Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obserwator....

Czy chcesz takiego prezydenta?

Polecane posty

Gość No i o co Ci człowieku chodzi?
Obserwator.... Naprawdę nie masz lepszego argumentu? Tylko filmik Cię ratuje? No tak... Czepiasz się jak rzep psiego ogona. Pójdę trochę Twoją drogą. No jak to możliwe, że Ś.P. Lech Kaczyński nie potrafił wydukać poprawnie zdania w języku angielskim! Przecież to nie wypada Prezydentowi! Trochę wartości Ci się pomieszały.

Gość Obserwator....
No i o co Ci człowieku chodzi? "A Prezydentowi wolno puszczać bąka? Czy to już nie przystoi głowie państwa? " ty masz 13 lat? powiedz mi jak ma odebrac ten twoj argument? i jaki ma on zwiazek z tematem?

Gość Obserwator....
"Czepiasz się jak rzep psiego ogona. Pójdę trochę Twoją drogą. No jak to możliwe, że Ś.P. Lech Kaczyński nie potrafił wydukać poprawnie zdania w języku angielskim! Przecież to nie wypada Prezydentowi! " znajmosc jezykow obych to akurat problem kazdego z kandydatow. wiec twoj kolehjny argument to kula w plot. dodam ze kiedys mialem poglady bardziej liberalne,jesli by glosowal Tusk to pewnie by mial glos. Komorowski niestety nie jest dobrym kandydatem,

Czy Wy naprawdę patrzycie na kandydatów na Prezydenta przez pryzmat: kto lepiej wychowany, kto jest bardziej kulturalny? To przecież Jarosław Kaczyński nie potrafił stworzyć normalnego domu. Mieszka z Mamą i swoim kotkiem. To może z nim coś jest nie tak? Przy wyborze kandydata mam na to patrzeć? A może skupmy się na tym, co planują zrobić z Polską? A nie to, czy ktoś ma rodzinę, czy cierpi na chroniczną biegunkę albo czy ktoś się nie zaśmiał. Co za ludzie :O

Obserwator.... Widać, że nie zrozumiałeś przekazu z językami obcymi :O

Gość Obserwator....
Co planuja zrobic z Polska moges sulyszec na dzisiejszej debacie,,,,slogany Komorowskiego i konkrety Kaczynskiego,niestety takie sa fakty

Gość Obserwator....
Obserwator.... "Widać, że nie zrozumiałeś przekazu z językami obcymi " nie zrozumialem,zreszta ciezko zrozumiec przekazy typi: pierdzenie itp...poprostu inny poziom kolego;)

O poziomie nie będę tu dyskutowała, bo jedyny Twój argument przeciwko Panu Komorwskiemu ograniczył się do wklejenia filmiku i robieniu z tego afery - to po pierwsze. Po drugie - nie kolego, a koleżanko. Po trzecie - Ty mówisz o dzisiejszej debacie? :D Co drugie słowo Pana Kaczyńskiego brzmiało: sukces, sukces, sukces. Sukces polskiego rolnictwa, sukces mojej partii, sukces tego i tamtego. ZERO KONKRETÓW. Jeśli uważasz, że dzisiejszą debatę wygrał Pan Kaczyński, to proponuję spojrzeć na sondaże w necie, gdzie dokładnie widać jak Pan Komorowski zmiażdzył Pana Kaczyńskiego :D

Poza tym.. Przy tej debacie dokładnie było widać, że Pan Kaczyński się NIE ZMIENIŁ. Jest to człowiek ze swoimi utartymi zasadami i nie da się z nim w ogóle porozmawiać. Uprze się przy swoim jak dziecko w sklepie chcące lizaka i koniec. Ani razu nie padło z ust Pana Kaczyńskiego (oglądałam debatę 40 minut): zgadzam się z Panem Komorowskim w tej kwestii. Cały czas pluł jadem pokazując, że jest to osoba, która nie będzie brała w ogóle zdania innych pod uwagę. Widzi tylko swój czubek nosa. Wcale się nie dziwię, że został starym kawalerem. Nikt z takim człowiekiem by nie wytrzymał.

