorie, że plemniki dojrzewają 2 tygodnie? Mój nie da rady wytrzymać dwóch tygodni bez seksu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Marcia słyszałam tą teorię ale liczę, że to nieprawda. Emilio no właśnie ostatnio to chyba w 7dc. a dzisiaj mam 11dc. więc raczej nie wytrzymały tyle. Chociaż test owu wyszedł negatywnie więc nie rozumiem tej temperatury, czuję się bardzo dobrze (odpukać!). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Taka jedna mała ja czytałam, że plemniki mogą żyć w pochwie nawet 5 dni, więc może jeszcze tam są? ;-) No w każdy razie dzisiaj nie marnujcie czasu ;-) Ja już nie mogę wysiedzieć w pracy. Myślę wciąż tylko o tym, żeby dopaść męża. A to będzie niestety dopiero możliwe wieczorem ;-( Fajnie dzewczynki, że mam tutaj z Wami taki nasz własny świat. Łatwiej jest gdy można się podzielić z Wami tym wszystkim. I chyba muszę stwierdzić, że się od was uzależniłam. Siedzę w pracy i wciąż zaglądam, czy któraś czasem nie napisała. Taka jedna mała - to dzisiaj idziemy na całość, tak? ;-) Kto jeszcze jest w okolicach owulki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hania74 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Emilia83, u mnie dziś 9dc :)............ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izabelka_ 0 Napisano Sierpień 25, 2010 A ja czekam na @, ha ha czekam kiedy w końcu jej nie zobacze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Sierpień 25, 2010 cześć dziewczyny ja się od wczoraj źle czuję, jakieś nerwobóle mnie dopadły.. poza tym znowu mi wróciła nerwica.. po pracy mój kochany ma mi kupić jakieś tabsy na uspokojenie, z byle powodu płaczę i się wkurzam po pracy postanowiłam zrobić coś dla siebie i kupiłem sobie extra kiecke :P wieczorem idziemy z mężem do kina na "Salt", ciekawe czy będzie tak fajny jak się zapowiada przez reklamy w piątek mój mąż ma badanie nasienia... jak on to przeżywa i jak ochoczo do tego nastawiony :) oby wyniki były ok.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega1986 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Hej dziewczyny, u mnie bez zmian, @ jeszcze nie przyszła, mam nadzieje że tak zostanie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Emilio ja nie wiem co dzisiaj będzie bo zasypiam na stojąco, chyba, ż kawę sobie walnę no i jeszcze nie wiem czy mój będzie chciał. On niby zawsze chce a wczoraj powiedział, że jest zbyt zmęczony. Najlepsze, że do tej pory chyba z 5 razy jak go znam nie chciał i akurat teraz jak chcę się starać o dziecko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 25, 2010 co tu taka cisza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Hej dziewczynki:) Witam również nowe staraczki:) Ja wróciłam wczoraj,było suupeerr!!! :D Dziś padam na pysk,moja dziewczynka zaliczyła pierwszy dzień w szkole,a ja się tak zestresowałam,że spać nie mogłam,przespałam niecałe 4 godzinki,aż mi niedobrze z niedospania,ale córeczka szkołę polubiła i to bardzo:D Zrobiłam przed momentem test owulacyjny i wyszedł pozytywny:) Ale powiedzcie mi kochane jak to rozumieć,bo wiem ,że test owulacyjny już dwa dni przed wykazuje owulkę,ale ja nie robiłam wczoraj ani przedwczoraj testu,więc nie wiem czy jestem przed czy w trakcie. Jak długo test wykazuje owulkę czy tylko przed i podczas jej trwania czy chwilkę po również? Szkoda ,że owulacja nie wypadała w trakcie naszego urlopu,bo zaszaleliśmy nieźle:( A dziś to nie wiem czy dotrwam do wieczorka:( Trzymam kciuki za nasze staranka,może ten miesiąc okaże się dla nas łaskawszy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Sierpień 25, 2010 taka jedna wskakuj w seksowne ciuszki,stwórz nastrój,może świeczki,może szampanik,co tam Twój luby lubi i bierz się do rzeczy. Prawdziwy facet z krwi i kości nie da rady się pohamować ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Stylowaa masz rację ;-) Taka jedna mała bierz się do pracy. Ja właśnie przygotowuję kolację dla męża. Niestety jeszcze z pracy nie wrócił, ale jemu na pewno będzie się chciało ;-) już się nie mogę doczekać. Jajniki mnie trochę bolą, więc chyba się nie mylę co do owulki. A testów na owulację jeszcze nigdy nie robiłam. Mam nadzieję, że już nie będę musiała. No nic to lecę, powodzenia dziewczynki. Sierpień należy do nas. Niech moc będzie z Nami ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margo Dżi 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Hej kobietki weszłam tylko na chwilę żeby Wam napisać że byłam u gina wszystko jest w jak najlepszym porządku trochę się zmartwił że schudłam 6 kilo ale potem zrobił usg no i okazało się że NASZA CÓRECZKA jest zdrowa i rośnie i strasznie kopie i na usg ssała sobie kciuk śliczny widok!