Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynka91882776

tabletki antykoncepcyjne i bułgaria! pomocy

Polecane posty

Gość martynka91882776

cześc, jutro jade do bułgarii. Teraz mam 7 dniowa przerwe i nastepna mam wziac 29.06. Zawsze biore tabletki o godzinie 22, tam jest zmiana czasu o godzine. Jak w Polsce jest godzina 22 to w bułgarii jest 23. Czyli mam brac o 23 godzinie, zeby czas byl taki sam jak w Polsce? skonczylam brac 1 opakowanie, wiec jeszcze tak bardzo sie nie znam na tabsach :/

wszystko jedno, godzina wte czy we wte nie zrobi różnicy. bierz o 23 i bedzie OK.

Gość w pełni się zgadzam
kobieto - bierz o takiej samej (polskiej) porze jak brałaś. W ulotce masz napisane, że jeśli weźmiesz z 12 godzinną tolerancją, wszystko będzie grało. A tu mowa o 1 godzinie... Więc w czym problem?

Gość martynka91882776
no ja wiem, ale ejdnak na ulotce pisze zeby brac o tej samej godzinie :) a to moje 1 opakowanie, pierwsze tabletki w zyciu i pierwsze plamienia :P no o 23 w bułgarii to akurat 22 w Polsce :)

Gość martynka91882776
w pełni sie zgadzam - ale boje sie :( nigdy nie bralam tabletek hormonalnych

Gość martynka91882776
jak wezme o 22 w bułgarii to w Polsce bedzie 21 a jak wroce do polski to organizm znow ebdzie do 21 przyzwyczajony, a mam teraz przerwe wiec nie chce na nowo godziny wymyslac :( raczej bede brala o 23 tak jak mowi frufru. na polska godzine to 22

Gość przeczytaj dokładnie ulotkę
stała pora to stała pora, ale nie co do minuty. Na pewno masz napisane o tych 12 godzinach. Biorę tabletki od 5 lat i daję ci słowo, że ta godzina cię nie zbawi. Spokojnie bierz tak jak brałaś albo o tej 23.oo ichniej. Efekt będzie taki sam

Gość martynka91882776
ichniej? a przez ta godzine bede zabezpieczona dalej? antykoncepcja przestanie dzialac jesli do 12 godzin nie wezme tabletki?

Gość martynka91882776
a jak byscie mi polecali?

Gość no jasne juz na bank Cie
to teraz uwazaj co ci powiem bo nie bede mowic dwa razy:) otoz jesli bedziesz brac pierwsza pigulkę po 7 dniowej przerwie to nie ma znaczenia o ktorej ją wezmiesz...oznacza to ze: 1 opakowanie pigulek -kazda pigulka zawsze godzina 22.00 7dniowa przerwa 2 opakowanie pigulek- kazda pigulka o godzinie 7.00 rano 7 dniowa przerwa 3 opakowanie pigulek-kazda pigułka o godzinie 14.00 i przy kazdym z opakowan (jesli w trakcie brania nie pominelas pigulki) jestes zabezpieczona na te 99%(czy ile tam podaje ulotka) po 7 dniowej przerwie nie wazna jest godzina o ktorej wezmiesz pigulke z nastepnego opakowania wazne jest by wziac ją w odpowiedni dzien czyli ostatnia pigulke biore w poniedzialek a wiec tydzien przerwy to: wtorek,środa, czwartek, piatek, sobota, niedziela,poniedzialek(7dni) i we wtorek (ósmego dnia od ostatniej pigulki) musze wziac pigulke by dalej byc zabezpieczona a czy zrobie to o 8 rano czy o 22 nie ma znaczenia... dalej... jesli jestes w trakcie brania piguelek to jesli przesuniesz branie pigulek do 4h jakiegos dnia nic sie nie dzieje czyli biore pigulke o 22 ale wiem ze o tej 22 bede na imprezie i bede pic alkohol wiec biore pigulke w okolicach godziny 18..(18-19=1h 19-20=2h 20-21=3h 21-22=4h) i tak samo w druga strone...bylam na imprezie zapomnialam wziac pigulke ale wrocilam przed 2 w nocy do domu i biore pigulke o godzinie 2 (22-23=1h 23-24=2h 24-1=3h 1-2=4h)..takze ja uslyszalam od lekarza ze do 4 godzin mozna bezpiecznie sobie przesunac branie pigulki jesli zajdzie taka potrzeba.... czyli nawet jesli bralas w polsce o 22 a tam chcesz zaczac nowe opakowanie i brac o tej samej godzinie co w Polsce to mozesz spokojnie nie uwzgledniac zmiany strefy czasowej i brac je o 22 a nie o 23...