Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona bardzo

Pilnie roszę o poradę w powaznej sytuacji.

Polecane posty

Gość zagubiona bardzo

Mój facet bierze leki psychotropowe. Choruje m.in. na depresje, nerwicę, schizofrenię,stany lękowe. Lekarz mówił Mu by unikał wszelkich sytuacji stresowych gdyż pogarszają Jego stan. Wczoraj Mój Facet pojechał do znajomej. Była u niej jeszcze koleżanka. On miał wrócić wieczorem. Dostałam sms po 22 ze jest jakas awaryjna sytuacja, trzeba tą drugą dziewczyne do szpitala wieźć i nie wiedza co jej jest i ze On nie wraca dzis na noc. Dzwonię do Niego, a On w jest w tramwaju i mowi ze jedzie do apteki. Mowie ze mieliscie podobno pogotowie wzywac a nie jakies apteki ( mialam na mysli ze jak jest stan krytyczny to od razu sie karetke wzywa a nie kombinuje na wlasna reke z lekami...) Wtedy zaczął cos kręcić... Mowie by zadzwonil na pogotowie po tą dziewczynę i wracal do domu. A On ze obiecal jej ze wroci z tej apteki,ze nie chce jej zostawiac bo ona "zaraz zejdzie", ze nie mogą pozwolic jej zasnąć, i ze ona twierdzi ze Jego glos jej pomaga sie trzymac. Tą dziewczynę On spotkał ze 2-3 razy w życiu wiec to zadna bliska znajoma. Posprzeczalismy sie przez telefon... On nie chcial zebym wnikala w temat. Ja mowie ze przyjade skoro tak źle jest etc... Nie chcial podac mi adresu .. no i wydalo sie ze ona po prostu przedawkowała... nie wiem co ani ile... Kazałam Mu ponownie wzywac karetke i ze to nieodpowiedzialne. On stweirdzil ze nie wezwą karetki bo by ją zamknęli. Chyba o więzienie chodzi..nie wiem... Poklocilismy sie jeszcze bardziej... Tym gorzej,że tego dnia rozmawialismy o naszym zwiazku, obiecalismy sobie poraz n-ty pewne rzeczy, a on nie wracając do domu, i tym samym nie biorąc dawki leku( !!!!), pozostając w sytuacji baaaardzo stresowej, złamał swoje obietnice. Wrocil rano...bylam w pracy... Teraz widzę Go leżącego i śpiącego... Jego stany lękowesie mocniej odzywają..Nie przyjął 2 dawek lekow... Czasem wstaje z łóżka i nie wie co sie dzieje...wychodzi na balkon, mowi ze ma przewidzenia, nie moze oddychac... dusi Go w klatce... musze Go pilnowac by przez barierke nie wyleciał...Po prostu pogorszenie stanu. Teraz śpi a Jego telefon wibruje - przychodzą Mu smsy - chyba juz z 4-5, ktos wydzwania. Mysle ze to ktoras z tych dziewczyn. Kom jest w pokrowcu. NIGDY nie podglądałam Jego telefonu NIGDY!!! ale dzis z obawy o Niego, z troski, i po prostu kurwicy ktora mnie zaraz strzeli ze wpakowal sie w takie gowno wczoraj i pogorszyl swoj i tak zły stan zdrowia, mam ochote zobaczyc kto do Niego tak pisze i dzwoni. Nie chce widziec tresci, tylko wiedziec kto to. Kto Go tak męczy... a najchetniej , jesli to one, to wykasowalabym te smsy oraz ze ktos dzwonil. wiem ze to nei na miesjcu ale obecnie Jego stan jest tragiczny...opisywalam wyzej...do tego mamrocze cos...jakies cyfry.... nie wiem co robic... nie wiem... nie chce by znow przez kogos byl stawiany w takich ciezkich sytuacjach...on jest chory CHORY!!! i nie moze sie denerwowac, a tym bardziej np czuwac nad dizewczyna ktora przedawkowala... tylko ze chory nie wie co robi, i nie wie ze to dla Niego złe... Chcę Go chronić... Proszę o poradę... Ogólną jak i odnośnie Jego telefonu.

Gość zagubiona bardzo
podbijam

Gość wymarzona
w takiej sytuacji to jednak bym przejrzala jego telefon i na dodatek zapisalabym nr tel tych dziewczyn( o ile to one).

Gość zagubiona bardzo
ale jesli to zrobie pokaze ze Mu nie ufam... sęk w tym czy wazniejsze są moje obawy o Niego czy moje zaufanie co do Niego...

Gość kolacyjka
zjedz sobie kanapeczki z chlebka z maselkiem,zielona salata,kawaleczek jajka,kawaleczek sera zottego,kawaleczek szynki konserwowej,kawaleczek ogorka,pare krazkow rzodkiewki,kawaleczek pomidorka i wszystko posypane posiekanym szczypiorkiem.

Oczywiście, że zobaczyłabym kto i co pisze. Jeżeli to któraś z tych lasek to napisz od siebie czy one chcą doprowadzić go do śmierci. Inna sprawa jak on nie powiedział im, że jest chory.

