Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamusia bastusia

ile godzin rodziłyscie???

Polecane posty

Jak licząc od pierwszych skurczy to 24 h a były to skurcze co 7 min :D z czego prawie 20 godzin spędzonych w szpitalu b0o za bardzo spanikowałam :D Na sali przedporodowej byłam 3 godz i 15 min :) Samo parcie 15 min :D Bałam się strasznie ale jak teraz patrzę z perspektywy czasu to nie było tak źle :) Synek urodził się 3550

Gość Hagneta
OJ u mnie jakoś szybko.. nie wyczułam skurczy, tylko pobolewanie brzucha i jak mnie zbadał lekarz (leżałam w szpitalu po terminie) to od razu kazał na sale biec - bo normalnie akcja w toku była,ale "nie mogłam" urodzić,bo czekałam na męża. Jak przyjechał to się w 10min uporalismy. Lekarz przebił pęcherz i poszło...

Gość mamausia bastusia
ty to jakis expres jestes ;) moj maz to zbladl jak sciana jak nozyczki zobaczyl ale mailam ubaw zamiast przec to smiałam

od pierwszych regularnych skurczy co 7 minut rodziłam 74 godziny w tym 2 godziny skurczy partych. męczące przeżycie!

Gość mamakafeterianka
mamy zwycięzcę :) mała agatko przegięłaś:p nie wiem czy opowiadałam kiedyś tutaj o swoim porodzie, bo jeśli tak to nie czytałam, ale z chęcią dowiedziałabym się czemu to tak długo trwało, bo dla mnie 19godzin to masakra, a znajomi współczuli...

1- 4h15min zakończony cesarką.Akcja toczyła się szybko tylko dziecko źle główkę w kanał ułożyło.Położne mówiły,że gdybym rodziła naturalnie to przeciągnęło by się max o godzinkę. 2- 3h30min,naturalnie

Gość matkaizona..................
ewelinek od jakiego imienia ten skrót Nasuś? bo ni chuja nie wiem:)

tak już nie raz pisałam. ogólnie to wina personelu szpitalnego. nie chcieli nic zrobić z tym ze szyjka nie reagowała na skurcze, bo "poród miał być naturalny". nie piszę o tym po raz kolejny. nie chcę straszyć :P powiem tylko tyle, pomimo strasznie cieżkiego, długiego porodu myślę o kolejnym dziecku! wiem ze drugim razem taka sytuacja nie będzie miała miejsca, bo wierzę że nic dwa razy sie nie zdarza :P mam nadzieję że tym razem będę mogła rodzić tam gdzie sobie wybiorę, a nie tam gdzie będę musiała (leżałam juz w wybranym szpitalu, był pożar, ewakuacja i umieścili mnie w tym w którym rodziłam)

te 72 godz. to pewnie masakra musiała byc ale super ze chcesz miec wiecej dzieci i sie ie zraziłas podziwiam;) panie bierzmy z niej przykład;):):}

Gość saleminka8
SciFi w prrawie 2 godz zrobiło Ci się rozwarcie na maxa ? :P wow ja 15 godzin byłoby 12 gdybym (miałam już maksymalne rozwarcie)dała radę sama urodzić,ale położna zawaliła sprawę i mnie męczyła jeszcze prawie 3 godziny. liczę czas od momentu odejścia wód ;)

no łatwo nie było, ale przeżyłam, a ta chwila gdy już mały wyszedł, gdy mogłam go choć na sekundkę przytulić, i później gdy pierwszy raz go nakarmiłam....bezcenna! nic nie może się równać temu co wtedy poczułam! do dziś mam łzy w oczach jak sobie pomyślę o tej maleńkiej kruszynce, o tym pięknym dźwięku jakim był jego tak strasznie długo wyczekiwany krzyk (na początku nie oddychał i troszkę się na ten krzyk naczekałam i nadenerwowałam). i szczerze powiem mogłabym rodzić jeszcze kilka razy, jeśli tylko ktoś zabrałby połóg to nawet dziś mogłabym iść na porodówkę! poród to pikuś, nawet taki poród, w porównaniu z kolejnymi dniami, tygodniami....

ja miałam poród wywoływany. pierwsze skurcze koło godz. 21. o 11 następnego dnia odeszły mi wody i wylądowałam na porodówce. urodziłam o 20. czyli sumując 23 godz. ale dałam radę :)

Gość keight82
To moje pierwsze dziecko I faza 40 minut II faza 25 minut waga 3150, dl 56cm

wody odeszly w niedziele o 6 rano, skurcze zaczely sie w poniedzialek nad ranem, urodzilam we wtorek o 4 rano. Sam poród w sensie parcie trwalo 4h. Mialam epidural, wiec nawet nie wiem kiedy to zlecialo ;)

