Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_marysienki

jak spia wasze dzieci w łozeczkach z podusia pod główka czy na płasko

Polecane posty

Gość mama_marysienki

odradzno mi podkladac poduszki na noc pod glówke dziecka nawet te najmniejsze , jaka jest wasza opinia ,

Gość poka poka co tam masz.........
moj spal od malego na takiej plaskiej poduszce, a pod materacyk pod glowa podkladalam kocyk , zeby bylo wyzej.

Gość keight82
Moja ma 3 miesiące, również śpi na płasko.

mój jak był malutki spał na specjalnym klinie dla niemowląt bo bardzo ulewał i musiał mieć główkę wyżej od reszty ciała. teraz śpi na płasko. chciałam mu dać małą płaską podusię, ale się nią nakrywał i było to niebezpieczne, poza tym był cały spocony, więc zrezygnowałam :P

Gość Hagneta
8 miesięcy i zawsze na płasko. Z tego co pamiętam, to do roku chyba poduszki niewskazane.

Gość Brunetka 000
Polozne radza klasc dzieci na plasko... ale ja od malego kladlam kubusia na cieniutkiej poduszeczce... obecnie ma 7 miesiecy i spi na malek poduszcze:) jest zdrowiutki, główke ma rowniutka i wszystko jest ok.:)

Gość mój.......
mój obecnie roczny synek przez kilka pierwszych miesięcy spał na cienkiej poduszce ale odkąd zacząl sie przewracac na brzuszek w czasie snu zabrałam poduszke a pod materac podłożylam kocyk i ma troche wyzej pod główką. i teraz kiedy sie przewraca w czasie snu nic mu juz nie przeszkadza:)

synek 15 m-cy od urodzenia śpi bez poduszki, całkiem na płasko. Jedynie jak miał katar i ciężko mu się oddychało to podkładałam mu 2 książki pod materac aby miał troszkę wyżej główkę.

do 4 miesiąca,lekko podwyższone miał (do poszewki włożyłam cieniutki kocyk) teraz ma 8 miesięcy i ma grubszą podusię,jak jej nie chce to wywali z łóżeczka i śpi bez. Dziecko bezpiecznie wtedy gdy potrafi się obrócić lub gdy przykrywajac sobie twarz kołderka,kocykiem potrafi ją ściągnąć z twarzy.Ja to trestowałam z pieluchą tetrową i kiedyś synek chwycil pieluchę i ściągnął z twarzy,przy okazji nauczylismy się zabawy :a kuku" :)