Gość zagubiona bardzo
Wydaje mi sie ze one nie wiedzą ze On bierze leki psychotropowe. Ew mogą wiedziec ze bierze JAKIEŚ leki ale szczegolow raczej nie... Jedna to kolezanka z LO wiec znają sie troche ale nie widzieli kilka lat. Ostatnio odnowili znajomosc. Moze cos jej opowiadal..nie wiem bo nawet jej na oczy nie widzialam, tylko zdjecia...

Gość wymarzona
czasami dla dobra bliskiej nam osoby trzeba sie posunac do roznych chwytow,a Ty nie mosisz mu mowic ze przegladalas jego tel. Chyba to jest jasne ze w obecnej sytuacji zrobisz to dla dobra Was obojga,sa rzeczy wazne i wazniejsze a ta bez watpienia jest ta wazniejsza.

Gość zagubiona bardzo
ale jak przeczytam smsy to bedzie wiedzial ze to zrobilam. ew moge zobaczyc kto pisze do niego - wystarczy ze wyjme kom z futeralu i sie wyswietli samo

Gość wymarzona
no to zrob to,zawsze przeciez mozesz wykasowac.

Gość zagubiona bardzo
bede sie czula jak ostatnia su*cz.... ze Mu nie ufam... ze szperam Mu w kom... chyba nie potrafie... poza tym co mi to da ze sprawdze...? i tak nic z tym nie zrobie...

Gość zagubiona bardzo
ok, bede wiedziec KTO pisze i dzwoni. ale co dalej... co mi to da...?

Chodzi przecież o jego zdrowie i bezpieczeństwo. Zrób to dla niego, nie wiadomo czego te dziewuchy chcą.

Gość wymarzona
to wlasciwie o co Tobie chodzi?,po co piszesz ze prosisz o porade skoro nic Ci nie pasuje? Przeciez dla kazdej normalnej dziewczyny byloby jasne jak slonce ze trzeba zrobic cos wbrew sobie dla dobra bliskiej osoby.

wtedy oddzwoń na ten numer od siebie i powiedz im oględnie jaka jest sytuacja, żeby twojego faceta nie obarczały swoimi kłopotami bo ma problemy zdrowotne i musi unikac stresu, że po wczoraj jest zmęczony i żeby nie nękały/nękali go telefonami. a potem z nim pogadasz jak wstanie i mu powiesz co zrobilas

Gość zagubiona bardzo
ale posiade tylko(?) wiedze KTO TO i co dalej...przeciez nie odbiore tego tel..

Gość zagubiona bardzo
o to chodzi ze strace Jego zaufanie jesli On sie dowie ze grzebalam Mu w kom... albo tym bardziej gadalam z tymi dziewczynami...

Gość zagubiona bardzo
tak,racja, to byloby dla Jego dobra ale boje sie ze On by odebral to na odwrot...

Gość zagubiona bardzo
zdawalo mi sie ze choc jedna osoba napisze zebym nie ruszala Jego telefonu... ale Wszystkie murem stoicie by to sprawdzic...

Nikt nie załatwi tego za Ciebie, czego Ty w ogóle od nas oczekujesz? Prosisz o radę, a kiedy my Ci jej udzielamy jeszcze kręcisz nosem.

Gość zagubiona bardzo
bo bardzo sie boje... sprobujcie zrozumiec... : (

ale zrozum, że w takiej sytuacji, gdzie chodzi o zdrowie, a nawet zycie Twojego faceta, masz do tego prawo... moze jeszcze kiedys sam Ci za to podziękuje...

Gość zagubiona bardzo
Dziewczyny sprawdziłam...

To żyj w niewiedzy, a on może wstanie odczyta i powie, że musi iść im pomóc. W taki oto sposób jakieś laski-lekomanki namieszają Ci w związku.

Gość zagubiona bardzo
tzn zobaczylam kto... procz 2 nieodebranych od kumpla 1 sms od matki 1 sms od innego kumpla są : 1 sms od koleżanki u ktorej wczoraj byl ( ale nie tej co przedawkowała) a po nim 2 nieodebrane od niej...

Gość wymarzona
bo to sciema jest,nie mozna byc az tak nieodpowiedzialnym za zdrowie a nawet zycie bliskiej osoby,dla mnie to nieludzkie wrecz,wiec uwazam ze autorka bawi sie naszym kosztem. Autorko idz sie najlepiej poloz obok Twojego faceta i oboje sie przespijcie,bo cos mi sie wydaje ze Ty tez masz problem ze soba.

Twój facet nie jest teraz w stanie, w którym może w pełni sam o siebie zadbać, ale myślę, że lekarz chyba dał ci to do zrozumienia? Jeśli natomiast nie powiedział ci, że powinnaś o niego w jakiś szczególny sposób dbac to oczywiście nie musisz tego tel sprawdzać

Gość zagubiona bardzo
napisalam ze sprawdzilam.... sprawdzilam kto to... ale co teraz... nie moge sie przemoc zeby tego sms przeczytac...wyda sie...