Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to bardzo dziwne s sumie

Dlaczego Korwina Mikke nie dopuszczaja do glosu w tv ??

Polecane posty

Gość łojoj coś pokrecilesss
a niby jak szkoła uczy np że bicie jest złe??

Gość glosujemy na JKM!!! !
myślę żę Polsce przyda się taki zimny prysznic! Niech Korwin idzie do tv i szokuje swoimi poglądami!! Niech ludzie zwrócą na niego uwagę!!! Tu nie chodzi tylko o poglądy!!! Tu chodzi o to że ma wyjątkową moc wyjęcia prawdy z kłamiących, kręcocych cholernych polityków!!! Takiego właśnie człowieka Polsce brakuje!!

Gość łojoj coś pokrecilesss
przeciez lektury na pewno zostałyby w szkołąch!! Co ty!! JKM chce ludzi mądrych, oczytanych

Gość dykta ciepła i samogon stary
Bo JKM się nie nadaje do polityki wcale! ZUS trzeba modernizować, a nie likwidowac!

NIE! Korwin jest znany z mówienia samej prawdy, dlatego tak się wyróżnia spośród innych!!

jaki masz pomysł, żeby zmodernizować ZuS na korzyść??

to nie jest "prawda" to jest pogląd!!! niech szokuje!!! niech zwrócą na niego uwagę!!! przecież nie chce się pojawiać w tv dla ujawniania swoich poglądów!! ludzie!

shatyn to wszystko nie jest takie proste!!

"zrobić porządek" brzmi nieźle ale w praktyce malo możliwe!!

przecież od początku bębnimy że nie chodzi o to, by rządził!!!

shatyn ty gadasz czy możliwe czy nei możliwe, tu chodzi o to żeby było lepsze. niech szokuje!!

do czego to doszło, porównjesz jkm do lenina!

Gość głosuję na JKM
Shatyn idioto lub idiotko a mówią ci coś takie nazwiska jak Ronald Regan czy Margaret Taczer? Mówi coś nazwisko Pinochet? USA, UK, Chile! Kraje gdzie były realizowane idee które głosi JKM! Chile jest najbogatszym krajem w Ameryce Południowej (poziom życia podobny do Polski) właśnie dzięki ideom głoszonym w Polsce przez JKM a realizowanym w Chile za generała Pinocheta! Ale po co ja ci to piszę? Do takiej lewackiej kurwy jak ty nic nie dociera i zaraz pewnie napiszesz że Pinochet to morderca. Więc wypierdalaj stąd lewacka kurwo! NA STOS Z TAKIMI ŚMIECIAMI JAK TY!

Gość nie dopuszczają go do tv?
On tak mówi, ale moim zdaniem występował w mediach dość często (mam na myśli czas, kiedy nie był jeszcze kandydatem), wypowiadał się w rozmaitych sprawach typu sprawa Alicja Tysiąc, nie będąc ani posłem ani żadnym specjalistą dziedzinowym, tylko ot, zwykły publicysta-komentator. Czy częściej niż jego zapraszany jest np. J. Żakowski lub J. Urban? Nie, ci dwaj publicyści wypowiadają się na swoim skrawku medialnego pola (jak i JKM ma swoje czasopismo, jak mi się wydaje), a poza tym zaprasza się ich "do komentowania" bardzo rzadko.

Gość JKM prezydentem
Prawda jest taka, że każdy inteligentny choć trochę myśący człowiek zagłosuje na JKM- nie jest to mój idyalny kandydat choć pewnie nie ma takich ludzi ale wybierając każdego innego polityka nic w tym kraju się nie zmieni.

Gość mówisz pewnie o takich
inteligentach jak autor tego postu 22:45

Gość do Shatyn
Więc oświeć nas Shatyn na kogo Ty głosujesz?

Gość nie dopuszczają go do tv?
Mnie też "nie dopuszczają" do tv. Może nie jestem parlamentarzystą, nigdy nie sprawowałem ważnej funkcji, nie specjalizuję się w omawianych dziedzinach, ale mam mądre pomysły, czemu nie dostałem jeszcze zaproszenia do tv?

