Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Truskawka_1991

Problem. Nasza Klasa i Policja.

Polecane posty

Błaha kwota t nie była. Ponoć były to pieniądze uzbierane przez sześciomiesięczny pobyt w UK. Tak ze wiecie. Ktos sie naopracował. Talk ze niewiem. Wiadomo mi ze nikt inny nie miałby okazji tego zrobic,i ta osoba ma teraz duzo kasy itd. Czyli nie przyjadą po nią radiowozem itd? Tylko przyjdzie wezwanie do domu i sama moze sie zgłosic? Chodzi jej o to zeby przed sąsiadami (i chłopakiem mażeń) nie wyjśc na kryminaliste. No bo jak to fajna laska,20 lat i w kajdankach do radiowozu..hmm. To co proponujecie teraz zrobic? Ona usunęła te konto. Ponoić bardzo załuje. I zgadza sie z tym ze postapiła jak gówniarz. Ale co powinna tera zzrobic?

Gość gienia nic sie nie zmienia
Wczoraj ogladalam program, chyba interwencja.Jakis facet zakladal profile erotyczne znajomej, posluzyl sie zdjeciami z naszej klasy. Wypisywal tez anonse erotyczne, nawet numer tel. tej dziewczyny. Dziewczyna stracila znajomych, bala sie wychodzic z domu, zeby nikt jej nie rozpoznal. A facet za kare mial zaplacic 2,5 tys.zl w ratach przez 2 lata i zamiescic przeprosiny w internecie. Smieszna kara za to co jej zrobil. Mysle, ze policja nie bedzie sie zajmowac sprawa twojej kolezanki. Zaproponuj jej, zeby wykasowala te komentarze z profilu.

Gość pola blada
a masz jakieś wiadomości że osoba oskarżona przez nią o kradzież che podjąć kroki prawne ? czy nie wiesz nic

Gość napewno......
a skąd wiesz że chce na policje zgłosić całą sprawe?

Gość usuniecie konta nic nie da
bo firmy przechowuja wszystko co piszemy itd przez 3 lata. Teraz musi sie juz tylko zdac na to zeby osoba pomawiana nie zglaszala tego na polcje innego wyjsc nie wiedze

Ta kobieta wczoraj na 100% by la na policji,bo siedziałysmy na ławce. I nieswiadomie przy nas gadała z sąsiadką ze jedzie zgłosic na policje. Czyli na mój rozum,ona nie czuje sie winna. I jesli idzie na policje to..nie zrobiła tego. Ale martwie sie zeby kolezanka nie miała wielkiego przejebane ... A jesli to nie był jej laptop tylko kolezanki jeszcze innej to tez jej gomoga zarekfirowac skoro ona nie maz tym nic wspólnego?

Bożeeeeee.... po prostu niech ją przeprosi. Pisaliśmy wiele razy. Co chcesz usłyszeć? Że ma się nie przejmować? Wybacz - takie przeprosiny to jedyny sposób, żeby naprawić złą opinię o tej dziewczynie, którą rozpuściła koleżanka. Powtórzę, że ja bym tego nie zostawiła... BTW: Skąd wiesz, że "poszkodowana" będzie chciała to zgłosić?

Wczoraj słyszałam jak rozmawiałą o tym i odrazu pojechała. Czekała na tate. A pytac moge tutaj ile chce bo to mój Topic. To był mój laptop...

Gość gienia nic sie nie zmienia
A pisala od siebie z domu, czy od kolezanki? Komu wlasciwie skradziono te pieniadze i czy osoba okradziona byla z tym na policji? Bo widze, ze problemem jest sporo wiekszy niz to pomowienie w internecie.

Gość napewno......
ktoś z rodziny ukradł jej kase, a biedną sąsiadkę oskarżyła ;/ Powinna dostać nauczkę, że nie wolno obrażać innych! a już napewno nie publicznie ;/

Czyli sprawy posunęły się daleko... Cóż konsekwencje należy ponosić. A tak nawiasem mówiąc, czemu ta koleżanka nie skorzystała ze swojego komputera? Bo teraz, to tylko innym narobiła dodatkowego problemu. Właścicielka komputera będzie wezwana i będzie się tłumaczyć i będzie musiała wskazać na Twoją koleżankę (żeby sama nie ponosiła kary).

No ale sory,chyba pzrez kogos nie beda mi grzebac w moim laptopie nie? Tam mam swojeprywatne zdjęcia,rozmowy archiwum zmojego związku sprzed 3 lat. Nie chce tego stracic. To drogi laptop. Nie chce go oddawać.

Gość 9-mokikikik99
frela trzęsie gaciami

Gość pola blada
czyli kobieta czuje sie niewinna a wtedy nie popuści odnośnie kto pisał personalnie na komputerze który należy do danego właściciela to też nie problem - policja jest przeszkolona i są sposoby, właściciel powie kto miał do czynienia z komputerem wtedy i wtedy bo inaczej sam będzie odpowiadał za to myśle żeby ratować sytuację, niech ona sie przyzna, odwoła, przeprosi, przebieg tego do ustalenia

Gość napewno......
truskawka to masz przejebane ... i widze że to twoja historia... bo dobrze wiedziałaś że po ip kompa dochodzą kto pisał a ty dopiero teraz że to niby twój laptop był. W ogóle to jakaś grubsza sprawa....

