Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wszystkie nicki są zajęte

"W garnku dziura, miły Romciu..."

Polecane posty

Gdy byłam mała dziadek opowiadał mi taką jakby bajkę, niestety dziadek już nie żyje a ja nie mogę sobie przypomnieć jak to całe szło! Kojarzę tylko "w garnku dziura. to ją zatkaj, miły Romciu, miły Romciu..." ;d czy ktoś zna całą i może mi przypomnieć? ;d

Gość Ja wiem :D
W garnku dziura miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To zatkaj, to zatkaj. Czym ja zatkam miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? To słomą, to słomą. Słoma długa miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To utnij, to utnij. Czym ja utnę miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? Toporem, toporem. Topór tępy miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To naostrz, to naostrz. Czym naostrzę miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? Kamieniem, kamieniem. Kamień suchy miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To polej, to polej. Czym poleje miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? To wodą, to wodą. W czym przyniosę miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To w garnku, to w garnku. W garnku dziura miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu... I tak w kółko. Swoja drogą, to bardzo pomocny ten Romcio :P

Gość gość
Moja babcia też to śpiewała :) A ma już 90 lat i ma się bardzo dobrze! :)

Gość gość
Fajne to to :-D szkoda że nie znam melodii, bo nikt tego nie spiewał.

Gość Riqett
a ja znam melodię do tej opowieści o Romciu :D

Gość hanysiak
To zanuć to zanuć...

Gość hanysiak
Teraz ja mam prośbę.. Może jeszcze komuś w Polsce rodzice śpiewali piosenkę, której fragment pamiętam, a chciałbym znać tytuł i cały tekst: "Płynęły tędy przed laty, jak bajka piękne żaglowce, a wiatr im wciąż śpiewał piosenki, a wiatr je wciąż wiódł na manowce.."

Gość gość
Tato śpiewał mi tą piosenkę gdy byłem mały. Z tego co wiem tekst który napisałeś, jest w całości. Śpiewa się to jako kołysankę. Pozdrawiam.

Gość Dziekuje za przypomnienie
Dnia 23.07.2010 o 04:41, Gość Ja wiem 😄 napisał:

W garnku dziura miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To zatkaj, to zatkaj. Czym ja zatkam miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? To słomą, to słomą. Słoma długa miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To utnij, to utnij. Czym ja utnę miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? Toporem, toporem. Topór tępy miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To naostrz, to naostrz. Czym naostrzę miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? Kamieniem, kamieniem. Kamień suchy miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To polej, to polej. Czym poleje miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu? To wodą, to wodą. W czym przyniosę miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu. To w garnku, to w garnku. W garnku dziura miły Romciu, miły Romciu, miły Romciu... I tak w kółko. Swoja drogą, to bardzo pomocny ten Romcio 😛