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Gratuluje Margo Córeczki!!! ;-) Chyba pierwszy raz nam o tym piszesz? No i w ogóle super, że Córeczka ok. ;-) To chyba najpiękniejsza wiadomość, że Dzidzia rośnie zdrowo. No a Ty się teraz postaraj ładnie przybrać na wadze. Bo chyba już nie masz takich mdłości? Ja czekam na męża... jeszcze go nie ma ;-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margo Dżi 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Już w porządku nie mam nudności ani nie wymiotuję i teraz to już tylko trzeba na wadze przybierać!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek81 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Hej dziewuszki... Piszę jakoś mniej, bo już powoli praca się odzywa....akurat w "najodpowiedniejszym"momencie....kiedy ja taka przymulona chodzę.... Dokładnie o 21 dopada mnie już takie zmęczenie i senność.... a piersi to mi niedługo pękną, są takie nabrzmiałe i tak bolą...... kolejne testy tylko potwierdziły, że fasolka się zakluła we mnie :) Jeszcze lekarz.....koniecznie muszę iść i sprawdzić to, żeby mieć tę pewność.... Dziś kumpela, która dawno mnie nie widziała, wyskoczyła z tekstem-"wiesz, że zaokrągliłaś się na buzi" :) Zatem jednak chyba coś jest na rzeczy :) Margo-serdecznie gratuluję dziewczynki :)) Zdrówka dla Was :) A na marginesie-kiedy zaczęły Ci się mdłości??? Buziaki dziewczynki :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Margo gratuluję córeczki!! A przybieraniem bądź brakiem się nie martw, ja w pierwszej ciąży (tak jakbym miała ich więcej) nie przybrałam dużo a dziecko jakie nam wyszło :) Stylowa może te plemniczki z zaszalenia wytrwają skoro Cię tak pobolewa itd. to może to "już", życzę tego. A odnośnie testów to nie wiem ale myślę, że jak wykazał owulkę to warto popracować. Mnie wczoraj nie wykazał, była jedna gruba kreska i ani widu i słychu drugiej, niz, nawet cień cienia się nie pojawił więc myslę, że nie mam owulacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Aniołek ach nawet nie wiem co pisać, super się czyta takie wiadomości :) Mój się kąpie, czy coś będzie to nie wiem, w sumie ja troche oklapłam, przybiłam się tym brakiem śluzu, brakiem drugiej krechy, wyniki badań, same jakies negatywne wiadomości odnośnie owulki. Wypiłam teraz zióla, dałam tabletkę mojemu, na razie nie widze zmian po tych ziołach ale piję jej dopiero 5 dzień więc wiadomo, że cudów nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek81 0 Napisano Sierpień 25, 2010 taka jedna mala d. -- nie przejmuj się brakiem kreski na teście owu...niektóre tak mają, że nie pokazują....zależy jakie się robi....starajcie się....próbujcie...a może się uda-zyczę tego z całego serducha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Aniołek moje gratulacje!!! :D:D:D Ha ha idzie ku dobremu,która następna?:D Aniołku ,a jak długo się starałaś? A tych starych postów ,gdzie nam się tak źle skończyło nie czytaj,ja już prawie zapomniałam i jestem dobrej mysli,więc i Ty powinnaś teraz myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie:) Margo cieszę się bardzo ,że dzidzia się dobrze rozwija,Ty też niedługo się na pewno poprawisz,bo jak sama piszesz mdłości już za Tobą:) Kiedy sie dowiedziałaś ,że to dziewczynka? Macie już imię? Taka jedna nie poddawaj się,tylko testuj dalej,wzmacniaj ziółkami,moje już chyba jutro bedą posłane,więc też zacznę popijać;) Emilia co za prace ma Twój mąż,że tak do późna musi harować biedak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Sierpień 25, 2010 Aniołek przepraszam już doczytałam jak długo było u Ciebie,tym bardziej gratuluję:D Dziewczynki na przykładzie Aniołka widać,że nie można sie poddawać i wątpić:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach