Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Veza

Poznałam Niemca przez niemiecki portal randkowy...

Polecane posty

Witam :) Ponieważ biegle mówię po niemiecku i szukam partnera życiowego, zarejestrowałam się na niemieckim portalu randkowym. Rozmawiałam z wieloma mężczyznami, nic szczególnego mnie w nich nie ujęło, choć niektórzy byli przystojni. Aż niespodziewanie napisał do mnie 51-latek. Ja mam 30 lat i zawsze miałam słabość do starszych mężczyzn. A w nim jest coś takiego... nie umiem tego określić, ale zafascynował mnie po prostu. Jest inteligentny, wykształcony, wysportowany, i czuję w nim jakąś serdeczność i ciepło, które nie tak często można znaleźć u mężczyzn. Zapewne napisał, bo spodobało mu się moje zdjęcie, zresztą mnie jego też się spodobało. Napisał mi, że chciałby mnie poznać. On jest rozwiedziony i ma dorosłego syna, który mieszka w innym mieście niemieckim. A on sam pragnie stworzyć nowy szczęśliwy związek. I co teraz? Jak to wszystko zorganizować? Myślę, że na początek to on powinien odwiedzić mnie, przecież ja nie pojadę do obcego mężczyzny zagranicę, trzeba zachować rozsądek i umiar. Ale będę wdzięczna za wszelkie sugestie i rady, co dalej robić.

Gość Musisz zastanowic
po co ci rozwodnik z dzieckiem? Czy tez jestes rozwodniczka?

Gość Do poprzedniczki i Autorki
Dlaczego rozwodnik czy rozwodniczka są z ząłożenia dla Ciebie gorsi? Każdemu może w życu nie wyjść małżeństwo, powodów są setki, nawet Tobie może się nie udać. I co wtedy - będziesz chciała być do końca życia sama i też będziesz pytać, po co mężczyźnie, kthttp://kobieta.interia.pl/psychologia/porady/news/czego-warto-nauczyc-sie-od-mezczyzn/komentarze,1503836,1,31729996,3,go pokochasz, rozwódka z dzieckiem? Wątpię. Poza tym ten mężczyzna ma już dorosłe i pewnie samodzielne dziecko, więc będzie mniej możliwości co do ewentualnych zatargów pomiędzy nimi. Co do różnicy wieku i mężczyzny po 50-tce, to powiem z autopsji tyle, że nie ma to znaczenia, jeśli dwoje ludzi łączy uczucie, jeśli są wobec siebie szczerzy oraz uczciwi i wspólnie się dogadują. Ale jak w każdym innym przypadku, musisz najpierw bardzo dobrze poznać jego i jego zamiary względem Ciebie. Jestem w wieku autorki i też byłam z mężczyzną po 50-tce, ale on okazał się być kłamcą, który chcial mną tylko manipulować i załatwić swoje interesy dzięki mnie. Mimo to nie odradzam, bo każdy jest inny, ma inne zamiary i tylko od dwojga osób zależy, czy i co z tego wyjdzie. Znam też 3 przypadki szczęśliwych małżeństw z różnicą wieku ponad 20 lat. Najważniejsze jest to, abyś upewniła się, że rzeczywiście coś do Ciebie czuje i że traktuje Cię poważnie, a nie tylko chce coś dzięki Tobie zyskać, wzbudzić podziw kolegów czy z Tobą się przespać. Bo niektórzy panowie w tym wieku tak nieestety mają. No i odpowiedz sobie na pytania: czy będziesz w stanie przeboleć jego możliwą śmierć, czy nie opuścisz go, gdy będzie chory, czy będziesz wyrozumiała w razie jego różnych niedyspozycji, czy masz w nosie docinki otoczenia, czy też będziesz się nimi ocno przejmować? Bo jeśli nie, to znaczy, że go nie kochasz, a skoro tak, to daj mu spokój i pozwól, by znalazł kogoś, dla kogo będzie kimś naprawdę ważnym.

