Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa_kasia

Grudzień 2010 - reaktywacja

Polecane posty

Dziękuję wam wszystkim za życzenia! 🌼 No chyba synek mi sie na urodziny nie pokaże. Zobaczymy co noc przyniesie, ale pewnie jeszcze zdążę nie raz do was napisać.

Pampusia sto lat!!! Karo Twój synek jest przecudowny. Śliczny jak aniołek :) Dziewczyny ja piszę, żeby się na jakiś czas pożegnać. Dzisiaj byłam u ginekologa i niestety okazuje się, że mój synek za mało rośnie i praktycznie od 2 tygodni nie przybiera na wadze. Waży teraz ok. 2 kg a to za mało jak na 35 tydzień :( Muszę więc położyć się do szpitala na obserwację. Podejrzewam, że zatrzymają mnie tam pewnie już do samego rozwiązania. Jeżeli mąż załatwi mi internet bezprzewodowy to się odezwę, a jeżeli nie to pewnie napiszę do was jak już nasze maleństwo będzie na świecie. Trzymajcie proszę za nas kciuki bo bardzo się boję :( A i ja trzymam kciuki za Was!!! I za szczęśliwe rozwiązania. Pozdrawiam:*

Hej dziewczyny :) Melduję się z rana :) Pampusia :-) - przyjmij moje spóźnione STO LAT !!! :) wczoraj nie miałam okazji niestety. Porcupine - Witaj :) AgnieszkaW :) - M. też mówi, że chyba brzuch mi opadł - ja natomiast przekonana w 100% nie jestem. Niby łatwiej się oddycha, ale czy aby na pewno? ;) Tak jak wcześniej pisałam... nawet nie wiem czy wcześniej widziałam swój pępek czy nie... kiepski ze mnie obserwator najwyraźniej :) Ale szanse na wcześniejszy poród są :D ( na samym dole mojego wywodu piszę jak było na wizycie). Karo :-) - prześliczne maleństwo :) aż się chce przytulac taką małą kulkę :) Cuuuudo! Pasja24 - trzymaj się dzielnie!!!!! Na pewno wszystko będzie dobrze! :) amelee - wow! ale duży brzuszek udało Ci się "wyhodowac" :) U mnie po wizycie następująco :) Szyjka miękka i krótsza, więc jak to gin. określiła - szykuje się do porodu( nie wiem czy minimalnego rozwarcia nie mam, bo gin. powiedziała, że z trudem, ale palec wcisnęła- ale byłam tak zaaferowana samym faktem zmieniania się szyjki, że jakoś nie zarejestrowałam tak do końca). Wczoraj cały dzień miałam twardy brzuch i częste nawet bolące skurcze, więc jest szansa, że urodzę wcześniej :) Dostałam na karteczce skierowanie na KTG i mam na nie chodzic raz w tygodniu ( ze względu na cukrzycę). Kolejna wizyta 01.12 - jeśli doczekam, a później przed TP dodatkowe USG oceniające wagę małego- jak bedzie duży to pewnie szpital i wywoływanie porodu... Natomiast moje wczorajsze samopoczucie po badaniu to jakaś masakra... Nie dośc, że tak jak pisałam wcześniej cały dzień twardy brzuch, skurcze jak na @ to jeszcze po badaniu dostałam plamienia, ból podbrzusza - ciągły i ból krzyża... normalnie myślałam, że zejdę. Wzięłam no-spę i troszkę straciły na sile te bóle, więc z trudem bo z trudem, ale w końcu zasnęłam jakoś....Pewnie to badanie tak na mnie podziałało. Strasznie się cieszę, że coś się już ruszyło do przodu :) teraz tylko czekac na akcję :D I mimo, że jest szansa na wczesniejszy poród to staram się na to nie nastawiac jakoś. Acha! i odebrałam wyniki wymazu - paciorkowca brak :)

