Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość do Danatessss
Uniemożliwi jej naukę? heh Myślisz,że taki pustak się w ogóle edukuje? ;p

Gość Danatessss
w końcu chce zrealizować plany, ukończyć gimnazjum... szczytny cel

Gość wszystkie te co
sa przeciwko aborcji to jakies idiotki! czlowiek sam decyduje co zrobic... pewnie gdybyscie zyly nie w tej zacofanej Polsce, gdzie aborcja jest legalna to innaczej byscie myslaly.... a jak kiedys wasza corka zajdzie majac 16-18 lat... a moze wczesniej to co? kazecie urodzic na sile? a jak bedzie chciala usunac?? jej wybor, ale musi byc przemyslany... ja nie popieram aborcji ale tez nie mowie nie! gdyby moja corka zaszla to nie wiem co bym zrobila... zalezy od sytuacji... a wpadki niestety sa....... i mowi sie trudno

Gość wszystkie te co
mialo byc "gdzies gdzie aborcja jest legalna "

Gość Telka vivka ;)
''czlowiek sam decyduje co zrobic...'' No właśnie debilu jeden, więc daj temu malutkiemu człowiekowi samemu zadecydować, czy chce żyć, czy nie! Niech sam podejmie decyzję, do której jako człowiek ma pełne prawo, gdy już się urodzi. Czemu ta bladź ma decydować za niego? Co tylko ty masz takie prawo?? Tylko względem ciebie działa? Licz się ze słowami troszkę i myśl zanim coś napiszesz... I kto tu jest idiotką............ ;/

Gość pisze z góry
co za głupi argument : " gdyby mieszkały gdzie indziej niz w tej zacofanej Polsce " - ty myslisz ,ze wtedy zmnieniłyby przekonania , bo tam aborcja legalna ? Pleciesz bzdury i tyle :-0 Jak ktos ma swoje przekonania to ich nie zmienia wraz ze zmiana zamieszkania :-0 A poza tym w Polsce nie legalna , a kobiety i tak się skrobią Ja mieszkam w kraju gdzie aborcja jest legalna usuwaja tu dzieci do 26 tygodnia - nie zmieniłam moich przekonań , a poza tym polki tu się az tak nie skrobią , mimo ze legalne

uwazam,ze WYSKROBANIE dziecka jest nieludzkie,nie nazwe tego zezwierzeceniem,bo zwierzeta nawet tak nie robia.. a taka cipa jedna z druga,jezeli uwaza,ze wie juz po co nosi to niech korzysta rozwaznie,bo ok-wszystko jest dla ludzi,ale MADRYCH i rozumnych... a jak to nie dociera to niech obejrza sobie filmiki z aborcji na necie i po mysla osiem razy zanim KOMUS powtarzam KOMUS zadadza bol,bo to szczyt niedojrzalosci takich kretynek tylko oddadza takie dzieciatko tym parom,ktore nie moga miec dzieci.. wystarczy troche POMYSLEC... no i miec z natury TROCHE ROZSADKU I ... S.U.M.I.E.N.I.A

Gość Demag
Sweet -szanuje Twoja opinie na temat aborcji, ale nie stosuj tu demagogii , bo wiekszosc tych filmikow to sciema! Na wiekszosci zdjec widac plody 25-30 cm czyli odpowiadajace 5 lub 6 miesiacowi ciazy.Prawdopodobnie zgony wewnątrzmaciczne, które i tak trzeba wydobyć żeby matka nie zmarła na skutek sepsy. Zdjecia wykorzystywane sa w szpitalach i uniwersytetach w celach edukacyjnych, ale jak wiadomo zawsze znajdzie sie jakis oszolom, ktory zmajstruje taki filmik. Czysta demagogia i katolicka propaganda!!!! A Wy sie dajecie nakrecac.....

trzeba być nawiedzonym.. tez mam 18 lat, jestem z chłopakiem ponad 3 lata ! o zawsze kochalismy się z zabezpieczeniem, nie było innej opcji ! a jak nie było gumek to lipa. teraz wychodzimy z założenia że jesli byśmy zaliczyli wpadke to jakos bysmy sobie poradzili. sa male szanse ze wpadniemy bo nadal sie zabezpieczamy, ale a nóż widelec.. nigdy bym nie usunela dziecka..

