Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenkaaa28

Moja corka nie chce pic wody, jak ja tego nauczyc?

Polecane posty

Gość lenkaaa28

pije tylko soki rozcienczone z woda, ale samej wody to bleeeee, ale w nocy czasami chce pic i nie powinnam jej dawac sokow tylko wode ale wtedy pluje i konczy sie na soku, ale boje sie o jej zeby. Kurcze jak ja przekonac?

Moja tez najczesciej pije soki, herbatke, kompot. Musi byc naprawde bardzo spragniona zeby napila sie wody. Ale ja nie robie z tego problemu. Dbam o jej zeby-myjemy je 3 razy w ciagu dnia. Jak bedziesz ja zmuszac to tylko pogorszysz sprawe.

Gość lenkaaa28
w dzien to ja tez dbam o zeby, myje, ale glownie chodzi mi o picie w nocy, bo tu sie pojawia problem, najlepiej jakby pila wtedy wode, ale to jest ciezka sprawa

A ile ma twoja cora? Sorry, nie doczytalam. W nocy tez mojej daje wode, ale bardzo, bardzo rzadko, bo zwykle przesypia cale noce. Ma 17mies.

Ja mojej daje 2 dni sok na 3 dzien woda i tak w kolo. Herbat nie pije. Woda w nocy jesli sie przebudzi.

Gość Nyuu
Cóż jak córka nie lubi wody, to jej nie przekonasz... ja też nie lubię samej wody, odczuwam jej smak jako gorzki... i nie jest to kwestia wody z kranu, bo mineralne z butelki też mi gorzko smakują :/ Wydaje mi się, że nie ma co się zamartwiać na zapas tymi zębami... ;) Skoro dbasz o mycie ząbków córeczki to chyba nie jest strasznym problemem jak w nocy napije się rozcieńczonego soczku czy herbatki. Prawda jest taka, że jak ktoś ma słabą kość i predyspozycje, to może zęby szorować co pięć minut i nie jeść słodyczy wcale, a i tak będzie miał problemy z próchnicą...