Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Porzucona M

On chce rozwodu- a ja nie!?

Polecane posty

Gość kot13
zastanawia mnie to, że przy swoim ogromnym zmęczeniu mówi o aktywnym życiu. Czy ma na myśli zmianę kieratu w którym wydaje mu się że jest, jak sądzisz autorko? Mąż chce odmiany swego życia . Czy ma jakąś pasję, lub marzenie o którym w wirze pracy i codzienności zapomniał?

Gość kot13
jeszcze raz przeczytałam wszystkie posty i zastanawiam się, jak rozwikłać problem, że mąz nosi się z zamiarem nowego życia od roku. Czy rok temu wydarzyło się coś , co mogło was od siebie oddalić?

Gość porzucona M
zawsze chciał pojchać gdzieś za granice. Moze zaproponuje mu wyjazd wekendowy na Słowację np.

Gość kot13
autorko, w sytuacji w której jesteś wspólny wyjazd będzie na siłę mocno. Nie wiadomo , czy mąż chce wspólnego wyjazdu , może on pogorszyć sprawę- może wykup mu wycieczkę i niech z kolegami( NIE KOCHANKĄ JAK MI TU WSZYSCY ZARZUCĄ) niech odpocznie albo z synem. No nie wiem , sama musisz wyczuć klimat..

Gość Porzucona M
Nie stać mnie na wykupienie mu wycieczki chyba ze bym kredyt wziela moze w provident. Pomysle jeszcze nad tym.

Gość porzucona M
Do kot13 dwa ostatnie wpisy nie sa moje!!! ktos stara sie byc mna i pisze głupoty!! z 20.12 i 20.34

Gość ja pikole ja pikole
Ja pitole!Ty nie sluchaj kota. On cie chce zostawic,a kot radzi,zeby mu wycieczke wykupic. Czy ty sie kot z pizda na lby pozamienialas?!!

Gość Porzucona M
jestem załam zanat a sytuacja :(

20:34 [zgłoś do usunięcia] Porzucona M Nie stać mnie na wykupienie mu wycieczki chyba ze bym kredyt wziela moze w provident. Pomysle jeszcze nad tym. :D:D:D:D:D ja pierdziu.... ale podszyw :O

Gość Porzucona M
tak to ktos sie podszyl. ja mam pieniadze i pozyczek bym brac nie musiała.

Gość porzucona M
Do kot 13 :sorry ale ktoś ma ubaw z mojej sytuacji pozostaje mi tylko zyczyć mu z całego serca " czegoś takiego " w przyszłości :))

a jak inaczej można to skomentować /????/...jeśli jako propozycja rozwiązania sytuacji, to wycieczka z kolegami? :O

Gość kot13
chodziło mi jedynie o to, że wspólna wycieczka w momencie , gdy mąż chce rozwodu nie scali w żaden sposób małżenstwa. Przy założeniu, że mąż mówi szczerze, ze nikogo nie ma a jego marzeniem były zagraniczne podróże to dlaczego tego marzenia nie miałby zrealizowac? uważam, że autorka powinna dbać w tej chwili przede wszystkim o swój rozwój, o swoje poczucie własnej wartości a zaciskanie w tym momencie mężowi pętli na szyi poprzez spędzanie każdej wspólnej chwili razem przyniesie wręcz odwrotny skutek. Podkreślam, przy założeniu, że nie buduje za plecami autorki nowego życia.

22:35 [zgłoś do usunięcia] kot13 chodziło mi jedynie o to, że wspólna wycieczka w momencie , gdy mąż chce rozwodu nie scali w żaden sposób małżenstwa. :) jesteś tego pewna? jeśli tak naprawdę myślisz, to .... gadasz głupoty, mocium panie :D ....zaciskanie w tym momencie mężowi pętli na szyi poprzez spędzanie każdej wspólnej chwili razem przyniesie wręcz odwrotny skutek. Podkreślam, przy założeniu, że nie buduje za plecami autorki nowego życia. ----> ???? chcesz powiedzieć, że jeśli ".... buduje za plecami.." to zaciskanie pętli przyniesie jakiś pozytywny skutek? :O

Gość kot13
jeśli buduje nowe życie za plecami autorki to jest pozamiatane moim zdaniem ale tak czy owak autorka powinna zadbac o swoje poczucie wartości , swój rozwój, swoje dobre samopoczucie. Autorka pisze, że kocha męża i że mąż twierdzi , że nie ma nikogo w jego życiu, że jest przemęczony i że chciałby wieść aktywne życie. Więc co szkodzi spróbowac umożliwić mu tę opcję? Jak ktoś podjął w głowie noieodwołalną decyzję o odejściu to nie ma sensu nim manipulować , cudować i zatrzymywac na siłę. Ale jeśli jest to mężczyzna mądry , to może wystarczy po prostu zmienić nieco nastawienie do wszystkiego, by nagle w domu zamiast ciągłych żali i pretensji oraz przemęczenia powstało bezpieczne miejsce do którego chętnie się wraca by spotkać tam bliską, uśmiechniętą, zadowoloną ż życia i szczęśliwą drugą osobę.

