Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagammmwassss

KOSMETOLOGIA CZY DIETETYKA????? CO BYSCIE WYBRALI??

Polecane posty

Gość blagammmwassss

chodzi o znalezienie pracy po tego typu studiach,mam na mysli panstwowe uniwerki, jednak nie moge sie zdecydowac, który kierunek jest bardziej opłacalny.

Gość pink sensation
jeżeli ma być z tego kasa, to kosmetologia

pewnie , że kosmetologia, ciekawe i pracy jest trochę, można nawet prywatnie po domach zabiegi robić

Gość alehandrio
dietetyka

Gość magdzie syndziak
ja bym wybrała kosmetologię, bardzo potrzebny kierunek, praca w gabinetach, sanatoriach, spa , klinikach mnóstwo kobiet dba o wygląd, facetów też takie osoby są potrzebne trzeba dbać o cerę, włosy, skórę, zabiegi, depilacja , zabiegi na bazie urządzeń, laserów i mnóstwo innych

Gość blagammmwassss
jeszcze sie zastanawiam nad technikiem farmacji

Gość hhehehrhrhrhr
chyba dietetyka lepsza

Gość magdzie syndziak
technikum farmacji to przyrządzasz tylko leki z przepisu lekarza i taka pomoc pani mgr, słaba praca i marne pieniądze kosmetologia to dziedzina niezbędna - kobiety biorą zabiegi odmładzające i mase kasy wydają, mówię serio, jak sie wykształcisz w tym kierunku to będziesz miała co robić

Gość blagammmwassss
dietetyka mi sie podoba, o uwielbiam czytac o zdrowym odzywianiu, witaminach, substancjach itd... kosmetologia tez mnie interesuje... Dziwi mnie to,że wiele osób zrównuje kosmetologa z kosmetyczką.

Gość ene duerickefucke
dietetykoa koniecznie

Gość hdfhfdhfhfdhdjhdoisds
Bym wybrał farmację kosmetyczką to możesz nawet po zawodówce zostać,wciąż jest jeszcze u nas mało ośrodków Spa a w Sanatoriach to bardziej fizjoterapeutów potrzebują.Ewentualnie jeszcze pomyślałbym o tej dietetyce.

Gość alehandrio
Bym wybrał farmację kosmetyczką to możesz nawet po zawodówce zostać,wciąż jest jeszcze u nas mało ośrodków Spa a w Sanatoriach to bardziej fizjoterapeutów potrzebują.Ewentualnie jeszcze pomyślałbym o tej dietetyce.

Gość biorąc pod uwagę plagę
nadwagi i otyłości to dietetykę

Gość magdzie syndziak
nie ma zawodówki kosmetolog, bosz jakie prymitywy :-O kosmetolog to tylko studia i to jest wyrafinowana wiedza żadna porządna kobieta nie pójdzie do jakiejś tam kosmetyczki po zawodówce...normalnie rozmowa niczym z baranami

Gość blagammmwassss
a dietetyk moze pracowac tylko w poradni dietetycznej??Sa jeszcze jakies inne miejsca np. badanie zywnosci???

Gość alehandrio
tylko wciąż mało osób korzysta z usług dietetyków,ludzie wolą sami sobie układać diety,biorą informacje z książek internetu itd.

Gość magdzie syndziak
akurat te z nadwagą i otyłością to uboższe środowisko a gdy nawet wystąpi taka nadwaga i problem to prym wiodą siłownie, fitness i lekarz dietetyk jest dobry w połaczeniu z trenerem fitnessu - tak jak mają gwiazdy np Ibisz

Gość alehandrio
nie ma zawodówki kosmetolog ale kosmetyczka jest,kosmetologia to zupełnie nowy wymyślny kierunek, wiele ośrodków zatrudnia zwykłe kosmetyczki

Gość magdzie syndziak
zawodówki kosmetyczka też nie ma wiem bo szukałam, ewentualnie po liceum kosmetyczka jest z licencjatem przestańcie kity sadzić

Gość magdzie syndziak
szkoła zasadnicza kosmetyczna - buhahahaha, trepnij sie w łeb

Gość magdzie syndziak
jakiś starszy człowiek co żyje czasami komuny i myśli że każdy zawód jest po zawodówce...nosz kurva :-D wiem że kosmetolog to jak lekarz (prawie), szeroka dziedzina chemii i specjalizacja kosmetyków zawód bardzo potrzebny

Gość alehandrio
ale mi porównanie kosmetologa z lekarzem haha no dobra kosmetyczką można zostać po szkole policealnej ale i tak bym wybrał farmację

Gość madzia ty jak cos palniesz
po liceum kosmetyczka z licencjatem:D

Gość Ukla_Pata
no zalezy gdzie wbo w Denique to raczej po liceum nie dasz rady

Gość bcvbcvncn
malo osob korzysta z dietetyka? puknij sie w leb. dietetycy pracuja przy wytwarzaniu wszystkich produktów sporzywczych. jedzenie to cos co ludzie musza i zawsze beda kupowac. a na zabiegi upiekrzajace nie kazdego stac.

Gość gość
ja bym wybrała dietetykę w szkole American Business Academy :)