Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ifyyyd

Od czego zależy szybkość z jaką się zasypia?

Polecane posty

Gość ifyyyd

Zanim zasnę walam się po łóżku dobre kilkadziesiąt minut nawet gdy jestem bardzo zmęczona... Czasami zaśnięcie zajmuję mi nawet i 2, 3 godziny. Znam ludzi którzy od razu gdy dotkną głową poduszki potrafią zasnąć, zajmuję im to dosłownie kilka sekund. Od czego to zależy?

szybkość, zasypiania jest wprost proporcjonalna do intensywności myślenia i stopnia zmęczenia do potęgi 4. Powyżej tego stopnia ze zmęczenia trudno zasnąć :

Gość kicia2425
od zmęczenia i zauważyłam jeszcze u siebie... od dotlenienia im dłużej na dworze (niekoniecznie mega aktywnie) tym szybciej zasypiam no i ilość kawyyy wypitej w ciągu dnia

Gość kicia2425
no i nie myśl za dużo ;) czarną dziure se wyobraź i spróbuj zasnąć:D

Gość pyszne surowe bitki
VB, właśnie chciałam napisać coś bardzo podobnego :classic_cool:

Gość ifyyyd
Kawy nie piję ;) nie palę też, nie przepadam za alkoholem ;) Bywa i tak że padam ze zmęczenia, że nawet już doleźć do tego łóżka cięzko ale nie zasnę od razu. \po kontakcie z poduszką przechodzi mi senność ;) i nie ukrywam z zazdrością patrzę na osoby które potrafią spać nawet na stojąco :D

Gość ja ci zawsze doradzę
moze jakas meliska przed spaniem by pomogla, albo np. moj sposob - zasypiam przy cichutko grajacym telewizorze, ustawiam timer na 30 minut i fajt :p zasypiam.

Ja też zasypiam po 2h, rzadko kiedy zasnę w kilka minut. Melisa mi już nie pomaga, mam trochę tego dosyć :(

Gość 424124
Często jest to objaw choroby ukrytej. Ja mam np. zespół Aspergera i tez tak długo zasypiam,

Gość ja z tym przestałam
walczyć i się pogodziłam :) Kiedyś nawet powiedziałam lekarzowi o tym że zanim zasnę to muszę najpierw się wyleżeć na kazdy bok. Dał mi tabletki na sen. Miałam brać na pół godziny przed snem i miały na bank pomóc. I nawet po tych tabletkach nie zasypiałam od razu. Godzina czekania na sen to minimum.

Gość jestem zombii
od własnego nieczystego sumienia :D