Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Truskawka_1991

Problem. Nasza Klasa i Policja.

Polecane posty

Gość 9-mokikikik99
LUDZIE!!PRZECIEŻ TO FRELA ZAŁOŻYŁA TEN TEMAT BO SIĘ BOI ŻE SIĘ JEJ DO DUPY DOBIORĄ!!!!!!!!!!!!!!! TERAZ NA INNYM TOPIKU SCIEMNIA,ŻE POSZŁA SIĘ KĄPAĆ

Gość internet powinien być dla
wybranych, a nie dla ogółu! kretyni tylko zaśmiecają internet kurwa jakieś pierdolone kafeterie, nasze klasy, i insze gówna, ja pierdolę a człowiek potrzebuje informacji o psp wpisuje w google psp to mu wyskakuje o jebanych konsolach do gier zamiast o psp kurwa jedno wielkie śmietnisko z tego internetu przez takich debili jak wy

Gość pijak, kłamca, złodziej i drań
Erotomanem po prostu był i mu to frajdę dawało, rozrywkę, śmiech czy podniecenie . . . każdy lubi innego rodzaju podniety czy to w granicach prawa czy też je przekraczajac . . . Tego gościa już nic nie powstrzyma! Ani prokuratura, a ni Policja . . .

Gość napewno......
Princess. przeczytaj tamtą wiadomość wraz z nikiem ... nikt cie nie oskarża o nic ;/ omg nauczcie się czytać .

Gość pijak, kłamca, złodziej i drań
Nasza-klasa jest właśnie miejscem dla idiotów i tylko czekali, aż Ci zaczną się podłączać i zdjęcia wysyłać . . . Kto nie ma miłych wspomnień ze szkól to zapewne tam konta nie założy!

a czy koleżanka zgłosiła kradzież pieniędzy na policję jak tylko zauważyła ich brak w autobusie ?...przecież mogła narobić rabanu miała prawo nawet żądać żeby kierowca podjechał do najbliższego posterunku policji ...a ona teraz nie mając na nic dowodów oczernia kogoś w necie no w głowie się nie mieści a co do tego twojego laptopa policja może go zatrzymać na czas badania sprawy i nie ważne czy Ty wiedziałaś co koleżanka wyprawia czy nie ?

Tzn. wiesz - mogą Ci go zabrać na jakiś czas, ale nie jest to czas nieskończony. Nie dają zastępczych - przynajmniej nigdy o tym nie słyszałam. Dobrze, że o tym nie wiedziałaś - choć będziesz to musiała jakoś udowodnić, pewnie będziesz przesłuchiwana. Nie chcę Cię straszyć, bo może się to potoczyć inaczej - prościej. Ale taki jest standardowy przebieg takich spraw. Tyle się o tym mówi.

To nie musisz sie wypowiadać jak cie to nie interesuje. Kurcze. Czyli zostaje mi tylko wydać koleżanke? Ja rozumiem ze kase powinno sie chowac,ja tez juz z nia rozmawiałam na ten teramt. Teraz nawet nie wie czy to napewno ona. Ahh. Dziecinada. To moja orzyjaciółka,ale jesli nie powiem to ja bede miała problemy,a jak powiem to ona. A moge skłamac? ze ktos jeszcze uzywał laptopa u mnie i wyjechał do Uk np? ahhh. Jestem zdołowana

Gość Do truskawki
Jesli internet jest na mamę Twojego chlopaKA TO PO SPRAWDZENIU NA POLICJI ( co trwa od 3-6 miesięsy) poszkodowana dotanie informację z imieniem i nazwiskiem osoby na którą jest internet :) a później poszkodowana decyduje co z tym robić jeśli nie ma gróźb karalnych prokuratura nie zaklada sprawy z urzędu:)

Gość ale zarekwiruja tego laptopa
czy ci sie to podoba czy nie, zastepczego ci nie dadza a wiadomo ile to sie ciagnie w polskich sadach na rok najmarniej go stracisz i tak jak pisal ktos wyzej usun wszystkie nielegalne pliki bo za piractwo ci sie tez dostanie

