Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy panienka

pierścionek zaręczynowy- po jakim czasie dostałyście ?

Polecane posty

Gość czy panienka

był dla was zaskoczeniem ?

Gość 1234567890987654321
po roku spodziewalam sie bo od pol roku omawialismy swoje priorytety plany i swoja gotowosc do takiego roku nie wiedzialam tylko jaki to konkretnie bedzie dzien

Gość 1234567890987654321
kroku*

i tak był zaskoczeniem, hehehe... Ja nic nie wiedzialam, nawet się nie domyślalam, a on myslał, ze ja wszystko wiem ;)

Gość czy panienka
nie było wam źle, ze tyle czekałyście... ? partnerzy sa starsi od was ? jeśli tak to o ile ?

ja po 4 latach,wiedzialam,bo moj facet po prostu najpierw mi powiedzial,ze chce sie ze mna zareczyc,po czym zaproponowal mi,zebym poszla z nim do sklepu i sobie wybrala pierscionek:) Wiem,malo romantyczne,ale i tak bylam szczesliwa:)

Gość dostalam po 3 latch
po 1,5 roku od zareczyn sie rozstalismy :( byly zaskoczeniem

nie bylo zle bo ja nigdy nie marzylam o zareczynach.Nawet o tym nie myslalam,nie rozmawialismy na ten temat troche starszy;)

Moj jest ode mnie starszy o 4 lata, nie było mi źle, ze tak 'dlugo' to trawlo, ja jestem mloda, nie spieszy mi się jakos bardzo do ślubu (jeszcze ;))

wiem,ale za to mam pierscionek,ktory mi sie podoba:) Za to czesc moich kolezanek ktore mialy niespodzianki,nie do konca sa zadowolone z wygladu pierscionka. Wychodze z zalozenia,ze jak mam go nosic do konca zycia,to niech chociaz bedzie ladny:)

wole jednak niespodzianki;)a facet chyba obserwuje i wiem co sie podoba jego kobiecie

ty wolisz,ja nie. Nie chce,zeby jakas babka ze sklepu z bizuteria decydowala,co ja mam nosic do konca zycia...

Gość 1234567890987654321
ja mialam 23 jak sie pozalismy on 25 to wyniknelo tak poprostu samo z siebie wiedzielismy ze sie kochamy ze do siebie pasujemy jestesmy jedynymi i chcemy sie zestarzec jak tylko nabralismy tego przekonannia rozpoczely sie rozmowy o slubie i jak pisalam po roku znajomosic byly zareczyny po 2 latach slub

Gość 1234567890987654321
dalam pierscionek na zdjecie rozmiaru pokazalam co mi sie pdooba i mam o co chcialam:)

do Pauuulla24 chyba tylko idiota kupuje piersionek zareczynowy pod wplywem porady baby ze sklepu jubilerskiego :D

Gość 1234567890987654321
to byla wspolna decyzja wspone plany a nie bo chlopu sie zachcialo i mam sie dostosowac

Paula24 juz nie rob z kazdego faceta ofermy:OMoj sam wybieral taki jaki uznal,ze bedzie mi sie podobal wiedzial,ze nie lubia zoltego zlota wiec wzial laczone ale on decyzje podejmuje w minute:)

Gość fbggfv c
4 lata zwiazku i nic :o cos czuje ze moj facet ebdzie chcial jeszcze pare lat poczekac tylko, ze ja nie chce wiecznie czekac az on sie zdecyduje :o

No nie wyobrazam sobie sytuacji, ze moj kupuje pierscionek taki jaki doradzila mu pani w sklepie, bo ona mu powie, ze zolte zloto jest lepsze, bo modne to on kupi, a ja go nosic nie bede, bo wole nie nosic bizuterii niz nalozyc zloto, ktore jest dla mnie tandetne. Dlatego mam pierscionek z białego złota, bo mezczyzna, jezeli juz chce sie oswiadczyc, to powinien się mniej więcej orientować w guscie swojej partnerki, co ona lubi i co się jej podoba. A pani ze sklepu moze miec zupelnie inne wyczucie niz przyszła żona... i w zwiazku z tym, dalej podtrzymuje moje zdanie, ze tylko IDIOTA kupi taki pierscionek jaki doradzi pani w sklepie.

ale sie czepiacie szczegolow...ale pewnie macie madrych facetow,ktorzy wiedza,ze jak np.dziewczyna jest mala i szczupla,to nie powinni jej kupowac wielkiego pierscienia,i na odwrot. Chyba normalne,ze jak facet idzie sam do sklepu,to panie ekspedientki pytaja z jakiej okazji prezent,co lubi dziewczyna,wiec zapewne takze sugeruja,co moze kupic nie?

Gość fbggfv c
nie chodzi o zadne parcie- po prostu nie chce byc z kims kto przez kolejne pare lat bedzie sie zastanawial, czy chce ze man zalozyc rodzine... a co dziwne- gdybysmy wpadli to z miejsca chcialby wziac slub, zeby urodzilo sie juz po slubie :o

A ile macie lat? Moze mlodzi jeszcze jestescie? Moj w pewnym momencie to w jakis szał wpadl, chcial ślub brac tydzien po zareczynach, bo juz tyyyyyyyyle czasu razem jestesmy i mieszkamy itd. A ja mówie, ze za półtora roku to najwczesniej, moze za 2. Poza tym, pierscionek nie gwarantuje Ci, ze bedziecie razem, co się chyba niektorym kobietom nieraz wydaje, ze te zareczyny to jak zalozenie obrozy z gpsem :P Poza tym, mozesz z nim szczerze porozmawiac, ale bez atakowania go i tyle.

Po dwoch latach. Wiedzialam,ze pewnego dnia to zrobie,ale nie widzialam,ze stanie sie to akurat wtedy. I w dodatku dostalam pierscionek, ktory mi sie bardzo podob choc bardzo rozni sie od tego, ktory sadzilam,ze chcialabym dostac ;)

Gość do Pauula 24
ja dostałam w taki sam sposób jak ty,i popieram,sama byłam świadkiem w sklepie jak przyszedł facet kupowac pierścionek i wybrała pani ekspedientka!