Gość do Demag
a ty juz z góry wiesz jak jest ! To nic tylko demagogia, ściema , co ? Bo kobiety się nie skrobia i zdjecia oraz filmy sfałszowane :-0 Wez się zastanów! I nie zkładaj jednego ,ze wszystkie filmy i zdjęcia są zmajstrowane :-0 Piszesz tak jakby kobiety nie poddawały się w ogóle aborcji !!! :-0

Gość Demag
do 'do Demag' - zupelnie nie zrozumialas mojej wypowiedzi, oczywiscie, ze kobiety sie poddaja aborcji , ja tego nie neguje. Jedynie zwracam Wam uwage, ze przy aborcji we wczesnym stadium (a o takiej pisze autorka topiku) plod absolutnie tak nie wyglada, w 6 tygodniu nie ma jeszcze w pelni tej formy, ktore ma pozniejsze dziecko, w 12 tygodniu ma on dopierko okolo 5 cm.... A tu sie podaje linki do filmikow , o ktorych pisalam, gdzie przedstawiane sa plody 5 -6 miesieczne bo to robi duzo wieksze wrazenie. Twoim zdaniem to nie jest demagogia??

Gość do Demag
obejrzyj film "Niemy krzyk " na you tube Tam jest przeprowadzona aborcja , podzcas usg Wyraznie widać ,ze płód jest 12 tyg W niektórych krajach np w Wielkiej Brytani aborcje sa legalne do 26 tygodnia ciązy , więc zdjęcia mogą pochodzic z innych krajów

Gość do Demag
dlatego zdjęcia przeciekaja z całego swiata i nie muszą byc wcale sfingowane przez rózne polskei srodowiska katolickie pewnie tak tez jest , ale w krajach gdzie aborcja jest legalna te filmy i zdjecia nie muszą byc sfingowane

Gość Telavivka
Ja pierdolę a jaka to różnica czy dziecko ma 5cm czy mniej?? Jak ma mniej to już można zabić, bo jest mniej wykształcone? Kurwa co za ludzie, co za myślenie... Pewnie im mniejsze tym mniej czuje, że to jeszcze nie człowiek, tak? Gratuluje rozumowania! Zawsze można znaleźć jakiś argument, a że głupi to już inna sprawa...

Gość Telavivka
''A tu sie podaje linki do filmikow , o ktorych pisalam, gdzie przedstawiane sa plody 5 -6 miesieczne bo to robi duzo wieksze wrazenie'' Skrobmy się zatem we wcześniejszym stadium, to nasze wrażenia estetyczne będą mniejsze! :):) co za MORON ;/

Gość Demag
No pewnie - lepiej urodzic dziecko z wielkimi wadami genetycznymi, ktore bedzie cierpiaca roslina przez cale zycie, dziecko z gwaltu , ktore nigdy nie bedzie kochane, dziecko, ktore spedzi cale zycie w domu dziecka narazone na humory opiekunow. Zastanowlilas sie kiedys nad pojeciem "mniejsze zlo" ???? Ciemnogrod i glupota!!!! A jak juz taka dokladna jestes to podaj linka do realnych filmow o usunieciu ciazy wczesnej (5-6 tygodni) bo o takiej pisala autorka topiku. Nie chodzi mi o estetyke , jedynie o dokladnosc.

Gość Telavivka
Rozbawiłaś mnie :D:D Po pierwsze my rozmawiamy o skrobance z 'wpadki', więc nie wyjeżdżaj mi tutaj z wadami genetycznymi, ok? Bo chyba ten topik o tym nie jest... co nie znaczy, że jestem ZA.. Po drugie ''dziecko z gwaltu , ktore nigdy nie bedzie kochane''- a jaką ty masz czelność mówić, że nigdy nie będzie kochane!? Nie mierz wszystkich swoja miarką... ;) Może ty byś nie kochała, co nie znaczy, że każdy jest taki jak ty.. Czyli, że co? Jak dziecko jest od faceta, którego nie kochasz to nie kochasz i dziecka? Spoko, to niech wszyscy rodzice, którzy się rozwodzą pooddają dzieci... Wiele kobiet nie usunęłoby dziecka z gwałtu, a pomijając inne, to może być niekochane przez matkę, ale nie znaczy,że będzie nie kochana w ogóle! Może znaleźć innych rodziców, może być kochane przez dziadków ale nie Ty już mu zapisałaś inną przyszłość : ''ktore spedzi cale zycie w domu dziecka narazone na humory opiekunow'' Dobrze wiedzieć! I jak już to chyba raczej nie całe życie idiotko, bo 18 lat to nie całe życie...

