Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechcemisiewymyslacnikabedzib

czy moge zjesc wczorajsza jajecznice??

Polecane posty

jak w temacie.byla w lodówce. ? z góry dzieki za odpowiedz.

no podgrzeję w mikrofali ale wlasnie niewiem jak to jest z jajkiem czy ono ise nie sciana czy cos takiego lezac długo, wlasciwie powinnam wyjasnic- dzis rano zrobilam ta jajecznice i jutro chce ja zjesc znaczy resztki bo troche zjadłam ale jest taka pyszna, na wedzonce i cebuli ze szkoda mi ja bylo wyrzucic a dzieki za opowiedz germanotta :)

Gość MiloszGrek
Sciecie jajka czyli tzw denaturacja nastepuje podczas smazenia, a nie przechowywania

Gość luuuuuu
ale masz problem dziewczyno ludzie zabili by za tygodniowa jajecznice a ty sie pipeprzysz z jednodniowym bialkiem....ale problemy macie ludzie

dzieki

luuuuuu no co ty tygodniowa jejecznica to juz be a problem nie,ale naprawde szkoda mi bylo ja wyrzucic bo wyszła mi wyjatkowo pyszna i jeszcze ta wedzonka to jzu wogole nie wyrzuce i koniec zjem ja jutro:)

Gość MiloszGrek
Co to za problem? Jajko kosztuję 50 groszy, a Tobie żal jest ją wyrzucić. I tak już nie będzie taka smaczna, jak wcześniej.

Gość tygry65
robic jajecznice na kilka dni blee

Gość luuuuuu
mnie tylko zirytowal wymiar problemu -wczorajsza jajecznica zjadliwa czy nie, podczas gdy afrykanskim dzieciom pecznieja brzuszki z glodu....rozumiesz mnie? zjedz sobie te jajka i nie zastanawiaj sie nad takimi sprawami bo to naprawde nie jest problem godny iscie prezydenckiej debaty chociaz i te poddaje pod watpliwosc bo uwazam ze znaczenia najmniejszeo nie bedzie mial wynik wyborow-i tak nic sie nie zmieniw Pl a ludzie jak wyjezdzaja na zachod tak beda wyjezdzac a ja im bede z rozkosza przyklaskiwac bo sama wyeimograwalam i nienawidze pl

no wlasnie wyrzucilam jajecznice bo byla za twarda. :( :/ a w mikrofali wszystko zakrywam jak podgrzewam bo wystrzela do góry MiloszGrek to nie chodzi o kasę tylko o dbanie o środowisko i niemarnotrawienie jedzenia śliczniotka dzieki.a ja mam koperek ktory sama wyhodowałąm z nasion:)

śliczniotka oj dobre dobre te jajka,tez sobie pomaluję;)

Gość iksowa
co za pytanie, jakbym slyszala swoja kolezanke z mieszkania ;( btw idiotke - 'czy moge zjesc twarozek ktory lezy w lodowce od wczoraj?' :( albo: hahaha to jest dobre - 'weeez wywal te jajka juz z lodowki, sorry ale one leżą dwa tygodnie, ich data ważności już się pewnie skończyła' :( żal.pl

Lepiej jest zjeść nową, zimna i sucha jajecznica jest niedobra. Zamiast skwarków wolę cebulę lub szczypiorek. Smażę na malutkim ogniu cebulę drobno pokrojoną na maśle. Jajka roztrzepuję w misce i wlewam na patelnię, solę trochę. Mieszam , pilnuję,żeby nie przypiekła się.

Gość TheNikt
Z mikrofali jest bardzo sucha śle nie trująca...polecam jajecznicę z sosem sojowym zamiast soli, i a jak ktoś lubi grzyby to koniecznie rydze (ewentualnie pieczarki)