Emilia_83 0 Napisano Październik 29, 2010 Stylowa ja zrobię to badanie na pewno. Chcę mieć pewność, że zrobię wszystko co mogę dla maleństwa żeby zapewnić mu spokój i prawidłowy rozwój. Tym bardziej, że ja byłam przeziębiona w tym najważniejszym dla rozwoju momencie. Ale oczywiście jestem pełna nadziei, że wszystko będzie ok. Te badania wykonuje się między 11 a 14 tygodniem, więc masz jeszcze czas żeby podjąć decyzję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.Lilly. 0 Napisano Październik 29, 2010 Honorku też miałam zapalenie pęcherza- współczuję.... ..tak dziewczyny, zdrowam, przebadanam więc działamy :-):-) co do badań prenatalnych ..to chyba bym zrobiła... dziewczyny przesyłam Wam pozytywne fluidy :-) taka jestem dziś szczęśliwa, mimo pochmurnego nieba i deszczu, coś mi mówi, że wszystko będzie po naszej myśli.. :D:D pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i do jutra :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zocha2021 0 Napisano Październik 29, 2010 Stylowaa ale przecież mówi się,że po zakończeniu przyjmowania pigułek jest największe prawdopodobieństwa zajścia w ciążę??Podobno wtedy najłatwiej zajść...tak przynajmniej słyszałam od kilku lekarzy,że nawet osoby mało płodjne po odtsawieniu szybko zachodzą...U mnie jest jakaś inna dziwna zależność widocznie:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Październik 29, 2010 zocha ponoć faktycznie są takie przypadki,ale pamietaj że co najmniej pierwsze 3 tygodnie są bezowulacyjne,więc może te kobiety które właśnie owulacji nie miało tylko przez pierwsze 3 tygodnie ,zaraz zachodziły,jesli jednak nie zaliczasz sie do tych kobiet ,to niestety trzeba troszkę odczekać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zocha2021 0 Napisano Październik 29, 2010 Kurcze to aż 3 miesiące mogą być bez owulacji??Masakra...Ja myślałam,że od razu wszystko wraca do normy...Ale dzięki za info...bo to bardzo ważbne:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Październik 29, 2010 zocha nie 3 miesiące ,tylko 5:( Ale może sobie pójdziesz na monitoring i sprawdzisz tak jak dziewczyny robią,uzyskasz pewność? Może akurat u Ciebie już wszystko ok;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Październik 29, 2010 stylowa ja byłam na takim 3D ale w połowie cyklu, ten pierwszy po 11 tygodniu przegapiłam i nie żałuję, że byłam, to super przeżycie no i faktycznie możesz się dowiedzieć więcej, ja bym poszła na twoim miejscu jeśli masz okazję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zocha2021 0 Napisano Październik 29, 2010 To znalazłam w necie: Jak sprawdzić czy owulacja występuje? Pomiar temperatury Podstawowym wskaźnikiem braku owulacji jest pomiar ciepłoty ciała, bowiem wtedy w dniu przewidywanego jajeczkowania, nie obserwuje się typowego dla niego wzrostu ciepłoty ciała. Długość cyklu. Poza tym cykle bezowulacyjne są często krótsze i trwają średnio około 23 dni. PMS. Sygnałem, że owulacji w danym miesiącu nie było, może być nasilenie dolegliwości syndromu przedmiesiączkowego: nabrzmiałe, obolałe piersi, uczucie spuchnięcia związane z zatrzymywaniem wody przez organizm i nadwrażliwość psychiczna. Jednym słowem...chyba zacznę mierzyć tempkę i wtedy się przekonam, bo jeśli chodzi o długość i PMS to u mnie jest zupełnie na odwrót... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zocha2021 0 Napisano Październik 29, 2010 Honorku...ja walczę z nawracającymi zapaleniami pęcherza od lat...Jak byłam w ciąży to mi przeszło, ale po poronieniu powróciło.Nie ma skutecznego leku na to. Trzeba codziennie o siebie dbać, nie dopuszczać do zmarznięcia ciała, pić dużo, najlepiej herbaty żurawinowej, podmywać się po każdym oddaniu kału i bardzo uważać na wszelkie zapalenia czy grzybicę narządów rodnych-gdyż następstwem tego jest właśnie stan zapalny cewki moczowej, a później pęcherza.Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
