Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystrachana jak po rusach

w którym tygodniu miałyście już spakowaną torbę do szpitala

Polecane posty

Ja jestem w 38 i jeszcze nie mam. Nie chcę pakować bo boję się że jak spakuję to zacznę rodzić a panicznie boję się tego co mnie czeka.

lepiej spakowac wczesniej... i tak bedziesz musiala urodzić wiec lepiej nie stresować sie :) bedzie dobrze tyle kobiet urodziło i ty tez dasz radę:)

Gość Anna Aleksandra
Coś mnie "tknęło" i spakowałam w 34 tygodniu i w tymże tygodniu urodziłam :) Chyba jakies przeczucie??? :D

no właśnie ja też mam takie przeczucie że jak spakuję to się zacznie, więc może jeszcze poczekam.

Ale pomyśl, jak się zacznie, a Ty wtedy będziesz się pakować? Lepiej wtedy już miec z tym spokój. Prędzej czy później i tak urodzisz, wiec nie ma się co martwić że jak spakujesz to się zacznie, będziesz miała poród szybciej z głowy

Od 25 :-) Bo, jak mi lekarz powiedział - mogę zacząć rodzić w każdej chwili /w 42 tc - cc z powodu braku postępu porodu... :D/Gdyby nie zagrożenie, pewnie spakowałabym się gdzieś w połowie / pod koniec ósmego

Kompletnie nie wiem co do niej włożyć prócz pidżamy, ręczników, bielizny i ubranek dla dzidziusia. cała jestem jakaś taka niezorganizowana. Może właśnie dlatego że panicznie boję się tego momentu.

Gość martuuulka
Ja mialam w 7 ,pierwszego syna tak urodzilam i sie balam,ze drugiego tez tak urodze,na szczescie urodzilam w dniu terminu.

Gość Anna Aleksandra
Ale ja nie miałam przeczucia, że jak się spakuję to się zacznie poród :) Po prostu - czułam, że już pora wyciągnąć walizkę :)

Najpierw sie dowiedz w szpitalu, w ktrym amierzasz rodzić, bo ja musiałam mieć wszystko - ręczniki papierowe po ktg, bo nie dawali; papier toaletowy; sztućce; kubek itp.

Gość OLINKALALA
ja spakowałam w 34 a urodziłam w 38

Gość prezes fanclubu głupiej jagody
ja zaczęłam pakować w 35 , a urodziłam w 40 :) moja rada : weź wiecej podkładów poporodowych niż te zalecane 2 paczki .

Ja miałam planowane cc (dziecko się nie przekręciło) tak więc spakowałam się w dniu kiedy musiałam się stawić w szpitalu. Padło pytanie co zabrać.Więc Dla siebie spakowałam: -klapki pod prysznic -kapcie -majtki bawełniane (kobiety po cc takie mogą mieć) a po naturalnym jednorazówki -2 paczki podkładów (zawsze mąż czy mama mogą przynieś ) ja mało zurzyłam. -2 piżamy -2 ręczniki -kosmetyki -dowód osobisty,ubezpieczenie oraz karta ciąży,wszystkie wyniki badań oraz skierowanie do szpitala - o tym wspomniała mi moja gin -papier toaletowy,sztućce,kubek - bo szpital biedny ;) Dla małego: -pampersy -pieluszki tetrowe -chusteczki -ciuszki -sudocrem -mydełko/oliwka itd.

W pierwszej ciąży w 39 tc - urodziłam w 40 tc. W drugiej ciąży pakowałam się jak mi wody odchodziły. :) Urodziłam w 38 tc.

Gość jsjdjsj
ja tu widziałam kobietki które od 23 tyg są już spakowane :D (zaznaczam z normalną ciążą bez zagrożeń :)) ja póki co zaczynam 30 i nawet o tym nie pomyslałam :)

No to właśnie kończę się pakować. Brakuje jeszcze kosmetyczki ale tę spakuję dopiero przed wyjazdem do szpitala bo cały czas z niej korzystam.No i muszę jeszcze dokupić biustonosz do karmienia bo całkiem o nim zapomniałam. A jak myślicie czy wystarczy mi tylko jedna paczka podkładów poporodowych?

Gość Hagneta
nie, ja zużyłam jedną w kilka godzin po porodzie.

Gość Hagneta
polecam przynajmniej dwie Ja spakowałam się w 8 miesiącu, na sam koniec choć znajome już od 7-go mnie dręczyły,ze w każdej chwili moge rodzić i musze już spakowac. Rodziłam w 41tc

tez myslalam tak jak ty, ze jak sie spakuje to zaraz wyjade na porodowke :) spakowalam sie w 39 tyg. tez panicznie balam sie porodu i caly czas powtarzalam sobie ze jeszcze nie czas, nie teraz i nic sie nie zaczynalo dziac. wszyscy dzwonili z pytaniami czy juz a tu nic :) maz mowil ze nie rodze bo nie chce urodzic i mam "bariere psychiczna". urodzilam w 42 tyg - porod wywolywany :)

Gość a ja :)
a ja nie mogłam znaleźć torby najpierw, a jak ją znalazłam zakurzoną to wyprałam wieczorem i powiesiłam na grzejnik ( no i dobrze) bo rano o 7 się pakowałam bo dostałam bóli :) był to początek 38 tc a ja ciągle twierdziłam że mam czas ;)

Gość a ja 39 tydz
i jeszcze nie spakowana... i nie chce mi sie.. czekam az sie zacznie bo w sumie wiem co zabrac wiec mysle, ze sie zmieszcze miedzy skurczami :P ... daje sobie ok 15 min na spakowanie... wiekszosc mam naszykowane w jednym miejscu.. tylko trzeba do torby powrzucac... a szpital mam 5 min drogi wiec jakby co to moje kochanie mi dowiezie to co zapomne :)

Gość tak mi się rzuciło w oczy
spakowana na początku stycznia a wypakowana ;) pod koniec lutego :D

Gość rwfwerfw
Ja mialam spakowaną gdzieś tak w 33 a w 37 urodziłam. Dopiero bym się stresowała zostawiając to na ostatnią chwilę!

Gość rwfwerfw
Co do czasu na spakowanie gdy poród się zaczyna (bo wystąpiły skurcze) to u mnie np nie było skurczy a odeszły wody. Nie wyobrażam sobie w takim stanie pakować torby. Wystarczy że i tak trzeba się ogarnąć przed pobytem w szpitalu a czasu może być niedużo (od odejścia wód lepiej urodzić jak najszybciej).

Gość ja sie spakowalam jak
mi wody odeszly :P Pach, pach do torby to co trzeba i w droge ;) Zajelo mi to z kwadrans moze ;)