Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca aż do śmieci

Emerytura wojskowa- czy to uczciwe???????

Polecane posty

Gość misszkos
do niepracującej: Twój mąż zapewne pracuje w KGHM. Zgadzam się ,że pensje i dodatki sa kosmiczne bo mój były chłopak ze studenckich czasów tam robi. Z tym ,że KGHM pracuje na siebie i ma ogromne zyski. Zaś kopalnie węgla kamiennego oprócz jednej, przynoszą straty więc nie rozumiem czemu mam dopłacać i do ich utrzymania i do górników. A 15 letniej emeryturze mówię tak. 60 letni oficer to taki trochę obciach a z kolei 40-latkowi dość trudno jest się przekwalifikować

Gość sonjia
wszyscy myślą że wojskowi maja tak zajebiście, zajebiście w wojsku to było jakiś czas temu , teraz zabierają pomału wszystko co było dodatkowe i kokosów tez nie ma , mam wojskowego męża i 4 dzieci i nieźle muszę kombinować żeby starczało od 1 do 1 :)

Gość Domin1994
Osoby które, chcą uzyskać rentę lub zniżki na przejazdy mogą zapisać się do Szkoły Policealnej, dzięki której otrzymają status słuchacza oraz stosowne zaświadczenie, że uczą się i przysługują im zniżki. W Gdyni polecam placówkę NOVA Centrum Edukacyjne. Bardzo fajna szkoła.

Gość gość
Po 15 latach czynnej służby emeryturę stanowi 40% wynagrodzenia więc to naprawdę nie jest dużo.

Gość RRrt
Jak jest tak fajnie i cudowne w wojsku czy policji to czemu brakuje tysiące ludzi do pracy. Nie długo nie będzie komu służyć to zobaczymy wtedy co ludzie zrobią. A każdy kto teraz zaczyna służyć musi przepracować minimum 25 lat i mieć wiek 55 lat (musi spełniać oba warunki) i wtedy dostanie 60% emerytury.