callaa 0 Napisano Październik 29, 2010 bąblinko ja się nie badałam i nie przyjmuję żadnych wspomagaczy w postaci witamin, w zasadzie to nie robię nic prócz kochania się co jakiś czas, czyt. jak przyjdzie ochota. Uważam że jeśli po roku nic nie będzie to zacznę coś robić. takie badania powodowały by u mnie masę stresu. Zapalenie pęcherza i mnie nie omijało, ale na szczęście już dawno nie powracało. stylowa, je też na Twoim miejscu zrobiłabym te badania prenealne, zocha ja słyszałam że po tabsach anty występować może nadpłodność tzn wzmożona płodność, zresztą zalezy od osoby, ale niektórym wystarczy kilka razy zapomnieć tabletkę i już wpadają taka j. ty na na pewno musisz wrzucić na luz jeśli chodzi o m. jak przytulanki przyjdą same, na pewno się uda i będzie fantastycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka83 0 Napisano Październik 29, 2010 Kochane dziękuję Wam za trzymanie kciuków,które chyba przyniosło mi szczęście :-) Nasionka męża są w normie,a moje jajniki pracują tak,że lekarz był w szoku.bo bez żadnej stymulacji pęcherzyk urósł mi w 10 dc do prawie 25 mm!Dostałam Pregnyl na pęknięcie,więc dzisiaj działamy :-) Bąbolinko masz rację,że trzeba sobie dać trochę czasu i nie latać po lekarzach.Gdyby nie ta moja prolaktyna i plemienie przed @,to z całą pewnością z wizytą u jakiegokolwiek specjalisty bym poczekała. Honorku miałam kiedyś zapalenie pęcherza,więc wiem,co to za koszmar :-( Duuużo zdrówka dla Ciebie! Stylowa chyba chodzi o badanie przeziorności karkowej?Ja sobie będąc w pierwszej ciążyje robiłam i teraz też bym zrobiła. Emilko,ale fajnie,że jesteś i dobrze się czujesz.Napisz koniecznie,co Ci lekarz powiedział po wtorkowej wizycie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sisetka 0 Napisano Październik 30, 2010 dziewczyny spadla mi temp do 36,7 wiec chyba juz nie ma szans... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zocha2021 0 Napisano Październik 30, 2010 Sisetka spokojnie...do czasu aż nie zrobisz testu jest nadzieja...Tempka może spaść z wielu różnych powodów...Ja bym nie panikowała tylko zrobiła wkrótce test:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sisetka 0 Napisano Październik 30, 2010 mi sie wydaje ze jak jest ciąża to nie powinna spaść temperatura Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka83 0 Napisano Październik 30, 2010 Sisetko przykro mi kochana :-( Dobrze wiem,jak się teraz czujesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sisetka 0 Napisano Październik 30, 2010 straszne.. jak juz nie pomogl clo pregnyl i duphaston to juz nie wiem co dalej robic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka83 0 Napisano Październik 30, 2010 Sisetko a mąż robił sobie badanie nasienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sisetka 0 Napisano Październik 30, 2010 robił i jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Październik 30, 2010 Hej dziewczyny no smerfi, mi też urósł bez stymulacji na 23 mm niestetyy u mnie 3 dni po podaniu pregnylu pojawiły się plamienia różowe z domieszką krwi,więc nie wiem czy pęcherzyk pękł no i oczywiście już wiem, że ten miesiąc też nie będzie tym wyjątkowym już mam dość, znowu plamienia a to dopiero 3 dni po pregnylu w tam tym miesiącu przy clostilbegycie przynajmniej nie miałam tych plamień ehhh zaczynam się zastanawiać nad wizytą w centrum leczenia niepłodności sissetko póki nie ma @ nie załamuj się!! stylowa u mnie właśnie mój lekarz ma usg 3d, szkoda, że