Gość Obserwator....
to nie tak,w zaden sposob nie buduje swojej opini na podstawie filmiku,filmik to raczej dopelnienie choc malo znaczace... a sondazom w necie raze nie wierzyc....one teraz probuja urabiac opinie publiczna,zreszta juz mielismy "obiektywne" sondaze po 1 turze. wez tez pod uwage ze uzytkownicy internetu to raczej elektorat mlody,liberalny.

Gość Obserwator....
to chyba ogladalismy 2 rozne debaty. Jesli nawet nie obiektywne TVN mowi o przewadze Kaczynskiego i pan prezydent Kwasniewski twierdzi ze byl lepszy Kaczynski to cos w tym jest... Mam pary znajomych ktorzy sa twardym elektroratem lewicowym i nawet oni skresla Jarka,cos w tym jest. Poprostu PO nie wybralo dobrego kandydata,tak jak mowilem Tusk by pewnei wygral,Komorowki moze miec ciezko

Gość Obserwator....
nieobiektywne pisze sie razem;)

Gość No i o co Ci człowieku chodz
Ja nie muszę wierzyć sondażom. Ja wiem swoje. I wiem, że na Pana Kaczyńskiego nigdy nie zagłosuję.

Pracujesz dla innych czy masz własną firmę? Tak z ciekawości pytam.

Gość Obserwator....
Ja nie muszę wierzyć sondażom. Ja wiem swoje. I wiem, że na Pana Kaczyńskiego nigdy nie zagłosuję. a to jest demokacja,,,ty nie zaglosujesz,ja sie dalem przekonac,,,,,ja uszanuej zwyciestwo twojego kandydata,mam nadzieje ze ty mojego...

Gość Obserwator....
I to i to,troche dla innych,firma wlasna tez....dlaczego pytasz?

Pewnie, że uszanuję. Ba! Moja najlepsza przyjaciółka głosuje na PiS. I każda szanuje swój wybór. Pytam z jednej prostej przyczyny. Moi rodzice mają firmę. Zatrudnią sporo osób, zaliczają się do kategorii średnich firm. Znam wiele osób, które mają swój własny interes. Nie znam żadnej osoby, która by splajtowała. Dobrze zarządzają swoimi firmami, rozwijają się z roku na rok. Firma moich rodziców ma 22 lata. Rok w rok przynosi coraz to większe dochody. Wypruwają sobie flaki, jak każdy prywatny przedsiębiorca, by ich firma świetnie funkcjonowała. Dzięki temu coraz to więcej ludzi dostaje pracę. Każdy prywaciarz, którego znam, głosuje za Panem Komorowskim. Ja nie twierdzę, że jest to wymarzony kandydat na Prezydenta. Ale jest on o wiele lepszym kandydatem niż Pan Kaczyński. Pieniądze najlepiej czują się w rękach prywaciarzy. Od zawsze to wiadomo. A przy Panu Kaczyńskim wszystko zostanie tak jak było. Zero uwagi dla prywatnych przedsiębiorców, za to dodatki dla rolników. No ile można? Okej.. niech mają te swoje dodatki. W porządku. Ale ja chcę żyć godnie w kraju, gdzie daję wielu ludziom pracę. (Piszę daję, ponieważ sama się zaangażowałam w rozwój firmy). A Pan Kaczyński niestety nigdy nie pomoże polskim firmom. Chociaż to one dają najwięcej kasy Polsce.. Tak jak to powiedział Pan Komorowski.

