Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nie mozliwe -Ewcia

mam duzo bananow

Polecane posty

Gość smażone w cieście
takim naleśnikowym, potem polane śmietaną czy jogurtem.... Uwielbiam banany (jedyne owoce, które jem) - daj trochę! :-)

Gość banan jak marzenie
:)

Dokup rum. Zmiksuj razem, rozcieńcz sokiem pomarańczowym i miej w dupie resztę świata:)

Gość Ususz. sa pyszne suszone

Robię sałatkę owocową z pomarańczą , ananasem , kiwi, banany można piec w cieście, daję do galaretek.

Gość krucafuks
Ciasto bananowe- packa z bananow pomieszana z tradycyjnymi skladnikami na ciasto- przepis zna wujek google. Bananoffie pie- uwaga cholernie slodkie(kruszone biszkopty, banany, masa krowkowa, bita smietana)

Ja uwielbiam drinka z bananów: Na wysoką szklankę składa sie 1 banan, gałka duża lodów śmietankowych z bakaliami, mleko - do rozcieńczenia:)) - zmiksować najpierw banana, potem resztę, można dodać wódkę jeśli ktoś chce z alkoholemi i pycha jak shake;)

Składniki: Biszkopt: 4 jajka szklanki cukru szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3 jajka 1 kostki masła 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka wiśniowa 2 galaretki agrestowe 1 kg bananów Sposób wykonania: Z podanych składników upiec biszkopt. Wykonać masę. Galaretkę cytrynową rozpuścić w jednej szklance wody. Masło utrzeć z żółtkami i 3 łyżkami cukru, dodać starte na grubej tarce banany. Na koniec do masy dodać tężejącą cytrynową galaretkę. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance wody. 3 białka ubić z 3 łyżkami cukru, a następnie dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. 2 agrestowe galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Tężejące wylać na ciasto.

Gość jak ktos ma mozliwosc
nie masz cukru i sody bo mieszkasz za granica?? dziwne... w kazdym kraju jest odpowiednik sody :P Polecam placuszki bananowe 2 jajka 2 szklanki maki 1 szklanka mleka 3-4 dojrzale rozgniecione widelcem banany pol lyzeczki sody 2 lyzki cukru wszystko razem zmiksowac, jesli jest zbyt geste to rozcienczyc lekko woda. smazyc na malej ilosci oleju :) pycha z cukrem pudrem, dzemem i zimnym mleczkiem :D

Gość upsyD
Jak bym miała tyle bananów to bym piekła na okrągło moje ulubione ciasto - kopiec kreta z oetkera :)

Gość blady loczek
wystarczy zmiksowac dodac mleko ewentualnie poslodzic i wychodzi dobry koktajl

Gość I'm not a human
Jogurtowiec jest dobry . pokroj banany w plasterki i wymieszaj z jogurtem naturalnym cukrem i rozpuszczona zelatyna. mozna dac na wierzch galaretke

Gość Alpro soya
Polecam nasze mleko sojowe Cappuccino zmiksowane z bananami - do lodówki i pyszny i zdrowy deser kawowo-bananowy sie ma :) Tutaj masz jeszcze fajny przepis na bananowca: http://pieczokas.blogspot.com/2008/06/bananowiec-wegaski.html A jak coś wytrawnego to bananowa wątróbka http://eksperymentalnie.blogspot.com/2008/12/bananowy-obiad-x-2.html Albo lody bananowe! Można zamrozić jeśli dużo się zrobi i nie ma problemu :) Polecam wykorzystywać nasze mleka sojowe i deserki do urozmaicania diety! http://www.alprosoya.pl

Zmiksuj z mlekiem, mozna tez dodac troche kakao, pychotka koktajl. ja robie 2 banany na 1 szklanke mleka, a jak dodaje kakao to ze 2 lyzeczki. Polecam A gdzies kiedys natknelam sie na komfiture z bananow, ale teraz nie moge znalezc

a ja często idę na łatwiznę, i robię takie ciasto jak na murzynka, tylko na koniec dodaję właśnie rozgniecione banany. wychodzi bardzo fajne, takie wilgotniejsze niż zwykły murzynek i baaaaardzo smaczne :)

Gość MOJA PROPOZYCJA - deser
pycha :)..ugotuj budyn, zrob galaretke....przelej budyn do salaterek, niech troche ostygnie, potem skroj banany w plasterki ( mozesz dodac tez inne dodatki - mandarynki, rodzynki - co lubisz )...poloz na budyn, zalej galretka..odstaw znow do ostygniecia..potem do lodowki na noc i na rano/ po obiedzie swietny deserek :) :), pozdrawiam :)...gwarantuje, ze wszystkim bedzie smakowalo :D

Gość MOJA PROPOZYCJA - deser
polecam budyn smietankowy + galaretka agrestowa :)