nie mam dzidzi w brzuszku moim zdaniem powinnaś zrobić te badania bo jak nie zrobisz to do końca ciąży będziesz się zastanawiać czy wszystko ok, czy zrobiłaś wszystko co mogłaś itd potraktuj to jak zwykłe usg, przeciez robiąc zwykłe usg też można zauważyć jakiś defekt związany chociażby z kończynami a jakoś się je robi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Październik 30, 2010 aha kochane a to zapalenie pęcherza jak Wam się objawia? ból podbrzusza? bo właśnie ja mam czasem przy siusianiu taki ból podbrzusza, jakby moczowodów niby badanie moczu ok, ale to wciąż wraca a nasila się w trakcie @ i owulki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka83 0 Napisano Październik 30, 2010 Mila mnie przy zapaleniu pęcherza strasznie cewka moczowa piekła-dosłownie wysikać się nie mogłam.I miałam cały czas wrażenie,że mi się siusiu chce,a jak szłam do WC,to dosłownie kilka kropelek poleciało :-( O tych pamieniach nic mi nie mów,bo ja w tym cyklu mam je ciągle.Najpierw okres,potem chwila ciszy,a teraz 8,10 i 11 dc plamienia :-( I w dodatku doła złapałam,bo poczytałam w necie i już wcale nie jestem taka pewna,że wyniki mężą są dobre :-( Normy z Novum różnią się od tych z netu i już sama nie wiem,co robić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Październik 30, 2010 Dziękuję Wam bardzo:) Podjęłam decyzję: w poniedziałek zapisuję się na to USG i wiecie co? czuję ulgę,że właśnie taką decyzję podjęłam. Boję się strasznie,ale teraz mam pewność ,że to słuszne, a w pracy męża mam nadzieję że zrozumieją nas :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Październik 30, 2010 Mila a czujesz też jakieś pieczenie,szczypanie podczas siku? Może to jednak nie to samo,skoro wyniki masz dobre,ale na pewno lekarz powinien o tym wiedzieć Smerfetka najlepiej zapytaj lekarza ,bo wiadomości z neta niestety potrafią być nierzetelne. Nie zamartwiaj się na zapas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Październik 31, 2010 stylowa myślę, że dobrze robisz, można powiedzieć, że kupisz sobie troche pewności :) a poza tym to super przeżycie widzieć tak wyraźnie wszystko, no i pewnie film dostaniesz na płytce, myślę, że warto to jest dokładnie tak jak smerfetka pisze, boli przy siusianiu, też zawsze myślę, że ciągle mi się chce a jednak prawie nic nie leci tylko ból, takie szczypanie jakby, nieprzyjemne to jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Październik 31, 2010 Hej dziewczyny no właśnie ja czuję ból brzucha przy sikaniu :( ale do tego mam już 3 dzień krwawienie-takie jakieś dziwne więc już sama nie wiem mam wszystkiego dość przy clostibegyt az jeden cykl nie miałam plamień i krwawieć śródcyklicznych a teraz mimo pregnylu na pęknięcie- krwawienie i to dziwne \ból brzucha mam dość muszę w tym tygodniu znaleźć specjalistyczną klinikę bo inaczej nie dam rady, jestem tak zestresowana i słaba, że leżę w łóżku ciągle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miśkaaaa 0 Napisano Październik 31, 2010 Witam Was w to niedzielne, słoneczne południe.... U mnie za oknem wiosna; słońce świeci, ptaszki ćwierkają.....:-D Bąblinka - no niby tak mówią, że po roku niepowodzeń, można się martwić...Ja miałam trochę wcześniej porobione badania, mąż także....Mnie się strasznie zaczęło ciśnienie podnosić jak nam nie wychodziło.....Ale oczywiście nie narzucam swojego zdania i decyzja należy przecież do Was.... E-mile - tak, brałam clo od 2-5dc 1x1 tabl. Do tego bromergon i ziółka.... i tak na dobrą sprawę nic....Tak wiem, ze one mogą jeszcze podrosnąć, ale i tak postawiłam już krzyżyk na tym cyklu.... Dziewczyny, współczuję Wam zapalenia pęcherza, masakra. Przechodziłam to kilka lat