Podam jeden prosty przykład. Prądu w mojej/rodziców firmie idzie od groma. Daję ludziom pracę, tworzę nowe stanowiska, inwestuję w maszyny. Odciążam państwo od zasiłków dla bezrobotnych. A czym mi się Polska odpłaca? A no tym, że płacę takie same rachunki za prąd, jak zwykły obywatel, który korzysta z prądu dla własnej korzyści, a nie po to, by inni ludzie mogli pracować. Przy prezydenturze Pana Kaczyńskiego nic się pod tym względem nie zmieni. On ma swoją wizję i koniec - skupia się na rolnictwie. Za to Pan Komorowski zdaje sobie świetnie sprawę z tego, że to właśnie JA czy inni prywatni przedsiębiorcy dajemy Polsce największe szanse na rozwój - dajemy państwu ogromne pieniądze. Żebym mogła utrzymać sklep w małej miejscowości, opłacić sprzedawcę, dać mu wynagrodzenie, zapłacić za czynsz, odprowadzić podatek, to mój miesięczny utarg musi wynieść co najmniej 12 tys zł. Odlicz od tego 5 tys zł za wynajem i kasę dla pracownika. A gdzie moje 7 tysięcy? Moje 7 tysięcy leci do państwa. I na tym państwo zarabia...A dokładniej na mnie, na moich rodzicach i wszystkich innych dookoła, którzy mają własne firmy.. :O

Polscy przedsiębiorcy nie mają żadnych ulg. Tworzenie spółek nie daje żadnych korzyści. Polska nie zachęca ludzi do tworzenia firm, które notabene wpłacają ogromne ilości pieniędzy do kasy państwa. Gdyby choć trochę mi Polska pomogła w prowadzeniu firmy, dała choćby 5% zniżkę na prąd, to zatrudniłabym jeszcze więcej osób. Polska szybciutko by na tym skorzystała. Miałabym mniejsze rachunki za prąd, miałabym więcej kasy w kieszeni. Kasę mogłabym przeznaczyć na stworzenie miejca pracy, dzięki czemu PL przestałabym komuś wypłacać zasiłek dla bezrobotnych. Musiałabym płacić ZUS - kolejne pieniądze dla kraju. I ja bym była zadowolona, i państwo, i zatrudniony. Same korzyści. Ale tego Pan Kaczyński nie rozumie. Potęga kraju zależy od przedsiębiorczości ludzi, a nie od urzędasów, którzy z wielką łaską obsługują ludzi w okienkach.

Tam miało być: dzięki czemu PL przestałaby komuś wypłacać zasiłek dla bezrobotnych.

Gość Obserwator....
Rozumiem twoje podejscie i tok myslenia, powiem szczerze ze sam takie mam takie. Nie uwazam ze Kaczynski zahamuje rozwoj malych przedsiebiostw, rzeczy o ktorych piszesz naleza bardziej do rzadu niz do prezydenta. Pomimo w miare silnej pozycji rzadu wystawili slabego kandydata i moga sie na tym przejechac. Do mnie trafia patryiotyzm i dbanie o interesy wlasnego kraju,nie uginanie sie przed Unia czy innymi krajami i taka polityke bedzie prowadzil Kaczynski. Wiec Jarek gospodarki nie zahamuje,ona juz idzie swoim torem. Dobranoc:)

Ehh... Dajcie szansę PO, może oni się wykażą. PiS już miało swoje 5 minut. Dlaczego tak kurczowo trzymacie się tego PiSu? Najlepiej by było jakby Pan Napieralski zwyciężył. Bo sama mam serdecznie dosyć tej całej przepychanki, jaką obserwujemy od kilku lat na arenie politycznej. Życzę dobrej nocy ;)

Gość Obserwator....
Ale ty masz z wszytskim racje,,,,,ale rzeczy o ktorych mowisz to zaleza od RZADU czyl od PO i Pana Komrowksiego miedzy innymi---wiec do niego z pretensjami.... Prezydent Ci tego nie zmieni,nei ma takiej mozliwosci..Jest to funkcja bardziej reprezentacyjna ,moim zdaniem na byc silny,ma miec swoje zdanie,i na pierwszym miejscu stawiac interes Polski.

Gość Obserwator....
"Ehh... Dajcie szansę PO, może oni się wykażą. PiS już miało swoje 5 minut . Dlaczego tak kurczowo trzymacie się tego PiSu? " Z calym szacunkiem ale troszke mylisz wszytsko....PO Wlasnie ma swoje 5 minut! PO tworzy rzad i oni rzadza:) chyba ze mowisz o pelnej wladzt dla PO....rzad i prezydent---to akurat jest zle,jak i zle bylo za rzadow PiSu

Gość Obserwator....
Dobranoc:)