Gość Telavivka
''Zastanowlilas sie kiedys nad pojeciem "mniejsze zlo" ???? Ciemnogrod i glupota!!!!'' Mniejsze zło mówisz? Ja nie wiem, czy takie istnieje, bo dla mnie zło to zło. Jeśli popełniasz to swoje ''mniejsze zło'' z premedytacją to jest takie same zło jak to ''większe''.. I mnie nazywasz ciemnogrodem i głupotą? ;>

Gość Demag
pewnie......te 18 pierwszych lat zycia to tak nieistotny drobiazg, ze nie warto sie nim przejmowac...i kto tu jest idiotka???? Raczej nie wierze, ze pokochalabys dziecko, ktore powstalo w wyniku przemocy na Tobie, kobiety chca o tym jak najszybciej zapomniec, probuja wrocic do normalnego zycia i dziecko wciaz by im przypominalo o gwalcie.... Mam wrazenie , ze broniac swoich racji co do aborcji gubisz wiele innych waznych spraw po drodze,np. uczucia matki, ktora powinna byc najlepsza i najwazniejsza osoba w zyciu dziecka i ciezko nia byc jesli sie tego dziecka nie chce i nie kocha!!! Zwlaszcza jesli chodzi o ciaze z wpadki! Potem widzimy w wiadomosciach info o martwych noworodkach znalezionych w smietniku. Rzeczywiscie, to jest duzo lepsze niz aborcja...:(:(

Gość Demag
"Czyli, że co? Jak dziecko jest od faceta, którego nie kochasz to nie kochasz i dziecka? Spoko, to niech wszyscy rodzice, którzy się rozwodzą pooddają dzieci..." Naprawde nie widzisz roznicy mieszy rozwodem a gwaltem???? Tragedia...

Gość do Demag
wiesz co , ja mysle ,ze matka która zostawia dziecko na smietniku jest podobna do tej która poddała się skrobance Róznica jest taka, ze ta pierwsza nie miała kasy i warunków na skrobanke

Gość Telavivka
''pewnie......te 18 pierwszych lat zycia to tak nieistotny drobiazg, ze nie warto sie nim przejmowac...i kto tu jest idiotka????'' - TY TO MOŻE WYPADAŁOBY WPAŚĆ DO DOMU DZIECKA I ZAPYTAĆ, CZY WOLELIBY ZOSTAĆ W PRZESZŁOŚCI ZESKROBANI, CZY ŻYĆ, TAK JAK ŻYJĄ TERAZ... NIE JESTEŚ Z DOMU DZIECKA, NIE WYPOWIADAJ SIĘ ZA NICH, JA TEZ NIE BĘDĘ... ''Raczej nie wierze, ze pokochalabys dziecko, ktore powstalo w wyniku przemocy na Tobie''- TY ZA MNIE SIĘ NIE WYPOWIADAJ OK? :) WIERZYĆ TO SOBIE MOŻESZ W CO CHCESZ, MAMY PRZYKŁAD: WIERZYSZ,ŻE JESTEŚ MĄDRA A TAK NIE JEST, WIĘC TY JUŻ SWOJEJ WIARY NIE AFISZUJ LEPIEJ ;) ''kobiety chca o tym jak najszybciej zapomniec, probuja wrocic do normalnego zycia i dziecko wciaz by im przypominalo o gwalcie....'' - OWSZEM, ALE DZIECKO NIE JEST NICZEMU WINNE, CZYLI CO? NAJLEPIEJ ZABIĆ DZIECKO, TO MOŻE ZAPOMNĘ O GWAŁCIE, TAK? TYLKO ŻEBYŚ SIĘ NIE PRZELICZYŁA I WTOPY NIE ZALICZYŁA, BO MOŻESZ MIEĆ JESZCZE GORZEJ PSYCHE ZRYTĄ, 2 ŻYCIOWE TRAGEDIE.. ''Mam wrazenie , ze broniac swoich racji co do aborcji gubisz wiele innych waznych spraw po drodze'' -DOBRZE,ŻE NIE ZGUBIŁAM CHOCIAŻ SWOJEJ ŚWIADOMOŚCI I UCZUĆ..... A I ROZUM TEŻ JAKIŚ MAM ;) ''np. uczucia matki, ktora powinna byc najlepsza i najwazniejsza osoba w zyciu dziecka i ciezko nia byc jesli sie tego dziecka nie chce i nie kocha!!!'' - JA WIEM,ŻE TY TAKĄ RACZEJ NIE BĘDZIESZ, WIĘC SIĘ NIE WYPOWIADAJ NA TEMAT ''DOBRYCH MATEK'', SKORO JUŻ ZAKŁADASZ JUŻ, ŻE DZIECKA MOŻESZ NIE KOCHAĆ... '' Zwlaszcza jesli chodzi o ciaze z wpadki! Potem widzimy w wiadomosciach info o martwych noworodkach znalezionych w smietniku. Rzeczywiscie, to jest duzo lepsze niz aborcja...''- NIE LEPSZE KOCHANIUTKA, LECZ TAKIE SAMO :) MÓWIŁAM CI, NIE MA MNIEJSZEGO I WIĘKSZEGO ZŁA, I NIE MÓW, ŻE ABORCJA JEST ''LEPSZA'' OD WYRZUCENIA DZIECKA NA ŚMIETNIK, BO TO ŚMIESZNE.... ''Naprawde nie widzisz roznicy mieszy rozwodem a gwaltem????'' -- WIDZĘ RÓŻNICĘ MIĘDZY ROZWODEM A GWAŁTEM, NIE WIDZĘ RÓŻNICY MIĘDZY ROBAKIEM A TOBĄ... TEN SAM MÓŻDŻEK :) ''Tragedia...'' - A JA PATRYCJA, MIŁO MI :) PS. NAUCZ SIĘ PISAĆ POPRAWNIE, POTEM SIĘ UDZIELAJ. C U