Gość JKM na prezydenta
mówisz pewnie o takich, kultura człowieka obowiązuje niezależnie od podziałów politycznych.

Gość Ludzieeeee
Głosując na każdego innego kandydata NIC się w tym kraju nie zmieni.

Gość za to głosując na niego
zmieni się sporo. Koledzy i koleżanki - głosujcie na JKM póki możecie, bo kiedy już zdobędzie tę swoją monarszą władzę to Wasze poparcie będzie tak samo gówno znaczyć jak mój sprzeciw.

Gość Myślący ludzie na nigo głosują
a reszta przeciętnego społeczeństwa jest taka jak ten kraj i nasi szanowini politycy.

Gość No dla mnie
to obciach głosować np na Komorowskiego, pewłna towarzyska kompromitacja :D dlatego tylko Korwin:)

Shatyn- ale to że Korwin- Mikke pisze że kobiety nie powinny mieć prawa głosu, to jego prywatne poglądy. I nie chodzi tu o kobiety, twierdził że 95%s społeczeństwa nie powinno mieć prawa głosu. Bo jaką ma przeciętny obywatel wiedzę o ekonomii i polityce? "Demokracja to wybieranie garstki niekompetentnych przez ogół nieświadomych". Demokracja to jedna wielka ściema, i wolę prezydenta który to przyznaje.Nigdzie nie powiedział że jako prezydent będzie dążył do ograniczenia praw wyborczych komukolwiek i nie będzie tego robił. Tak, mało się znam na polityce, ale kiedy słyszę głosy kobiet które będą głosować na Napieralskiego bo ładnie się prezentuje, tym bardziej pana Korwina- Mikke popieram. Nie mam nic przeciwko temu żeby rząd ustanowił jakąkolwiek pomoc socjalną (np. dla wdów z dziećmi, bez rodziców). Ludzie i tak muszą żebrać, w różny sposób- przez koncerty charytatywne, fundacje, 1 % podatku, żeby móc pomóc tym, którym tego nie refunduje państwo. To rodzina jest odpowiedzialna za swoich członków, nie inni obywatele, obcy dla niego ludzie. Osoby chore psychicznie też są w stanie wychować dzieci, jeśli są do tego stopnia chore że nie są w stanie- to jednak średnie są szanse że założą rodzinę i te dzieci się pojawią. Upośledzone- do jakiego stopnia? Jeśli ktoś jest upośledzony do tego stopnia że nie radzi sobie samodzielnie to rodzice są za niego odpowiedzialni, więc jego ewentualne kontakty seksualne też mają prawo kontrolować. To się sprawdzi jak np ktos nie przechleje tego co zarobi alebo nie wyda np na leczenie chorej matki. "To się sprawdzi jak np ktos nie przechleje tego co zarobi alebo nie wyda np na leczenie chorej matki. Bo co powtem zrobi jak będzie stary i nie będzie miał szans na prace ?" (chodziło o emerytury). Jeśli przechleje, to jego problem już, nie mój. W takim systemie jaki powinien mieć, matka sama miałaby oszczędności na leczenie (albo odpowiadaliby za nią rodzice którzy też zarabialiby wtedy odpowiednio). Co mają zrobić ludzie "zagubieni"? Odnaleźć się. To że ktoś jest mało samodzielny, to, wybaczcie, nie mój problem, a wspomaganie takiego człowieka przez MOJE podatki nie leży również w interesie państwa. "Nie wiem ile macie lat ale postawie sie na chwilę w sytuacji kiedy np mama ciężko choruje, ojciec pracuje a wsz brat przez to jest po prostu nie wychowany. Nie umie powiedziec prosze czy dziekuje, nie poprosi o pieniądze tylko leje w twarz ojca żeby mu stary dał forse..." To akurat problem jego rodziców, jeśli leje ojca w twarz, niech ojciec zgłosi to na policję, jako pobicie. Albo niech uzna że to sprawa rodzinna. Nawet chora matka i pracujący ojciec są w stanie dobrze wychować dziecko. I nie tłumaczcie że dzieci są różne, są różne, podejście do poszczególnych dzieci też można dostosować. "Teraz w szkolach się równiez wychowuje dzieci"- i to jest dobre? Owszem, są "wychowawcy" klas i "godziny wychowawcze", a nawet mamy "wychowanie do życia w rodzinie"- a mnie to wkurzało od zerówki, mówię zupełnie poważnie. Już jako sześciolatka potrafiłam powiedzieć w szkole że od wychowywania mam rodziców, nie nauczyciela który de facto nie znał mnie, mojej sytuacji rodzinnej, widział moje zachowanie tylko w klasie, grupie itd. To rodzice są od opieki nade mną, nie urzędnik państwowy, którym jest opłacany również przez moich rodziców nauczyciel w szkole publicznej. I częściej spotykałam się z negatywnym przykładem ingerencji nauczycieli. Szkoła dała Twojemu synowi wychowanie? Tylko współczuć. "Uważasz, że prawdą jest twierdzenie, że kobety powinno pozbawić się praw wyborczych i zagonić do garów ?" - a w którym momencie Korwin- Mikke to stwierdza? Nikogo nie chce nigdzie zaganiać, po prostu widzi role które wyznaczyła nam przyroda. Sam przyznaje, że gdyby kobieta pracowała tak samo dobrze jak mężczyzna na danym stanowisku, to powinna tyle samo zarabiać. Oczywiście w państwowych instytucjach, co ma państwo do tego co robi prywatny przedsiębiorca? Owszem, niektóre poglądy pan Korwina- Mikke w kwestii np. wychowania dzieci są kontrowersyjne- ale on nikomu ich nie narzuca. Przeciwnie, on chce tego aby każdy z rodziców miał prawo do wychowywania dzieci w zgodzie z własnymi poglądami. To też jest be?

