Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziewczyna z lipca

jak w te upały jedzą wasze dzieci?

Polecane posty

Słuchajcie, jak pod względem jedzeniowym upały znoszą wasze dzieic? Mój 11-miesięczniak, normalnie żarłok nie z tej ziemi- odmawia jedzenia, co gorsza, picia. Zje jeszcze po 150 ml kaszki i mleka na śniadanie i drugie sniadanie, ale już na obiad zamiast dużego gerbera i dorosłej zupy zjada tylko pół małego słoiczka. Na deser też zamiast słoika owocó- pól małego (jak dobrze pójdzie). Kolacji odmiawia- zjada może 50 ml- stanadowo je 250 ml kaszki. Poję go i wodą i soczkami, ale i tak bardzo mało wypija- odbyha i butelkę i kubeczek. Martwi mnie to, chociaż wiem, że normalnie i dorosłym nie chce się jeść...

Gość przepraszam ale on je i 190 ge
190 gerbera+ jeszcze zupa na obiad? Ile way?

hihi, "żre" jak szalony (sorry za wyrażenie, ale on nie je, on pożera wszystko, co dostanie) a ciagle ma niedowagę. I tak od urodzenia! Wszystkie wyniki w normie- taki metabolizm :)

mój może troszkę mniej niż zwykle, ale nie jakoś strasznie. u nas coraz częściej problemem sa śniadania. jeszcze 2-3 miesiące temu zjadał ok 1 kromki chleba z wędliną/serem a teraz jak zje 1/4 to jest święto! do tego oddzielnie zjada plasterek wędliny, sera żółtego, albo łyżeczką biały serek. ale mój akurat dużo waży (13 kg, przy 92 cm) więc się nie przejmuję :) a i pije duuuuużo!

Mój syn też dużo gorzej. Ale za to pije jak pijak ;P

Gość ella.k
moja je normalnie i dodatkowo bardzo dużo pije

Gość xxxxxxyyy
Moja (15 mies.) je calkiem niezle tylko z uwagi na upal wprowadzilam pare zmian i tak do popoludnia je lekko - sniadanie ok 200 jogurtu greckiego z muesli, lub kanapka z wedlina, lub jajecznica gotowana na mleku z koperkiem, do popicia ew. zimne mleko z lyzeczka nesquika. Potem na spacerze owoce, tych zjada duzo a nawet bardzo duzo - ze dwie morele, banana, brzoskiwinie, czeresnie, poziomki, arbuza (no moze nie wszytsko za jednym razem ale przynajmniej 2 rodzaje owocow na raz) i przed spaniem ok 14 daje jej deser sojowy. Dopiero ok 16-17 je duza porcje gestej domowej zupy z duza iloscia warzyw i ostatnio glownie zoltym serem badz tofu lub ryba, mieso jej cos nie pasuje daje 1-2 razy w tygodniu i. Potem znowu owoce, owoce, owoce, jakis serek homogenizowany gl. waniliowy Rolmlecz, kolacja to kanapka z wedlina i nesquik, lub jajecznica, czasem kaszka lub jogurt - zalezy ile zupy zjadla. Pije duzo sama wode.

Gość jshhsfa
gsegdv

no właśnie też się zastanawiam, moja córa, która normalnie je bardzo ładnie, teraz nie je prawie nic. Schudła strasznie i z normalnego dziecka zrobiła sie chudzinka taką, że strach patrzeć... Ale odmawia jedzenia i na dodatek też dość mało pije. Nie wiem, o robić...

Masakra z tymi dziećmi. Syn się poprawił, cos tam zje i wypije sporo. Ale z córą to masakra :(

Gość bershkaa
mój malutko je ale za to dużo pije

Gość ella.k
dobra, pozmieniało się- też bardzo mało je (o ile nic to bardzo mało). Pije normalnie. Ani groźbą, ani prośbą nie daje się przekonać do jedzenia. Czegokolwiek. Kanapek, mleka, obiadu... jedyne co, to nam skórki z pizzy zjada :(

i u nas się zmieniło. pije jak smok, ale nie je :( wczoraj przez cały dzień zjadł 3 łyżeczki Danio i naleśnika z dżemem i to koniec!!! nawet chrupek, ani biszkopta nie chciał!! dziś lepiej bo zjadł do tej pory 5 łyżeczek danio, 3/4 kobiałki malin :P zobaczymy co dalej... martux musisz walczyć o to picie! nie wiem ile ma malutka.

bliźniaki mają równo rok. Syn nawet- nawet, coś zje i wypije. Ale córka nie chce jeść wogóle i pije bardzo, bardzo mało, mimo, że podaje różne napoje i w rózny sposób- żeby cokolwiek dostała :( Martwi mnie to, bo oboje chudna, ale Mała to już przegina, znika w oczach :(

mój uwielbia pić wodę z butelki kubuś waterrr. spróbuj z nią :) mozesz dawać ze zwykłej szklanki, kubka może to ja zainteresuje. musisz próbować. bo niestety jeść nie musi (przynajmniej na razie), jak sie ochłodzi to nadrobi, ale pić musi i to sporo!