Gość do Demag
Tak jak pisała Telavivka nie piszemy tu o wadach genetycznych tylko o wpadkach .jedna z druga powinna sie troche zastanowic zamiast dawać duupy na lewo i prawo :-0 Co niektóre usuwaja , bo jest im to nie na reke , nie wygodnie

Demag, to nie ma sensu. Argument z domem dziecka jest przedni - jeśli o wszystkim masz takie pojęcie to nie przyznawaj się do tego... Byłaś kiedykolwiek? Widziałaś? Nie sądzę. Więc się nie wypowiadaj. Choć zaraz się dowiem że znasz wszystkie domy dziecka w kraju :O Cóż, psy szczekają... ;) radzę zająć się własnym brzuchem. Kobiety usuwają i usuwać będą. Twoje ujadanie nic nie zmieni.

no niestety jednym tematem pogladow nie zmienimy,ale ta wspomniana SIEKIERA az sama wychodzi z kieszeni na wspomnienie o SKROBANCE i o tym,ze glupie baby moga ogole o czyms takim myslec... dac lekarzowi usunac,zabic,zniszczyc istotke,cos co zyje beznadziejnymi chirurgicznymi narzedziami .. szok... i to w tak okrutny sposob... nie nam tu je osadzac,ale dla mnie takie ewenementy (bo to nie sa kobiety-bez instynktu i sumienia) nigdy nie powinny miec dzieci....

60% ludzi mających dzieci mieć ich nie powinno, bo po prostu nie nadają się do roli rodziców z wielu względów. I co z tego wynika? Nic. Myślisz że dziecko to dla wszystkich najwyższa nagroda i cel życia? Aha, nie każda aborcja jest wykonywana "beznadziejnymi chirurgicznymi narzedziami".

Gość Observvatorka
To je pravda, dziecko to nie nagroda jest... Ze mną ponoć ciężko wytrzymać, a jakoś mnie nie wyrzucili :D Ma się, co się chciało.. Nikt nie mówił, że będzie lekko... A jak się nieuważnie dupy daje to tym bardziej trzeba się liczyć z konsekwencjami..

Gość taka sobie ja ...
a jeszcze kwestia wieku płodu. pierwsze słyszę by płód był usuwany w 4-6 tc. policzmy. zrobienie testu ok2-3 tc (żadna kobieta nie wie od 1 dnia ze jest w ciąży) potwierdzenie ciąży u lekarza 1 tydz znalezienie w Polsce gin który dokona się nielegalnej aborcji ok 2-3 tyg umówienie sie na termin skrobanki 1-2 tyg co nam daje 10-11 tygodniowy płód checz cos jeszcze powiedzieć geniuszu? jeśli juz niby antykoncepcja zawiodła sa tabletki do 72h po stosunku czemu ta bystra aktoreczka topiku nie zażyła sobie takiej tabletki. zapewne tez zanim znajdzie lekarza i nazbiera kasę na skrobankę ( z tego wynika ze nie pracuje) dolicz sobie kolejne pare do nawet i parunastu tyg czyli w najlepszym wypadku będzie w 15-18 tc co nam daje 4 MIESIĄC CIĄŻY wszystkie teorie Demag możesz sobie w dupę wsadzić. jeżeli płód jest bardzo chory zagraża zdrowiu lub życiu matki aborcja jest dokonywana ZGODNIE Z PRAWEM tak samo jest w kwestii gwałtu TEGO NIE TRZEBA ZAŁATWIAĆ NA LEWO a skrobanka z powodu braku mózgu i zachcianek to największe okazanie nieodpowiedzialności i braku dojrzałości. Braku jakichkolwiek zasad moralnych

Gość Telavivka
do taka sobie ja- bardzo dobrze powiedziane! popieram :)