Hej dziewczyny :) Melduję się z rana :) Pampusia :-) - przyjmij moje spóźnione STO LAT !!! :) wczoraj nie miałam okazji niestety. Porcupine - Witaj :) AgnieszkaW :) - M. też mówi, że chyba brzuch mi opadł - ja natomiast przekonana w 100% nie jestem. Niby łatwiej się oddycha, ale czy aby na pewno? ;) Tak jak wcześniej pisałam... nawet nie wiem czy wcześniej widziałam swój pępek czy nie... kiepski ze mnie obserwator najwyraźniej :) Ale szanse na wcześniejszy poród są :D ( na samym dole mojego wywodu piszę jak było na wizycie). Karo :-) - prześliczne maleństwo :) aż się chce przytulac taką małą kulkę :) Cuuuudo! Pasja24 - trzymaj się dzielnie!!!!! Na pewno wszystko będzie dobrze! :) amelee - wow! ale duży brzuszek udało Ci się "wyhodowac" :) U mnie po wizycie następująco :) Szyjka miękka i krótsza, więc jak to gin. określiła - szykuje się do porodu( nie wiem czy minimalnego rozwarcia nie mam, bo gin. powiedziała, że z trudem, ale palec wcisnęła- ale byłam tak zaaferowana samym faktem zmieniania się szyjki, że jakoś nie zarejestrowałam tak do końca). Wczoraj cały dzień miałam twardy brzuch i częste nawet bolące skurcze, więc jest szansa, że urodzę wcześniej :) Dostałam na karteczce skierowanie na KTG i mam na nie chodzic raz w tygodniu ( ze względu na cukrzycę). Kolejna wizyta 01.12 - jeśli doczekam, a później przed TP dodatkowe USG oceniające wagę małego- jak bedzie duży to pewnie szpital i wywoływanie porodu... Natomiast moje wczorajsze samopoczucie po badaniu to jakaś masakra... Nie dośc, że tak jak pisałam wcześniej cały dzień twardy brzuch, skurcze jak na @ to jeszcze po badaniu dostałam plamienia, ból podbrzusza - ciągły i ból krzyża... normalnie myślałam, że zejdę. Wzięłam no-spę i troszkę straciły na sile te bóle, więc z trudem bo z trudem, ale w końcu zasnęłam jakoś....Pewnie to badanie tak na mnie podziałało. Strasznie się cieszę, że coś się już ruszyło do przodu :) teraz tylko czekac na akcję :D I mimo, że jest szansa na wczesniejszy poród to staram się na to nie nastawiac jakoś. Acha! i odebrałam wyniki wymazu - paciorkowca brak :)

Uaktualniam o dzidzię Karo :) kto--------wiek-----------TP------------------płeć----- - ------miasto lub woj...tydz..waga ..termin porodu z usg.. niania666...28...........01.12.2010.........chłopiec.... Cardiff Pampusia...26............02.12.2010.. ......chłopiec ... ok. Lublina maczek2...34............03.12.2010 ........chłopiec _kasik......26.........05.12.2010 ........chłopiec....zach-pom some........26........... 05.12.2010. ..........? AleksaP........31.........06.12.2010.....chłopiec.....Je rsey pola_30_..................08.12.2010......dziewczynka Kotlinka......25...........08.12.2010......chłopiec..... .....Warszawa lapia.........25...........09.12.2010..........chłopiec. .........Białystok AgnieszkaW..23.........10.12.2010.........chłopiec...... .Wrocław Gwiazdeczka46..........11.12.2010.... ....chłopiec wiola.sz....32.............11.12.2010 . ......chłopiec....Gdańsk explosive...33............13.12.2010. .. .....chłopiec....Berlin szkocja.....33............13.12.2010..........chłopiec.. ...Gorlice kasia32....................14.12.2010. ..........? bettinka87..23..........15.12.2010.. .......chłopiec..podkarpackie kate1111.................15.12.2010.. ............? mammma80..30..........15.12.2010..... ....chłopiec Amelee ......28 lat ...... 15.12.2010 dziewczynka, Baden-Wrttemberg ewa0505....26............16.12.2010.........chłopiec.... ...Suwałki.....35.....2400 łe rety....26./..16.12.2010...chłopiec.. .Ustrzyki Dolne... 31..2120..8.12... Pasja24....24...16.12.2010...chłopiec....Warszawa....31. ...1700...brak TP Kropka1111 .29..........20.12.2010 .........chłopiec porcupine...31...........20.12.2010.........dziewczynka.. .Górny Śląsk Natalia_1990..20........15.12.2010... ........Dziewczynka.... Wrocław anetaza.......32........24.12.2010..........dziewczynka GoSiAcZeK_85...........24.12.2010.......dziewczynka.....G dynia basienka154...30.......26.12.2010........dziewczynka....W a rszawa Minia85................ ..25.12.2010.........chłopiec evangeline.....25.....27.12.2010...........chłopiec....d olnyśląsk Namanowcach..........31.12.2010........chłopiec ROZPAKOWANE kto-----------------data urodzenia---------płec/imię-------------masa i długośc karo31.............04.11.2010..............Wojtuś................2550 g 49 cm herbata czerwona