Gość za to głosując na niego
No ale skoro tak go popieracie, tj. to że 95% osób nie powinno głosować, to macie świetną okazję żeby spełnić jego wizję - nie głosujcie.

Gość Historynka super
:)

Gość łowczyni smoków
zagłosuje na niego bo wygląda na to ze jest jedynym godnym kandydatem na prezydenta..

Gość najdziwniejszy
taaa gdyby korwin wprowadzil swoje idee w zycie to skonczyloby sie to zyciem jak w jakiejs afrykanskiej wiosce w srodku osady bogacz oplacajacy oprychow chroniacych jego posiadlosc a wokol dogorywajacy w slumsach biedacy - sieroty, starcy olani przez rodzine, chorzy ktorzy za kradziez chleba maja odcinane rece a chleb kradna nie dlatego, ze sa oprychami, tylk odlatego ze nie maja szans na prace a pracy i tak nie ma, bo gospodarka lezy - brak ulg dla inwestorow, hermetycznosc i mala objetosc rynku (i to towarotw pierwzej potrzeby jedynie) krotko mowiac, teorie jkm brzmia ladnie, trafiaja do prostego czlowieka bo pokazuje proste rozwiazanie skomplikowanych problemow, tylko ze przemilcza to, czym by skutkowalo narzekacie na wysokie podatki, nfz - zgoda, tu jest syf ale droga nie jest likwidacja, tylko reforma myslicie ze w skandynawii sie przejmuja podatkami? maja jedne z najwyzszych na swiecie, do tego socjal o jakim my za sto lat bedziemy marzyc (wlasnie z tych pdoatkow), a na jedzenie i podstawowe potrzeby miesieczne wydaja 5 czy 10 procent swoich zarobkow droga do godnego zycia nie jest rezygnacja z tego wszystkiego, tylko sprawienie, zeby na to starczalo a do tego potrzebny jest mocny rynek i gospodarka, a takiej w hermetycznym, ksenofobicznym kraju nie bedzie chyba ze komus odpowiada polityka chin i zycie w bogatym panstwie, ktore bogactwo zyskalo na pracy, biedzie i wyrzeczeniach swoich obywateli 🖐️

Gość kasiunnnnias
wiadomo ze nie wprowadzi swoich poglądów bo nie ozwolą mu na to:o ale kazdy czlowiek ma swoje poglady i moze je miec, wiekszosc jego poglądow nie przejdzie w polsce