Gość skoro byl to twoj laptop
to Ty dostaniesz to wezwanie za nia :) a jak sie wypnie to wszystko Tobie przepisza

No, to skoro to był Twój komputer, to pewnie będziesz wezwana - jeśli sprawą zajmą się "na poważnie" - a tak pewnie będzie. Kwestia tego, czy Ty wiedziałaś, co koleżanka robi z Twoim kompem.

No własnie ta osoba została okradziona która obrazałą publicznie. Rodzina nie mogła jej okrasc bo jeszcze wautokarze miała pieniadze a jechały razem.Siedziały razem. Obudziła sie rano i z kieszeni z boku nogi ktos jej wyjął kase .. Wyobrazacie sobie? 7 tys funtów . Jedziesz to polski i zginie ci to.. Co byscie zrobili?

Nieeee, no tak łatwo to się nie wyprze - będzie dochodzenie. Ale jeżeli wiedziałaś, do czego jej komputer, to mogą Cię spotkać nieprzyjemności.

Gość napewno......
No to musisz podkablować sowją przyjaciółke :classic_cool: a danych swych nie stracisz..z resztą teraz to nie masz nic do swojego kompa... to narzędzie zbrodni, więc zostanie ci zarekwirowane...;p trzeba było wcześniej o tych rozmowach myśleć co je w archiwum masz....albo zgrywaj wszystko z dysku ;]

Gość tak jak pisze wyzej
Princess. Wiadomość od Pani za to odpowiadac bedziesz Ty i kolezanka

Kolezanka nie ma neta w domu. Często u mnie spi. Ja mieszkam juz sama z chłopakiem.a chłopak ma często nocki. I często sieciuje w nocy ta kumpela na moim laptopie bo swój chłopak zabiera do pracy. Tak więc..NAPEWNO NIE MOJA HISTORIA. Przeciez czemu miałąbym sie tutaj nie przyznac. Kto mi co zrobi.. Internet jest na mame mojego chłopaka. Laptop mój. Kolezanka raczej sie nie wypnie. Ile ma czasu około jesli wczoraj zostało zgłoszone?

Zadzwoniłabym na Policję, zgłosiła to. Ale w życiu bym nie obrażała nikogo bezpodstawnie. Ja kiedyś wracałam z UK, to kolesiowi też ukradli 6 tys. funtów, zapewne jak wychodził z autobusu. Więc wcale nie jest to powiedziane, że to koleżanka.

Gość pola blada
nieistotne ile pieniędzy, ile pracowała , mogła na konto przelać a nie wylewać swoją frustrację publicznie na forum społeczności osóbka niezrównoważona jeśli ktoś mnie oskarżyłby niesprawiedliwie na podstawie swoich urojeń i napisałby w necie to bym sie poważnie wściekła i nie popuściła po grób :-O

Gość pijak, kłamca, złodziej i drań
Jeśli pisał z czyjegoś neta i niezabezpieczonego router'a (tzw. darmowy net z łapanki lub z pre-paid'a niezarejestrowanego to tylko urządzenie go "demaskuje" w sieci ponoć. Portal nasza-klasa to gówno i tam siedzą tylko lamusy lub konta zakładają. Zbiorowisko pedofilów, pijaków, degeneratów i "noł-lajf'ów". W dodatku zdjęcia teraz jeśli zaakceptowali regulamin zdjęcia mogą reklamodawcy przetwarzać po wyrażeniu ich zgody. Oni stoją ponad prawem, bo bazują na polskim prawie niedorobionym i żerującym na pieniądzu oraz naiwności internautów polskich i ich głupocie.

Gość napewno......
truskawka jeżdżę za granice i takie kradzieże to norma...dlatego trzeba dobrze kase chować!!!! No ale wezwana będziesz ty na bank.. ale na twoim miejscu pirackie mp3, filmy, programy, oprogramowania bym pousuwała z kompa ;p bo jeśli na serio się za to wezmą i ci kompa wezmą to masz podwójnie przejebane za piraty.....

Gość ustalanie tego potrwa do
miesiaca mniej wiecej wezwanie na policje dostanie na poczatku mama Twojego chlopaka pozniej zapewne on i Ty i kolezanka

Ja laptopa nikomu nie mam zamirau dawać Co do tych oczernien. Ja nie miałam o nich pojęcia. Dowiedziałam sie jak było juz po wszytskim. Ja nic nie zrobiłam i mojego prywatnego komputera nikomu nie dam,potrzebuje go do pracy,do szkoły,dadzą mi taki sam zastępczy? Kosztował prawie 4 tysiące zł. Przeciez to duzo nie? Ijeszcze nie miałam pojęcia ze ona to robi..