Wiem, że to zaczyna wyglądac jakbym rozmawiała sama ze sobą :) ale pytanie mi się nasunęło.... Pomóżcie.... :) Dzwoniłam właśnie do szpitala(ale nie tego, w którym zamierzam rodzic tylko najbliższego) zapytac kiedy na KTG mogę przyjechac i w trakcie rozmowy położna powiedziała, że zapis KTG zostaje w tym szpitalu i nie dają go do ręki. Moje pytanie: czy ten zapis będzie mi później potrzebny w szpitalu, w którym będę rodziła?

Cześć kotlinka nie dają zapisu KTG a tam gdzie będziesz rodziła to i tak Ci zrobią, mi robili przy przyjęciu ,potem na patologi co jakiś czas i wynik jest dla lekarzy tak że się nie martw.

Pampusia równiez dołączam się do spoznionych życzen ,Sto lat!!!! i zdrowego dzieciaczka :) Pasja faktycznie masz bardzo malutki ten brzuszek, obok siebie wyglądałybysmy jak TIR i osobówka hahaha. Trzymam kciuki na pewno wszystko sie uda, jesteście w rękach specjalistów. O co chodzi z tym twardym brzuchem bo juz nie raz widzialam jak pisałyscie ze wam twardnieje, tak zaauważyłam ze moj brzuchol jest cały czas wręcz twardy jak skała. Wczoraj skumalam że mam już prawie wszystko dla dziecka ,oprócz kosmetyków. Nie mam pojecia co kupić i jakiej firmy zeby mała nie miała podrażnien.Poradzcie mi co dzidzia potrzebuje ( mam pampersy i mokre chusteczki :) ) i nic wiecej.

Kotlinko to prawda że wielki, nawet nie wiem w jaki sposób mi sie to udało, az tak dużo nie jadłam. U mnie na 100 procent będzie pulpecik. Dzis obudzialam sie kolo 4 i juz zasnąć sie nie dało, myślałam o porodzie , o tym że to juz niebawem i jak zniose ból. ehhh czas chyba za szybko leci :(

Ja też coś spac nie mogłam i po 5 wstałam... Też moje myśli zaprząta poród, jak to bedzie wyglądało itp. czy poznam kiedy powinnam jechac do szpitala, czy gdzies na miescie nie odejdą mi nagle wody i takie tam... :) Jeśli chodzi o twardnienie brzucha.,.. ja też nie wiedziałam, ze mi twardnieje. Dopiero jak mąż któregoś razu zauważył to uświadomiłam sobie o co chodzi, nawet tego nie czuję czasami. Ja kosmetyki kupiłam firmy Hipp. Na początku chciałam Nivea, ale doczytałam z tyłu, że to od 1. miesiąca życia. Kupiłam żel do mycia ciałka i włosów, krem do pielęgnacji pupy i krem na wietrzną pogodę. I z kosmetyków to jeszcze mam bepanthen na odparzenia i do stosowania na poranione sutki, sól fizjologiczna do przemywania oczek, octanisept do pępka i.... chyba to już wszystko. :)

Dzieki za spis, muszę to dokupić i jeszcze dzis zamawiamy wózek, chociaz nadal nie mozemy sie zdecydowac jaki. A powiedz mi jeszcze co to znaczy że brzuch twardy? to dobrze czy zle

Kotlinka to życzę aby ten szybszy poród się udał zawsze to mniej stresujących dni;) Ja takie skurcze, że brzuch twardnieje mam od około hmmm miesiąca;D Ja bym chciała rodzić tak na początku grudnia, ale zobaczymy jak to będzie;) Mam nadzieje, że uda się 1, bo wtedy mam imieniny:D Albo 10 grudnia, bo wtedy moja młodsza siostrzyczka ma imieniny i na pewno bardzo by się ucieszyła z takiego prezentu hehe;D A co do kosmetyków to ja już 3 razy byłam w drogerii żeby coś wybrać, ale za każdym razem nie udało mi się konkretnie zdecydować, bo nie wiem czy odpowiedni kosmetyk wybrałam. Makabra tego jest tyle na półkach sklepowych, że szok.

