Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zafrasowany pan

Apologia kobiety.

Polecane posty

O nie - Kapelano. :( Jest bardziej powszechnym zjawiskiem.

Gość Zafrasowany pan
Słabszym winne są: współczucie, wyrozumiałość i pomoc, nie apologia. :)

Gość miętuffka....
a komu jest należna apologia?

Gość Zafrasowany pan
:-) Bróm ma rację. Równym. :-) Kobieta jest w pełnym i każdym wymiarze "równa". Kobieta zasługuje na każdy wymiar męskiej apologii. :-) Ale ani mężczyzna, ani kobieta, zatem - oni razem - oni nie mogą dopuścić do tego, żeby kobieta przestała być kobietą. :-)

Nich zatem mężczyźni będą bardziej męscy a na ich tle kobiety rozkwitną kobiecością.

Gość jak zawsze obiektywna
lekkiej androgyniczności mówię tak, ale powtarzam lekkiej, nie popadajcie w skrajności odrazu, jest to jak najbardziej korzystne w heteroseksualnym związku, tak naprawdę związek typowej kobiety i typowego mężczyzny jest skazany na niepowodzenie, obu płciom potrzeba choć odrobinę 'kierunku myślenia' tej drugiej, żeby przybliżyć o czym mówię, to ze znanych kobiet, wymienić tu mogę: cielecką, muchę, grocholę a nie koniecznie chodzi mi o takiego babochłopa chylińską bądź tym bardziej o szczukę

Gość Zafrasowany pan
Trochę na odwrót, miły Brómie. Zasada jest niezwykle prosta: na tyle mężczyzna staje się mężczyzną, na ile kobieta staje się kobietą. Ani mężczyzną, ani kobietą człowiek nie jest raz na zawsze. Mężczyzna stwarza się nieustannie wyłącznie ku kobiecie i na jej tle. Dokładnie tak samo jest z kobieta. Kobietą staje się człowiek nieustannie, każdego dnia, wyłącznie w kontekście męskości. :-)

Gość Zafrasowany pan
Ale jako kobieta i mężczyzna a nie jako "partnerzy".

zafrasowany, dlaczego nie jako partnerzy?

"Partnerstwo" nie musi zakładać wyzbywania się "męskości" czy "kobiecości".

A o co chodzi z Grocholą czy Cielecką? Nie do końca rozumiem.

Gość Zafrasowany pan
Dlatego, że są kobietą i mężczyzną. Partnerem można być do brydża albo tenisa, albo w interesach. :)

Gość Zafrasowany pan
"Partnerstwo" w związku kobiety i mężczyzny jest próbą ułożenia między nimi relacji w miejsce tego, co jest istotą ich związku, a mianowicie miłości.

Brumie, a gdzie te porwania? ja marze o tym zeby byc porwana! A milosc miedzy dwojgiem ludzi to nie relacja?

Gość Zafrasowany pan
No właśnie, Brómie, skoro tak rozsądna kobieta jak Ty, stawia pytanie, co oznacza "być kobietą", to co należy sądzić o tych kobietach, które mają sieczkę w głowie?

Kapelano - w telewizji, w książkach, u sąsiadów. Wszędzie, wszędzie, wszędzie. :(

Bo ja Panie Pomarańczowy od jakiegoś czasu zastanawiam się o tym, co znaczy być kobietą i nic mi rozsądnego do głowy nie przychodzi.

chodzi o to, że już nieraz zostały nazwane przez komentujących na pewnych bardziej znanych bądź mniej znanych portalach babochłopami(no może prócz grocholi), tylko dlatego, ze są inteligentne i nie boją się wygłaszać własnego zdania i że niby z tego względu są mało kobiece, bo nie są takie ''tzipkowate'' i sztywne jak większosć polskich aktoreczek

Brumie ty sie zastanawiasz co znaczy byc kobieta, a ja co znaczy byc mezczyzna? Moze wartoby sie zastanowic nad ujednoliceniem plci...

Nadmienię tylko, że jestem kobietą a przynajmniej tak mi się zdaje. :D

Nie zastanawiam się, co znaczy być mężczyzną. To dla mnie zjawisko niepojęte.

według mnie jest, nie rozumiem właśnie pod tym wzgledem negatywnych wypowiedzi innych na jej temat

Gość Zafrasowany pan
A cóż to teraz za odwaga wygłaszać publicznie swoje opinie, zwłaszcza, jeśli opinie wpisują się w polityczną poprawność? Cóż to za odwaga powiedzieć, że "mniejszość seksualna" powinna mieć takie same prawa, jak "większość seksualna"? Co najwyżej można dzięki temu zostać posłem PEU. :-) Odwagą jest teraz powiedzieć, że homoseksualizm jest chorobą a pedalstwo zboczeniem, bo można nieźle za to zarobić.

Gość Zafrasowany pan
Niepojęte zawsze znacznie bardziej intryguje i fascynuje, niż to, co jest ogarnione. :-)