Gość Do poprzedniczki i Autorki
Dlaczego rozwodnik czy rozwodniczka są z ząłożenia dla Ciebie gorsi? Każdemu może w życu nie wyjść małżeństwo, powodów są setki, nawet Tobie może się nie udać. I co wtedy - będziesz chciała być do końca życia sama i też będziesz pytać, po co mężczyźnie, którego pokochasz, rozwódka z dzieckiem? Wątpię. Poza tym ten mężczyzna ma już dorosłe i pewnie samodzielne dziecko, więc będzie mniej możliwości co do ewentualnych zatargów pomiędzy nimi. Co do różnicy wieku i mężczyzny po 50-tce, to powiem z autopsji tyle, że nie ma to znaczenia, jeśli dwoje ludzi łączy uczucie, jeśli są wobec siebie szczerzy oraz uczciwi i wspólnie się dogadują. Ale jak w każdym innym przypadku, musisz najpierw bardzo dobrze poznać jego i jego zamiary względem Ciebie. Jestem w wieku autorki i też byłam z mężczyzną po 50-tce, ale on okazał się być kłamcą, który chcial mną tylko manipulować i załatwić swoje interesy dzięki mnie. Mimo to nie odradzam, bo każdy jest inny, ma inne zamiary i tylko od dwojga osób zależy, czy i co z tego wyjdzie. Znam też 3 przypadki szczęśliwych małżeństw z różnicą wieku ponad 20 lat. Najważniejsze jest to, abyś upewniła się, że rzeczywiście coś do Ciebie czuje i że traktuje Cię poważnie, a nie tylko chce coś dzięki Tobie zyskać, wzbudzić podziw kolegów czy z Tobą się przespać. Bo niektórzy panowie w tym wieku tak nieestety mają. No i odpowiedz sobie na pytania: czy będziesz w stanie przeboleć jego możliwą śmierć, czy nie opuścisz go, gdy będzie chory, czy będziesz wyrozumiała w razie jego różnych niedyspozycji, czy masz w nosie docinki otoczenia, czy też będziesz się nimi ocno przejmować? Bo jeśli nie, to znaczy, że go nie kochasz, a skoro tak, to daj mu spokój i pozwól, by znalazł kogoś, dla kogo będzie kimś naprawdę ważnym.

Gość lisselotte
Dziewczyno,czy ty naprawde jesteś taka naiwna,czy to jest prowokacyjny artykuł. Dlaczego dojrzały Niemiec szuka Polki a nie Niemki . To ci odpowiem po pierwsze zawsze chodzi tu o sprawy finansowe,a w zasadzie spadkowe. Niemcy nie żenią się tak szybko.Po drugie nie znasz mentalności Niemców są przewidywalni i nudni i w większości kobiety zsczególnie te niepracujące traktują przedmiotowo.A co z rodziną i przyjaciółmi,zdasz się na towarzystwo z konieczności starszych ludzi. Dla niego będziesz o tak zabawką ,z ktorej można w przeciwieństwie do Niemki łątwo się pozbyć- chyba że naprawdę dobrze gotujesz

Gość natalka147
autorko jaki był to portal? :)

Gość natalka147
wolę "SS" jak zdrajców, kłamców i damskich bokserów z Polski..

ja mam meza Niemca.Moze pierwsze spotkanie zorganizujcie w neutralnym miejscu .Jesli wolno mi zasugerowac moze wybierz sobie fajne miejsce w miejscowosci turystycznej w Polsce .Moze byc to weekend , badz kilka dni. Wtedy bez wiekszych konsekwencji mozna rozjechac sie w rozne strony, jesli ktoremus z Was sie nie spodoba druga osoba. Kazdy do siebie , badz ewentualnie przeniesc znajomosc na blizszy grunt. Troche matrtwilabym sie roznica wieku , bo 21 lat to bardzoooo duzo. Teraz jest ok, ale co potem? Sadze, ze myslisz o stalym zwiazku .Wiec co bedzie za powiedzmy 10 lat? Ty lat 40 , wiec ogromny apetyt na zycie a on 61 . To wiek , w ktorym mysli sie o spokoju i zblizajacej sie emeryturze. Nie wiem , czy to dobry pomysl , taka roznica wieku:-D

Gość Un homme fatal ;)
Wiadomo że chłopak Niemiec to po chłopaku z Meksyku najepsza renkojmia stałości w uczuciach ,i spora porcja prawdziwej rzetelności w łóżku ,szczenściara.

Gość dziwny sen
Zwiążesz się z 51 letnim niemcem rozwodnikiem z dzieckiem .. za 30lat niemiec wykorkuje, cały majątek zostawi swojemu niemieckiemu dziecku, które cię wykopie do polski .. obudzisz się jako stara, wykorzystana 60-latka .. bez szans na godną starość .. wtedy będziesz błagać jakiegoś polskiego emeryta aby przyjął cię pod swój dach za gotowanie i sprzątanie .. Tak kończą polki które łakomią się na niemców .. wykorzystane i porzucone. Wspomnisz moje słowa

Gość Nie jestem Wanda
Hey, Najlepiej spotkac sie na neutralnym gruncie bo mimo wzajemnej sympatii czasem takie spotkanie w rzeczywistosci moze okazac sie niewypalem. Z ktorej czesci Niemiec jest Twoj facet? Istnieja dosc duze roznice regionalne w mentlalnosci miedzy roznymi czesciami Niemiec. Oczywiscie to uogolnienia i wszedie istnieja wyjatki od reguly ale mi na przyklad trudno jakos znalezc wspolna plaszczyzne z ludzmi z bylych Wschodnich Niemiec. Nie lubie Pruskiej mentalnosci ;) oraz akcentu z Sachsonii ;) W imie sprawieliwosci doddam, ze mnie ten wiejski dialekt w Bawarii tez wnerwia ;) Uwazam, ze mentalnosc w takiej Rheinland-Phalz jest bardziej zblizona do Polski ;) Ale w zasadzie to wszystko troche dyrdymaly bo wszystko zalezy od czlowieka :) Narodowosc to jedna sprawa ale wazniejsze jest czy pochodzicie z podobnych srodowisk spolecznych, czy macie podobny poziom wyksztalcenia itd. Jaki on ma zawod? 20 lat roznicz to bardzo duzo. Nie zaangazowalas sie jeszcze uczuciowo tak bardzo wiec przemysl to dokladnie i wez rozne mozliwe konsekwencje pod uwage. Moj partner jest Niemcem i poki co (odpukac) moge tylko polecic takie rozwiazanie :) On zawsze mowi, ze z jego perspektywy Polacy to niepoprawni romantycy, spotaniczni i nieprzewidywalni. Nie uwazam wcale, ze on jest przewidywalny czy nudny (wrecz przeciwnie) ale faktem jest, ze jak zrobi plan to lubi sie go trzymac. Mi to odpowiada bo sama potrafie zmienic plan na wieczor 6 razy wiec dobrze miec kogos, kto cie troche na ziemie sciagnie :) Ignoruj glupie komentarze tutaj. Czasy sie zmienily, swiat sie skurczyl ;), duzo ludzi zyje w miedzynarodowych zwiazkach.

Gość troche za stary dla ciebie
Bez wzgledu na narodowosc to bardzo duza roznica wieku. Odradzam zdecydowanie. Moja ciotka wyszla za faceta 20 lat starszego od niej, z milosci. W wieku 60 lat zaczal miec klopoty ze zdrowiem, skonczylo sie na tym, ze go pielegnowala przez wiele lat i malo co miala z zycia. Ale rob jak chcesz.

Gość gość
Polki są najpiekniejsze tu mas ich dużo www.sexportal.pl

Gość 0 Terenia 0
Też lubię Niemców :classic_cool: Wysocy, przystojni, kulturalni, zadbani, wypachnieni, nie to co Polacy z buraczaną mordą 😴

Gość ale gośc super
ulal pamietam jak kiedyś mojej mamy przyjaciółka z Niemiec przyjechałą z pewnym gościem niemcem w celu zeswatania ich :) niestety porozmawialismy porosyjsku niemiecku troche w innym jezyku ...:) i facet zamiast interesowac sie moja mamusią zauroczył sie mną ;D śmiechu co nie miara , wreszcie ręce poszły w ruch i jakoś sie zozumieli ..