oooo to może i mnie sie uda wczesniej urodzic ;) tak w 38 tyg mogła by wyjsc na świat. Co wieczor mówie do Malej że się nie obraże jak wyjdzie w nocy a ja sie obudzę i oooo juz jestes , nic nie bolało. chyba ciąża mi na mózg pada hihi

A dziękuję bardzo :) Może i ja Ci Natalia prezent na imieniny zrobię? Chciałabym jakoś tak między 1 a 3.12 urodzic, już się przyzwyczaiłam do myśli, że synek będzie grudniowy :) Biedny kotek :)

czesc:) Pasja bidulko trzymam kciuki mocno :* 3maj sie dzielnie Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to mi sie to zaczelo juz w 20 tyg i tak mam do teraz, ale wszystko ok. Ja to wogóle jestem jakiś dziwoląg hehe bo niektóre dzieczyny przy takich skurczach w szpitalu lądują a ja na całe szczescie nie. Amelee jesli chodzi o kosmetyki to ja mam mydełko Bambino, oilatum soft emulsja do kąpieli, sól fizjologiczna do przemywnia oczek, krem sudokrem na odparzenia i krem nivea na kazda pogode. No i wiadomo spirytus do pępuszka

ja uaktualniam o Herbatke :) kto----wiek---------TP------płeć---miasto lub woj...tydz..waga..termin porodu z usg.. niania666...28...........01.12.2010.........chłopiec.... Cardiff Pampusia...26............02.12.2010.. ......chłopiec ... ok. Lublina maczek2...34............03.12.2010 ........chłopiec _kasik......26.........05.12.2010 ........chłopiec....zach-pom some........26........... 05.12.2010. ..........? AleksaP........31.........06.12.2010.....chłopiec.....Je rsey pola_30_..................08.12.2010......dziewczynka Kotlinka......25...........08.12.2010......chłopiec..... .....Warszawa lapia.........25...........09.12.2010..........chłopiec. .........Białystok AgnieszkaW..23.........10.12.2010.........chłopiec...... .Wrocław Gwiazdeczka46..........11.12.2010.... ....chłopiec wiola.sz....32.............11.12.2010 . ......chłopiec....Gdańsk explosive...33............13.12.2010. .. .....chłopiec....Berlin szkocja.....33............13.12.2010..........chłopiec.. ...Gorlice kasia32....................14.12.2010. ..........? bettinka87..23..........15.12.2010.. .......chłopiec..podkarpackie kate1111.................15.12.2010.. ............? mammma80..30..........15.12.2010..... ....chłopiec Amelee ......28 lat ...... 15.12.2010 dziewczynka, Baden-Wrttemberg ewa0505....26............16.12.2010.........chłopiec.... ...Suwałki.....35.....2400 łe rety....26./..16.12.2010...chłopiec.. .Ustrzyki Dolne... 31..2120..8.12... Pasja24....24...16.12.2010...chłopiec....Warszawa....31. ...1700...brak TP Kropka1111 .29..........20.12.2010 .........chłopiec porcupine...31...........20.12.2010.........dziewczynka.. .Górny Śląsk Natalia_1990..20........15.12.2010... ........Dziewczynka.... Wrocław anetaza.......32........24.12.2010..........dziewczynka GoSiAcZeK_85...........24.12.2010.......dziewczynka.....G dynia basienka154...30.......26.12.2010........dziewczynka....W a rszawa Minia85................ ..25.12.2010.........chłopiec evangeline.....25.....27.12.2010...........chłopiec....d olnyśląsk Namanowcach..........31.12.2010........chłopiec ROZPAKOWANE kto-----------------data urodzenia---------płec/imię-------------masa i długośc karo31.............04.11.2010..............Wojtuś....... .........2550 g 49 cm herbata czerwona..09.11.2010...........Kubuś...................3150 g 57 cm