Gość pola blada
truskawka - tobie nic nie grozi ...ale pamiętaj nie możesz kryć koleżanki musisz się przyznać że ona użytkowała go do swoich celów, nie masz wyjścia , jeśli tak jak mówisz sprawa juz jest zgłoszona na policji czemu sie nie dziwię

wiem. A jesli bym np zawiosła gdzies laptopa np do babci jakies 100 km odemnie. Wyjęła baterie to co? Nie oddam go napewno. Ja mam nawet windowsa zpiraconego. Mam orginalny xp bo kupiłam z laptopem,ale terazm mam win 7 bo chłopak sciagnał..i wogole,filmów troche,mp3..hm. Masakra.

Nie wiem co to frela,ale..ja załozyłam ten topic wiec jest mój. Nie zadnej freli. a ma podobny problem? Chetnie bym z nia pogadała..

Gość pola blada
tak...masz rację fałszywe zeznania są karane ...to jest przestępstwo nie możesz jej kryć i poświęcić siebie bo to nie jest zabawa na placu zabaw

Gość Nie slyszalam, zeby komus
zabrali komputer za obeligi na naszej klasie. Najprawdopodobniej zglosza sie do NK po dane osoby. NK przechowuje takie dane jeszcze miesiac po usunieciu konta. Tylko, ze jesli komentarze sa juz usuniete, konto usuniete, to ja nie wiem jak oni niby maja znalezc te twoja kolezanke. Komputery zabieraja przy podejrzeniu o pedofilie, piratwo, a nie za durne komentarze. Chociaz moze powinni rekwirowac kompy za glupte...

Truskawka_1991....a co Ci da wywiezienie laptopa teraz ?...a po za tym skoro net opłaca matka Twoje chłopaka i sprawa wypłynie to i tak dojdzie do konfrontacji z Tobą i będziesz musiała powiedzieć co i jak

Gość pola blada
krycie laptopa a nawet możesz go zniszczyć, wrzucić do wody - to nic nie da dziewczyno zrozum mają dane , namiar, operator, nazwisko przy umowie przestań sobie wmawiać

Gość z tym wywozeniem to nie
koniecznie wystraczy ze powiesz ze np go wyrzucilas bo sie zepsul(ale tu skladasz falszywe zeznania) przeszukania w domu Ci robic nie powinni ale IP szybko ustalo

Gość pola blada
dojdzie do konfrontacji z właścicielem umowy, właścicielem adresu przecież policja wie że właściciel nie musi tego pisać myślisz że policja to idioci ? będzie osoba pomawiana i metodą kalkulacji dojdą do niej na co ty liczysz dziecko ? że uciekniesz jak wiewiórka i cię nie będzie ?

A czy publiczne obrażanie, nękanie w pewien sposób nie jest karane? Jest i jest to przestępstwo, nawet nie wykroczenie. A komputer mogą zabrać. I łatwo jest dojść do takich rzeczy. Czy myślisz, że oni po historii zwykłej w kompie to sprawdzają?

Gość Jesli nie bylo obelzywych
komentarzy ani grozb, to jedynie ustala dane i poradza zalozyc sprawe cywilna. Pomowienie nie jest scigane z urzedu, no chyba, ze pomawiasz glowe panstwa. Ja mysle, ze oni w ogole nic nie zrobia.

A ten IP to numer identyfikacyjny internetu czy komptera? Ja nie chce zeby mi zabrali komputer jak juz pisałam nawet system mam ściągnięty...

Można to zgłosić do administracji NK, ale można i na policję, bo jest to przestępstwo. Gdyby na to nikt nie reagował, jak mówią niektórzy, to tylko dzicz korzystałaby z neta :D

Gość nie chce Cie straszyc
ale teraz w kazdej chwili pan policjant moze zapukac do Twoich drzwi a najgorsze jest to ze nie wiez kiedy i o ktorej