Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kredka na baterie

Zdałam sesję i jestem taka szczęśliwa!!! Kto jeszcze??;)

Polecane posty

A i jeszcze na wielu uczelniach medycznych jest tak, że jak się nie zda koła w normalnym terminie i przystąpi do poprawki, którą się obleje, nie jest się dopuszczonym do innych zaliczeń.. I wtedy można powiedzieć studiom "papa"

Gość Klaiaiaaa
W ogole tego nie rozumiem :( nie porownoj prawa do medycyny prawo teraz moze studiowac kazdy debil, ktory ma kase.........na jakis gownainych prywatnych uczelniach

Gość ogram aaa
hahaha no dokladnie prawo a medycyna to przepasc na medycynie trzeba byc na biezaco bo od lekarzy zalezy luzkie zycie i nie mozna zdac zakuc zapomniec.....a prawo phhiiiiiiiiiii teraz kazdy studiuje jak kiedys marketning i zarzadzanie:)

Gość student chemii
Kredka na baterie jesteś jakaś zestresowana :) jedni kombinują inni uczą się, zawsze tak było i będzie

Gość a ja zdalam diagnostyke
u mnie tak bylo na diagnostyce, jak sie nie zdalo jednego kola, to nie mozna bylo podejsc do nastepnego...i tak niektorym nazbieralo sie troche na koniec, ale raczej powychodzili z tego

Gość student chemii
co wy się podniecacie medycyną, że jest prestiżowa, zobaczymy ilu z was i po jakim czasie coś osiągnie (bez znajomości oczywiście). Ile jest przypadków, ze lekarz popełnił błąd w sztuce, ale nic im nie zrobią. Medycyna to wkuwanie na pamięć, niewielu z was będzie dobrymi lekarzami.

Gość MagdalenaB//
Ja studiuje prawo na UAM i mogę was zapewnić, że nie jest tak, że studiuje każdy i jest to łatwizna. Może na pierwszym roku jest tłum. Ja kończe drugi rok i zostało na może 1/3 z tego co było na początku. Ja mam jeszcze 2 egzaminy, w tym 1 jutro i od samego myślenia o nim boli mnie brzuch..

u nas tez wiekszosc kombinuje co tu zrobic zeby sie nie narobic, a zdac...oczywisci sa tez osoby ktore podchodza do wszyztkiego smiertelnie powaznie, siedza tylko i kuja w kolo...studia to zabawa i trzeba z tego korzystac, jasne u mnie na studiach trzeba sie uczyc regularnie bo moza wypasc z obiegu, ale jest masa takich co maja kilkanascie awansow ( powtarzaja przedmioty ) a sa juz na 4, 5 roku...ja uwazam ze nie mozna przesadzac w zadna strone, wszystkiego naucze sie w przede wszystkim w praktyce w zawodzie, nie bez powodu mowi sie ze studenci kierunkow med. na poczatku nie nadaja sie do niczego poza wpisywaniem pacjenotow do kart...bo nie umieja praktyki tylko teorie...

i chcialam dodac ze sie niczym nie podniecam :)

Gość kurczak nie daje rady
gratuluje mam ogromny szacunek dla studentów medycyny

Gość Kyam
hej studiuje prawo UJ jest spox zajebiscie luz malo kto odpadl, szczerze nie rpzykaldam sie zbytnio do nauki wyznaje zasadę zzz :) moze zalezy od uczelni,jej poziomu....moi znajomi z Ak akademii krakowskeij (byle KSW) tez za duzo sie nie cuza na prawie a powiem wiecej olewaja nauke :)

Gość lopardakaa
ja tez podziwiam te osoby, ktore studiują medycyne...maskara.....tony ksiazek.....praktyki wow....

ja zaluje ze nie poszlam na farmacje...mialabym taka spokojna i sterylna prace...taka wprost dla koibety...ale nie wytrzymalabym w kolo z biochemia

Coś wątpię w Twoje studia, kredka i tym bardziej w tą systematyczność, skoro siedzisz cały czas na kafe!!!

Polska sluzba zdrowia to dno... 3/4 nie leczy ludzi tylko swoje chore ambicje zarobkowe... nie rozumieja przysiegi Hipokratesa ... sa tumanami nierobami i nie szanuja ludzi ani ich zdrowia. Na wymioty mi sie zbiera jak mijam szpital jak widze doktorkow i pielegniarki. Szkoda ze w tym motlochu gina prawdziki lekarze.

Lekarze ktorzy boja sie operowac... lekarze ktorzy przetrzymuja pacjentow czekajac az wepchnal im koperte z kasa... moj ojciec jest lekarzem starej daty przez x lat pracowal w szpitalach misyjnych teraz w Polsce ... czasem slucham tych jego opowiesci o fachowcach z ktorymi musi wspolpracowac :( ja bym to towarzystwo wyjebal z roboty na zbity pysk a czesc wykastrowal.

Jeszcze pamietam studia i studencka przychodnie... gdzie specjalista od wszystkiego na kazda chorobe przepisywal herbate z sokiem malinowym a na urazy altacet ... ;P Omijajcie szpitale z daleka bo to umierlanie ;)

Gość W gole tego nie rozumiem ...
Klaiaiaaa spadaj ja mowie o dziennych studiach na panstwowej uczelni a nie za pienazki

Gość W gole tego nie rozumiem ...
i jestem ciekawa kto wam nawciskal ze prawo moze kazdy studiowac?? jasne na zaocznych przyjmuja 1200 konczy 200 na dziennych przymuja 300 konczy 280 i widac gowno wiecie o prawniczych studiach bo trzeba rozumiec to co sie mowi jak sie nie rozumie a tylko wyklepie czlowiek z 2 wylatuje ale co ja bede z ignorantami dyskutowac ktorzy mi beda wciskac ze to takie proste przyjemne i wszyscy moga to studiowac ja jestem jeszcze z czasow gdzie byl egzamin wtespny i czlowiek musial wykuc 10 ksiazek z hisotii zwracajac uwage na kazdy obrazem podpis pod nim it a pytania byly na poziomie le metrow sukna miala belak w 16 w albo z ilu kosci mamuta praludzie budowali domy

Gość a ja zawaliłam
a ja zawaliłam studia. w tamtym roku miałam się bronić i nie napisałam pracy. I w tym tez nie. czy ktoś tak miał?? czy mozna sie jeszcze bronic czy trzeba powtarzać studia?

Gość do SZUbrawiec
ciekawe czy jak kiedys bedziesz zdychał to bedziesz lecial do lekarza czy leczyl sie ziolkami?

:D:D:D Ktoś napisał, że wątpi w moje studia bo ciągle na kafe siedzę.. A czy widziałaś, żebym cokolwiek pisała w czasie sesji na przykład?? Zresztą nie mam się zamiaru nikomu tłumaczyć:P A tak się składa, że studenci medycyny mają też życie osobiste i nie siedzą tylko nad książkami jak to sądzi część osób:P Co do lekarzy.. Jak można tak uogólniać? Zgadzam się, że jest sporo lekarzy konowałów, ale znam mnóstwo tych z pasją i ogromną wiedzą. Poza tym większość lekarzy zniszczyła komuna. Kiedyś nie przywiązywano wagi do rozmowy z pacjentem.. Było tylko siadać, rozbieraj się itp. Teraz na szczęście uczą już zupełnie inaczej;)