Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to bardzo dziwne s sumie

Dlaczego Korwina Mikke nie dopuszczaja do glosu w tv ??

Polecane posty

Gość peepessssss

Gość upupupddddddddds

Gość twarda marianna
hatyn- ale to że Korwin- Mikke pisze że kobiety nie powinny mieć prawa głosu, to jego prywatne poglądy. I nie chodzi tu o kobiety, twierdził że 95%s społeczeństwa nie powinno mieć prawa głosu. Bo jaką ma przeciętny obywatel wiedzę o ekonomii i polityce? "Demokracja to wybieranie garstki niekompetentnych przez ogół nieświadomych". Demokracja to jedna wielka ściema, i wolę prezydenta który to przyznaje. ----- a ja uważam, że nie ma kogo wybierać...dlatego te wybory nic nie dają...po prostu zmienia się tylko twarz tego, który dostaje stołek..i "koryto", nabije kasy w kieszenie i zmyka. Ludzie mają dużą wiedzę o ekonomii- bo codziennie mają z nią stycznosc, prowadza firmy, domy..robią opłaty..muszą głowkac..co najpierw zapłacic gdzie kupić taniej.. aby nie umrzec z głodu..a politycy na których głosowali..mają duże brzuchy z przejedzenia... nieraz ludzie spoza polityki mają lepsze rozwiązania..niz ci co są w polityce i ustalają ustawy..tak głupie, że aż głowa i nogi bolą. to tak po krótce.. Mikke się nadaje, ale na filozofa..nie na prezydenta...i zle myśli. udowodniłabym mu to facet to face.

Gość twarda marianna
histroynka głupoty pisze.. państwo to wspólnota...a zatem na co chcesz aby twoje podatki szły? na pomoc innym obywatelom..a podatek na oświatę, kulturę? to tez pomoc, forma pomocy... podatki powinny byc i powinien to byc podatek liniowy..bo inaczej panstwo utryzmują ale biedni ludzie...bo oni płaca podatek...a bogaty płaci taki sam podatek jak biedny..a skoro wiecej zarbia powinien zapłacic wiekszy podatek. Wtedy skarb panstwa bedzie płeny bedzie sprawiedliwie I ZADEN UBOGI NIE BEDZIE GŁODOWAŁ. mANDATY TEZ POWINNY BYC LINIOWE..BOGATY PŁACI WIECEJ..BIEDNY MNIEJ.ALE PPROPOCJONALNIE DO PENSJI NP 10% PENSJI..

A czy ja gdziekolwiek piszę że nie powinno być podatków? Są i zawsze będą rzeczy wspólne w państwie, ale wybaczcie, mi wiszą stadiony na Euro 2012 na które również moje pieniądze pójdą... Albo utrzymywanie za moje pieniądze fikcyjnych miejsc pracy, pośredników którzy wydają moje pieniądze i po drodze coś skubną. twarda marianna => (może przynajmniej mojego nicka poprawnie napiszesz?) wyjaśnij którą część mojej wypowiedzi uważasz za głupią i dlaczego, wyjaśnij i uargumentuj własne, inne poglądy, możemy dyskutować.