Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z dylemetem

wetarynaria czy medycyna

Polecane posty

Gość mama z dylemetem

moje dziecko dostało się na weterynarię i medycynę ja wolałabym, żeby studiowała medycynę ona od zawsze marzy o leczeniu zwierząt i to raczej ja mam dylemat wiem, że to nie moje życie ale mogłaby spróbować przynajmniej ...

Gość mama z dylemetem
oczywiście weterynaria w nie wetarynaria przepraszam za literówkę

Gość lololot
niech sama wybierze:) zdolną masz córkę:) nie wtrącaj się:)

Gość mama z dylemetem
ja się nie wtrącam tylko muszę to przegadać

daj corce wybrac, jesli chce leczyc zwierzatka to niech idzie na weterynarie

Gość Kamcia24314
stomatologia ;)

Gość a te zdjątka w
a co Ci do tego? To decyzja córki i jeżeli od zawsze marzyła o weterynarii to nie probuj ją od tego odwodzić.

Ja studiuję medycynę i nie wyobrażam sobie leczyć biednych zwierzaczków.. Jeśli chce być weterynarzem to niech to studiuje. Tak samo ciężkie studia, skończy je, będzie robiła to co kocha, da to jej mnóstwo satysfakcji, no i będzie zarabiała sporo;)

a co ty masz do dyskutowania z nia i do posiadania dylemtow widac zdolna z niej dziewczyna dostala sie na 2 fajnie ambitne kierunki a ty chcesz jeszcze za nia wybierac?? A ty chcialabys robic cale zycie cos czego nie lubisz bo twoja mamusia sie wtracala?? To juz jest dorosla kobieta ma prawo do decydowania o sowim zyciu i ponoszenia konsekwencji za te decyzje nie traktuj jej jak jakiejs niesmaodzielnej sieroty miec taka matke - horror

i jeszcze jedno ta sa ciezkie studia wymagaja dyscypliny silnej woli i przedewszystkim motywacji a jak zabraknie motywacji bo nie beda to jej wymarzone studia bo jej przyszlosc nie bedzie taka o jakiej marzyla to ciezko jej bedzie sie uczyc studiowac itp

i po jednym i po drugim będzie super zarabiać:) a skoro woli zwierzaczki to oczywiście nich studiuje to do czego ma powołanie. Poza tym ze zwierzętami pracuje się łatwiej niż z ludźmi :)

jedno = drugie Co za różnica 😭 Dzisiaj ludzi leczy się jak zwierzęta, a zwierzęta ...prawie jak ludzi :D ... PS. zwierzęta częściej mają lepiej :classic_cool:

Gość mama z dylemetem
no tak matka jak z horroru a to mi się dostało tylko że ja z nia nie dyskutuję, nie nakazuję i nie przymuszam tylko tak trochę chcę sobie pogadać o wyższości medycyny nad weterynarią i odwrotnie dziękuję za słowa wsparcia: dzastolinatoja, Kredka na baterie, Ellinka, lololot

Gość mama z dylemetem
no tak masz rację Belzebub bo ludzi leczy się na kasę chorych a zwierzęta za własną kasę

Guzik prawda :p I ludzi i zwierzaki leczymy ...za WŁASNĄ KASĘ z własnego portfela. Jeżeli masz inne zdanie, to znaczy, że nie chorowalaś, i nie odbijałaś się od drzwi przychodni specjalistycznych ;-)

mama z dylemetem ale tutaj nie ma co rozmawiac o wyzszosci czegos tam nad czyms nie wtracaj sie jak corka sama poprosi o rade rozmowe to porozmawiaj ale na razie daj jej spokoj i pozwol byc jej samodzielna bez tej matczynej nadopiekunczosci ona ma wybrac sama Sama ma przemyslec i zastanowic sie nad wyzszoscia jedneog nad drugim jak juz wybierze mozesz porozmawiac zpaytac dlaczego

:O Oj już nie przesadzajcie, że za wszystko musicie płacić:O Idę do lekarza pierwszego kontaktu, gastrologa, kardiologa, okulisty, ginekologa- nie płacę nic, a chodzę do bardzo dobrych lekarzy. Ostatnio płaciłam za badania hormonów bo poszłam w złe miejsce, którgo skierowanie nie obejmowało. Oczywiście do stomatologa i po części ginekologa chodzę prywatnie. Ale nie porównujcie leczenia zwierząt, gdzie za byle co się płaci do leczenia człowieka. Ktoś napisał, że ze zwierzętami pracuję się łatwiej.. Tu bym polemizowała.

Morska_Bryza Ja chodzac na mat-fiz bylam pasjonatka historii wiecznie zaczytana zamyslona zagrzebana w ksiazkach publikacjahc naukowych itd Mialam swoje 2 ulubione okresy historyczne i wiedzialam o nich prawei ;) wszystko skladalam tez papiery na prawo egzmain z historii to za 1 razem machne dostalam sie tu i tu i co robic rodzice ze mna miliony godizn rozmawiali a wiesz co bo ty bedziesz po tej historii robila itd wybralam prawo pomyslalam kariera prestiz praca pieniadze ambicje I wiesz zawsze bylam sumienna pracowita jak nikt inny zawsze obowiazkowa a po 2 latach tego prawa bylam juz wrakiem z osoby majacej pase znajacej sie na czyms ktora cieszyla sie zyciem i tym co lubi stalam sie zmeczona i sfrustrowana baba ktora robila wszstko zeby sie nie uczyc bo mnie az obrzydzenie bralo Juz nie bylo czasu na pasje byly tylko obowiazki wykonywane z ambicji nic wiecej Momentami nie moge patrzec na te ksiazki i okrutnie sie mecze nie wiem moze przyszlosc mi to wynagrodzi ale teraz mam poczucie bycia w nieodpowiendim miejscu

Gość Studentka weterynarii
No ja też bym polemizowała , czy praca ze zwierzętami jest łatwiejsza od tej z ludźmi. Ale... ja bym swojego kierunku studiów nie zmieniła. Jeżeli Pani córka zawsze marzyła o weterynarii i czuje, ze do tego ma powołanie, to powinna właśnie ten zawód wykonywać. Bo do tego tez trzeba mieć powołanie. I trzeba pamiętać, że weterynaria to nie tylko szczepienie okresowe piesków i kotków ;) Pozdrawiam i zyczę podjęcia właściwych decyzji ;)

Gość ruchoma sadzwka w banku
AUTORKO: uświadom córce, że bedzie miec zajęcia a RZEŹNI

Gość ruchoma sadzwka w banku
*w rzeźni

taaak... Kwestia tylko tego ile czeka się na wizytę do np. kardiologa czy endokrynologa :D hihi 4-5 miesięcy, czy ponad pół roku ? LITOŚCI 😭

Gość Studentka weterynarii
sadzawka a na medycynie to nie ?????