Gość -- Maryś --
ja mialam porod wywolywany, ok.5-6 rano zaczely mi wody odchodzic, mialam lekkie nieregularne skurcze, w szpitalu bylam ok 12, pare godz lazilam po korytarzu w oczekiwaniu na porzadne skurcze i nic, po 16 oksytocyna i zaczely sie skurcze coraz mocniejsze, coraz czestsze :o darłam sie jak nie wiem jak juz byly takie mocne bo bolało przeokropnie:D urodzilam o 19.30, parłam ponoc 20min (w ksiazeczce mam wpisane :1 faza - 7godz, 2 faza-20min, pękniecie pecherza 13godz.przed porodem), choc poczatkowo bylam swiecie przekonana ze rodziłam(parłam) jakies 1,5godz:o

Gość Hagneta
Mama bastusia - nawet nie wiesz jak się musiałam starac, by maż zdązył i bym ja do tego czasu nie urodziła. Ale dzieki temu i on i ja wspominamy poród znakomicie. I on się smieje, jak wszyscy koledzy,którzy byli przy porodach opowiadają,ze kobieta się męczy i mdleje i krew i w ogóle rzeźnia i po co mu to. Wszystkim powtarza,ze poród to łatwizna. No bez przesady, może i 2 skurcze parte miałam,ale zawsze trochę bolało. Ale czuje,ze jak bedzie kiedyś drugi, to tak fajnie nam już nie pójdzie. Mała Agatka - współczuje. Ale jak widac wszystko da się przezyć. Bo nagroda jest piekna! A w ogóle podziwiam dziewczyny, które krzycza w czasie porodu, ja nie miałam ani czasu ani siły na krzyki, całą energię i siłę skupiłam na parciu. A kilka godzin po moim porodzie, ok. 17 przyjechała dziewczyna z 6cm rozwarciem i ją na porodówkę dali i po 23.00 urodziła,ale krzyki i jeki były od 19 - okropne, cierpiałam razem z nią. Mnie się udało bez wiekszych bóli,bo na szczęście położne nie były bardzo uparte i pozwoliły chodzić.

Gość Hagneta
Plastelina - TY wcale nie lepsze rekordy niż Agatka.

Gość -- Maryś --
Hagneta a ja sie dziwie tym, co sie nie drą :D nad tym sie nie da zapanowac przeciez!!!ból jest tak silny ze sie krzyczy czy sie tego chce czy nie! leżałam po porodzie na sali koło porodowki i chyba nie było zadnego cichego porodu , potem przez kilka dni słuchałam jak dziewczyny rodzily i kazda sie darła wnieboglosy;):o przy mnie rodzily dwie dziewczyny-rodzilysmy rownoczesnie we 3:D i bylo doslownie trio :D wszystkie trzy darłsymy sie jak nie wiem:o i rzeczywiscie, cierpi sie razem z nimi :o jedna krzyczała jeszcze nim ja zaczelam, to naprawde cierpiałam jak nie wiem :o a potem, gdy słyszałam te kolejne krzyczace dziewczyny, bolało mnie tez wszystko :p i wszystkie jak to slyszaly juz po porodzie to az je skrecało :o mi co prawda polozne mowily zebym nie krzyczala tylko oddychala ale ja nie moglam :(:( i naprawde podziwiam te ktore nie krzycza, widocznie nie maja tak silnych boli....

Gość -- Maryś --
nie, chyba nie ma takich co nie krzycza :D a Ty hagneta, nie zdazyłas po prostu :p przypomniało mi sie ze ja to az zachrypłam po porodzie :p wspolczuje poloznym ktore musze tego wszystkiego wysluchiwac i na to wszystko patrzec :p toz to hardcore chociaz...po pewnym czasie pewnie to juz dla nich norma ;)

Gość 15 godzin
na porodówce,skurcze co min,w trakcie utrata przytomnosci,chyba z wyczerpania;).Podali mi tlen i jakos póżniej poszło,wycisnęli dziecko,dobrz,ze sie mu nic nie stało.Nie mialam rozwarcia,wiec przy okazji rozdarta szyjka macicy. Popieram cesarki.

Gość -- Maryś --
Tez popieram cesarki! a jesli juz naturalnie to chociaz ze znieczuleniem:o nastepny raz juz nie bede taka głupia i nie urodze naturalnie bez znieczulenia tzn mysle ze to jest do przezycia ale po co to znów przezywac? bo cierpienie uszlachetnia?;) :D :o

Gość 2 godz. naturalnie