Gość kot13
a jeśli w najgorszym wypadku ktoś jest w życiu tego mężczyzny, to awantury i robienie jazd w domu to tylko woda na młyn dla tej wielkiej nieobecnej bo one zazwyczaj jazd nie robią i są miłę- a mężczyzna to prosty mechanizm, idzie tam , gdzie ma święty spokój niestety...

22:57 [zgłoś do usunięcia] kot13 a jeśli w najgorszym wypadku ktoś jest w życiu tego mężczyzny, to awantury i robienie jazd w domu to tylko woda na młyn dla tej wielkiej nieobecnej bo one zazwyczaj jazd nie robią i są miłę- a mężczyzna to prosty mechanizm, idzie tam , gdzie ma święty spokój niestety... aha .... i chcesz powiedzieć, że ta wycieczka zburzy ten spokój? :D to nie jest aż takie proste, jak to przedstawiłaś :) życie nie składa się niestety ze schematów :)

Gość kot13
staram się autorce pomóc. Uważam,że jeśli mąż pragnie aktywnego życia to niechże je ma.Niekoniecznie z tego powodu należy się rozwodzić.Autorka jest zdołowana i na lekach uspokajających.Lepiej , gdy ludzie są uśmiechnięci i szczęśliwi niż zdołowani i na lekach.

23:05 kot13 staram się autorce pomóc. wiem :) ale musisz pamiętać, że wyklikanie się, to tylko początek drogi w jej wypadku ... psychoterapia kafeteryjna to nie wszystko, poza tym działa na krótko i nie zawsze skutecznie. Dobranoc :)

miało być: nie zawsze jest skuteczna zmęczenie bierze u mnie górę... miłej nocki :)

Gość kot13
nadziejo- a czemu zgłosiłaś moją wypowiedz do usunięcia> to jest bardzo zastanawiające- nikogo w niej nie obraziłam? czemu ta wypowiedz wydała się aż do usunięcia? to jest naprawdę zastanawiające.

Gość kot13
dlatego proponowałam autorce poszukanie pomocy w realnym świecie- wiem , ze na kafe jest wiele osób , które dążą do tego by obniżyć poczucie wartości innych a po drugie nie można się opierać na opiniach osób , które wyobrażają sobie sytuację autorki a jedynym punktem odniesienia jest ich własne doświadczenie życiowe. Ale zdarzają się nawet tu mądrzy ludzie i mądre rady. również dobrej nocy życzę:-)

23:16 [zgłoś do usunięcia] kot13 nadziejo- a czemu zgłosiłaś moją wypowiedz do usunięcia> to jest bardzo zastanawiające- nikogo w niej nie obraziłam? czemu ta wypowiedz wydała się aż do usunięcia? to jest naprawdę zastanawiające. bzdura niczego takiego nie zrobiłam.

poza tym, skąd masz takie durne informacje :D :)nie zatrzymuj mnie już, bo naprawdę muszę znikać dobranoc

Gość truskawkowapolewa
Niestety bardzo ciężko jest się pogodzić z rozwodem. Z tym problemem musi sobie jednak poradzić wiele osób. Niedawno trafiłam na ciekawa książkę w wydawnictwie alehistorie.pl pt. Nie trzeba zdrady, aby się rozwieść. Są tam opisane prawdziwe historie. Moim zdaniem warto zajrzeć do tej lektury, ponieważ daje ona odpowiedzi na wiele nurtujących pytań.

Gość Z Zniecierpliwiony
"""""" Porzucona M Jestesmy 20 lat poślubie,mamy nastoletnie dziecko.Rozdzielność majatkową (wszystko na mnie).ON jest na piedestale bo prowadzi duzą firmę znaną w Polsce-ja raczej zajmowałam sie domem i dzieckiem oraz prowadziłam swój nie duży biznesik. On chce rozwodu-bo stwierdza,że mnie nie kocha i nie mamy zgodności charakterów.Ja bardzo Go kocham i ta wiadomość spadła na mnie jak grom z jasnego nieba.Chce rozwodu jak najszybciej ja muszę sie do tego ustosunkować emocjonalnie _jestem umówiona z psychologiem.Wiem jedno nie chcę tego rozwodu On jest sensem mojego życia .Czy jest sens czekać aż zmieni zdanie i zrozumie swój błąd ,moze to kryzys wieku średniego i przejdzie jak pierwsze ząbki?Co mam robić? """" To co Ty chcesz to trochę za mało. I chyba tylko na tym się skupiasz i skupiałaś . Radzę zmienić kierunek myślenia. Nie tylko Twoja wizja jest ważna. No i coś nagle spada jak grom z jasnego nieba.

Gość aha i achhhhhh
ciekawe, czy autorka już sie rozwiodła czy jednak nie "dała" mezowi tego rozwodu i co tam dalej się działo. Post sprzed równo roku, moze jeszcze tu zaglada.