Trochę mnie tu nie było a tu tyle się wydarzyło, Karo i Herbatko gratuluje Wam serdecznie!!! Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i to tak wzruszająco wyglądało kiedy mój mąż z takim przejęciem mył lalkę i zapowiedział się, że naszego maluszka też będzie kąpał. Nie wiem czy wy też tak macie ale już nie mogę się doczekać tej chwili kiedy będę mieć synka przy sobie. Już myślałam dziś w nocy, że się zaczeło bo chwycił mnie tak mocny skurcz (i to przez sen) do tego ten ból pleców, taki promieniujący jakby nerki ale to raczej kręgosłup bo strasznie mi chrupie z bólem w lędźwiach. Śmieję się, że taki wieloryb jestem, nawet z boku na bok w nocy się przewrócić to nie mały wyczyn. Prosiłabym o maila i hasło do naszego forum na moj mail lussessita21@wp.pl bo bardzo ciekawa jestem tych maleństw co przyszły na świat i waszych brzuszków, przy okazji swój blaszany bębenek (bo taki twardy) też bym wrzuciła :) Pozdrawiam Was gorąco!!

Dziękuję bettinko :) Piękne macie brzuszeczki!! Karo synuś przesłodziutki!! Swój bębenek też dorzuciłam jakbyście chciały się pośmiać z wieloryba ;)

hej :) melduje sie jeszcze w twixie :P Pasja- trzymaj sie tam, w szpitalu napewno sie Wami jak nalezy zajma!! Oby!! Ja po wizycie u gin jestem lekko poddenerwowana, ale juz mi przechodzi... we wroclawiu pada, chlapa, ciapa buuu... maly oczywiscie od rana nie dal znaku zycia, dopiero ok 13 sie przebudzil i wierci sie na dobre (ja to mam schiza z tymi ruchami, jak juz sie nie rusza za dlugo to zapala sie lampka w glowie... pozatym moje mysli sa jakies czarne.. nie wiem dlaczego, to ten paniczny strach po przeczytaniu tematow na Kafe) Do gina jak zwykle 100 kobiet na jedna godz, juz mnie to wkurza ( dobry jest, ja rozumiem, ze dla wszystkich kobiet chce byc dostepny 24h, bo to prywatnie, ale moglby sobie zapisywac na ktora godz ile kobiet umowil tak z biegu); moja szyjka gotowa do porodu, miekka, rozpulchniona, ale zamknieta i trzyma, mam odstawic wszystkie leki i czekac na porod :D jak sie zacznie cos dziac to jechac do szpitala i sie nie przejmowac... Maly wazy 3kg ( i tu sie zastanawiam, bo ostatnio wazyl o 200g wiecej i teraz nie wiem czy spadl z wagi czy to byl blad pomiarowy? zestresowalo mnie to troche....) jak sie nic nie rozwinie to za tydzien na wizyte + KTG. Ale brzuch mnie wczoraj lapal, bole mocniejsze niz na @, utrzymujace sie tak przez 2-3 min i puszczaly, na bokach juz spac nie moge, bo mnie normalnie cale nogi bola, jakby kosci w srodku i biodra to jaka pozycja jest teraz wskazana dla nas??? :D Ja juz ostatnia partie ciuszkow malego mam wyprana, jeszcze poprasowac i serio na zicher juz wszystko mam gotowe...Nie mam jeszcze poscieli do wozka i lozeczka, ale to kupie na poczatku grudnia.. jakos mi sie nie spieszy... Co do kosmetykow dla malucha to ja narazie mam: mydelko Bambino, szampon do wloskow Bambino, Oliwke w zelu z Johnsonna, gaziki nasaczone spirytusem Leko, krem ochronny Bambino (na buzke na zime), sol fizjologiczna.. nie mam jeszcze sudocremu... W ten weekend jade do tesciow, bo dawno nie bylismy, wiec moze urodze 85km od Wroclawia :D, ale by byly jaja :P oczywiscie torba do szpitala jedzie ze mna ;) Pozdrawiam :*

Cześć wszystkim! U mnie dziś też szary i ponury dzień. Staram się jednak nie poddawać nastrojowi. Właśnie wróciłam z przedporodowych zakupów (kolejnych zresztą) i biorę się za prasowanie.M właśnie montuje drzwi w pokoju dzieci. Ciekawe czy się z tym wszystkim wyrobimy.:) Pasja- trzymam kciuki. Wszystko musi być dobrze.