Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje pomocy w napisaniu

WOLNOŚĆ SŁOWA I PRAWO DO KRYTYKI W PRAWIE POLSKIM.

Polecane posty

mam napisac prace na temat jak wyżej. jesli ktoś z was wie co i jak bardzo prosze o pomoc:)

Gość 1234567890987654321
bozesz jacy ci ludzie dzis niesamodzielni publikacji prawniczych sobie poszukaj leniuchu i poczytaj

czytam włsnie ale nie wiem co jak z czym skleic zeby to jakos wyszło:) do leniucha mi daleko

Gość 1234567890987654321
ogolnie trzeba wyjsc od zalozenia ze w kraju obowiazuje wolnosc slowa co jest zwiazane z demokratycznym panstwem natomiast ta wolnosc jest ograniczona prawami innych ludzi z tego co pamietam to sie chyba paternalizm nazywa ogolnie mozna krytykowac ale nie pomawiac czy ublizac i to trzeba rozwinac zapewne przepisami prawa moze jakimis wyrokami

to juz mam o tych wyrokach napisze moze jeszcze ale to i tak jest za mało już mam prawo prasowe konstytucje ale w niej jest wiele o wolnościach ale nie wolności słowa

Gość 1234567890987654321
wolnosc slowa jest w konstytucji i pewne w jakis umowach miedzynarodowych

Gość 1234567890987654321
sorki nie zauwazylam ze juz bylo wspomniane o konstytucji

Gość 1234567890987654321
jeszce mi przyszedl na mysli kodeks cywilny i ochorna dobr osobistych osob fizycznych gdzie dobrem osobistym jest dobre imie i nie mozna go naruszac pomawiajac kogos zobacz w kodeksie cywilnym i karnym pomowienie bo juz nie pamietam w ktorym to moze byc

zobacze. mam dopiero 2 strony a jeszcze 3 moze w tych kodeksach bedzie cos własnie o karach bo w prawie prasowym i w konstytucji za wiele nie było:(

Gość 1234567890987654321
o mam a prawie karnym i w kodeksie karnym rozdzial o o przesteostwach przeciwko czci i to dotyczy zniewagi i znieslawienia

tak ale o zniewadze i zniesławieniu to moge góra dwa zdania bo to nie dotyczy tematu tylko jak juz przekroczenia granicy wolności słowa

Gość 1234567890987654321
mam jeszcze cos takiego prawa i wolnosci wynikajace z konstytusji czyli prawo do wyrazania pogladow i opinii art 54 i mozna to porownac z art 10 EKPCz to wszystko wiaze sie z wolnoscia prasy druku dzialalnosic artystycznej tworczej badan naukowych nie wiem jak ci pomoc pisze to co wiem moze cos ci sie pzyda niestety nie mialam prawa prasowego

z całego serducha dziekuje ci za okazała pomoc :)