temu i jak na razie spokój..Tfu tfu, odpukać.... Stylowa- gratuluje podjęcia decyzji, ja tez bym poszła na to usg.... Smerfetko - to gratuluję wyników męża i Tobie tak pięknego i dorodnego pęcherzyka :-D :-D Kochana czym Ty się stresujesz. Skoro masz podane normy z NOVUM to możesz to na spokojnie zweryfikować....I nie czytaj zbyt dużo w necie, bo od tych informacji to się można cholernej nerwicy nabawić....A jeśli masz aż takie wątpliwości to skonsultuj wyniki M z jakimś innym lekarzem.... Sisetko - pamiętaj, ze jeśli jeszcze nie ma @ to jest szansa, głowa do góry.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miśkaaaa 0 Napisano Październik 31, 2010 A mnie coś pobolewa jajnik, tez z większym pęcherzykiem i tak sobie myślę, czy on czasem nie podrósł i się nie szykuje do pęknięcia....Ta, właśnie się nakręcam po raz kolejny. Ale nic - w środę mam wizytę u lekarza i zobaczymy co się tam wykluło. I tak się zastanawiam czy lekarz nie pędzie chciał mi przepisać po raz kolejny kilku ampułek menopuru....Tylko one są tak cholernie drogie..... Mam jeszcze pytanko do Was Kobietki - przewróciłam się w wannie i tak upadłam, ze mam strasznie wielkiego siniaka na prawej piersi - myślicie, że może mi się tam coś zrobić??? Wiem, że będę musiała zrobić później jakieś badania, usg i na pewno zapytam w środę gina. Trochę się obawiam..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iguana333 0 Napisano Październik 31, 2010 Hej dziś jest mój 27 dzień cyklu, dodam że w ostatnich miesiącach moje cykle trwały 16-20 dni, wiem wiem krótko i nieprawidłowo ale tak już miałam wcześniej czyli pół roku temu brałam tabletki. Od tego czasu z narzeczonym jak się kochamy to tylko stosunek przerywany. 16 dnia cyklu bardzo zaczął mnie kłuć jajnik i od tego czasu pobolewa mnie codziennie brzuch w różnych miejscach a to pod pępkiem a to jajniki, czasem nawet bardzo. Wrażliwe sutki mam od 3 tygodni, a od tydonia bolą mnie całe piersi i mam napęczniałe, wydaje mi się również że obwódka wokół sutków jest ciemniejsza i większa. No i oczywiście nadal nie mam okresu. Poza tym co ważne od 8 dni czyli od 19 dnia cyklu mierzę temperature w pochwie. Oto mój wykaz temperatur: 19 d.c 36,8 20 d.c 36,9 21 d.c 36,95 22 d.c 36,9 23 d.c 36,9 24 d.c 36,9 25 d.c 36,9 26 d.c 36,85 27 d.c 36,8 (dziś) Ogólnie moje tempki są niskie, po okresie mam tempke 36,4, największą kiedyś dzień przed okresem miałam 36,7. Od poniedziałku biore witaminy dla ciężarnych, test w 25 dniu cyku wyszedł negatywny. Mdli mnie o różnych porach, nie tych samych, ale nie wymiotuje chociaż czasem mam odruch wymiotny i zgage. No i szyjke macicy mam rozpulchnioną, nie czuje w niej dziurki ale mam ją dość nisko bo na długośćpalca wskazującego, w ciąży chyba powinna być wysoko? Co myślicie o moim przypadku? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Październik 31, 2010 Misiaku-ja na Twoim miejscu poszłąbym z tą piersią do lekarza. Może nic się w niej nie wytworzyć, ale biorąc pod uwagę, że pierś się składa z gruczołów, to może lepiej iść. Może Ci się tam wytworzyć stan zapalny, zrobią się jakieś zastoje no nie wiem, nie żebym Cię straszyła, ale lepiej idź, to nic nie kosztuje a jednak będziesz spokojniejsza ja też wracam do ziółek, boli mnie brzuch, krwawię, nie wiem co się dzieje :( a co do bólu jajnika to może faktycznie podrósł ten pęcherzyk, musisz być dobrej myśli! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Październik 31, 2010 Iguana jest szansa, że jesteś w ciąży Postaraj się nie nakręcać, żeby uchronić się przed rozczarowaniem Zrób test za kilka dni i się wyjaśni, trzymam kciuki za pozytywny wynik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach