Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurkumma

Wesele znajomych - 300 zł -wystarczy?

Polecane posty

Gość kurkumma

Ide na wesele znajomych, średni kontakt mamy, oni są poza PL i bywają raz dwa razy w roku w kraju, przy czym nawet nie zawsze sie znimi widzę. Ale jakby nie było jest to moja koleżanka z dziecińsstwa... Zaproszenie dostałąm pzrez znajomych znajomych (oni nadal poza PL) i zastanawiam się czy taka suma 300 wystarczy?

Gość funndybrd
nawet 200 zł wystarczy

Gość annajoannaw
a na wet 100zł wystarczy

Gość funndybrd
zresztą czy jest jakaś reguła ile trzeba dać?jedni dają 1000zł a inni drobny sprzęt AGD o wartości 100zł

Gość aaaaaaaaaaaaa12majkam
no bez przesady. nie wazne jak dobrze ich znasz. dostsałas zaproszenie wiec powinas dac ospowiednia sume a jak ci nie zalezy to nie idz. nie wiem ile zarabiasz, ale jesli idziesz z os tow. to mysle ze około 300-400 zł min.

teraz srednio w kopercie daja 400-500 zl (na podstawie kopert, ktore my dostalismy w ubieglym roku i slubow znajomych) - od pary, ale kazdy daje na ile kogo stac i oczywiscie nikt nie bedzie mial Ci za zle gdy dasz inna sume

Gość kurkumma
Tak, dostałam zaprose przez kogoś, czy mi zaezy? ale na czym? :D Ide bo to moja jakas kolezanka. Ide z chłopakiem. Nie zamierzam dawac 500 zł, uwazam ze to za dużo (gosc weselny w restauracji kosztuje ok 120-150 zł) poza tym nie jestesmy az tak zżyci.

Gość sssssssssssssssssssslakakkaaaa
gosc weselny w restauracji 120-150 zł? na slubie? chyba cie pogrzało. 180-250 minimum. rób jak uwazasz ale mysle ze 300-400 powinnas dac.

Gość kurkumma
nie, nie 'pogrzalo' mnie... :O Wiem jaka restauracja i wiem ile kosztuje, także wyluzuj odrobine. Przeciez nie wiesz skad jestem, gdzie odbywa sie wesel.

Gość spokojnie wystarczy
300zl wystarczy do dobrych znajomych, do dalszych 200zl jest ok

Gość jak daleka kolezanka
to max 200 ,a ci co pisza wyżej to wiadomo,że dla kasy zaprosili gości, i nieistote było czy przyjaciele czy znajimi tylko czy worek kasy przyniosą ,ale takie czasy teraz

Gość kurkumma
mój facet bedzie chciał się dorzucić zgodzic sie? Jak szłam z nim on kategorycznie zaBRANIAŁ MI DAWAC COKOLWIEK OD SIEBIE :p - TYLE ŻE ON zarabia o wiele więcej ode mnie.

Gość kurkumma

a jak myślicie ile powinnam dać na wesele brata?dodam, że idę sama

Gość r6yjuidtrkulo
ja bratu dałabym 1000 zznajoco innego