Gość gośćkiki
kiki podaję się za polkę bo sępy obcokrajowcy juz węszą !mogą mnię poznać a ja wiele przeszłam piekła nie chcę powtórki ostnia piekność niemiecka w żeczywistości jestem niemką urodę odziedziczyłam po manię ale to nie jest ważne powiem ci tylko tyle słodziutka polką lepiej uważaj bo niemiec facet w wieku do 30 lat lubi się bawić kobietami bo jest młody ,wiec musi się wybawić taką ma tradycję i naturę więc zdradza kobiety ,chyba że sie zakocha ale to nie możliwe ,dla niego liczą sie zdobycz zwierzyna czyli kobiety ! to jest prawda gdy jego wjek przekroczy 50 juz się kobietami nie bawi jak zabawką ! tylko zaczyna myśleć powaznie o związku bo strosc nadchodzi ! w tedy kazdy facet niemiecki jest zrozpaczony w wieku starszym ! ja jestem niemką inną nie katolicką Więc wiara jest dla mnię wszystkim wolność i przyroda i ratowanie świata , boję sie ze mnię rozpoznają to będzie pomnię ,nie mogę się ubierać wyzywajacą bo spepy obcokrajowcy mnię wywęszą a dla toważystwa pporozmawiam z kumplami i tyle ?

Gość ela3
Najpierw to on powinien ciebie odwiedzicic ten niemiec zachowaj rozsądek i myśl mózgiem polką jak jesteś polką musisz go sprawdzić czy niema kobiety ? Jeśli ma to daj mu w pysk ? Ja kicia niemiecka dobrze ci radzę ? Bo sama o mały włos bym nie znalazła sie w bagnie przez dupka polskiego dobrze że do zareczyn nie doszło ,teraz jestem wolną jak ptaki na wietrze ? I tego dupka po gonila kicia nie żałuję prawdę mówiąc ? Ide wybierać kosmetyki ,puzniej na kolejnego dupka polskiego na trafiłam tez go drugiego anielica niemiecka pogonila teraz mam spokój z dupkami ? Ide na kolację sporo tych nowości kosmetycznych ? Radzę ci żebyś uważała na tego niemca ,bo nie wszyscy niemcy są uczciwi ? Nawet jeśli ten niemiec cię kobieto polska pociąga ? On zna sztuczki jak zdobyć kobietę polską ? Tym sie kieruje slowkami ? Uważaj zeby ciebie nie zachipnotyzowal ten niemiec bo znają sie na kobietach jak to niemcy ,mili ,szarmancy ,inteligentni ,uprzejmi ? Przystojni itd bądź ostrozna ?

Gość gość
Zwykly uklad seks utrzymanie. Zawsze tak jest. Stary niemiec i duzo mlodsza polka.

Gość gość
Nie prawda ja mam młodego Niemca on 26 ja 23 i jesteśmy razem bardzo szczęśliwi , jest jeden warunek jeśli jesteś jedną z tych msciwych gderajacych Polek to sobie odpuść zaraz się taki takiz tobą rozwiedzie , bo oni zenia się z polkami żeby mieć spokój od gderajacych niemek a nie żeby od gderajacej niemki odejść do gderajacej zgodrzknialej polki

Gość gość
gość 2016.07.15 Zwykly uklad seks utrzymanie. Zawsze tak jest. Stary niemiec i duzo mlodsza polka. Matka tak robiła?:D:D:D

Gość gość
Ja polecam niemiecki portal spin.de poznałam tam chłopaka Niemca :)

Gość gość
Ja też poznałam Niemca na portalu randkowym :) razem 4 lata

Gość gość
Odpowiedzią na pewno może być też taki portal randkowy https://www.polishharmony.de/ Wiadomo że każdy potrzebuje bliskości drugiej osoby, więc tak naprawdę zawsze warto jest szukać odpowiedniej drogi.

Gość gość
Veza, herzlich willkommen in Deutschland.