Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dejsi crazy

ratunku, 37 tc, a ból zęba i opuchlizna !!!

Polecane posty

Gość dejsi crazy

Jestem w 37 tc i wczoraj wieczorkiem cupał mnie ząb, w nocy ból się nasilił,no a teraz w lustrze zobaczyłam swoją opuchniętą twarz,boli bardzo. Dodam że dentysty boję się jak ognia,a ten ząb nadaje się tylko do wyrwania.Czy w ciąży dostane znieczulenie? czy wogóle to bedzie bezpieczne? A może jakiś domowy sposób?

natychmiast idź d dentysty taki stan zapalny gorzej wpływa na dziecko niż jakikolwiek dentystyczny zabieg

Gość patilllllka
zgadzam sie z osoba powyzej szkodzisz bardziej dziecku nie idac teraz do dentysty, nie masz co wogole zwlekac

Gość adfokatka
idz do dentysyty koniecznie. Jesli jestes z warszawy moge Ci polecić świetnego dentyste, ktory wyleczyl mi kanałowo zeba kiedy bylam w ciąży.tez paniecznie sie boję dentystów. facet ze swietnym doswiadczeniem.

Gość adfokatka
aha i w ciazy mozesz spokojnie dostac znieczulenie. nalezy zawsze poinformowac lekarza o odmiennym stanie, ale biorac pod uwage, ze to 37 tc - sam zauwazy. glowa do gory.

Gość dejsi crazy
no właśnie jestem z niewielkiej miejscowości,boję sie że nikt nie będzie chciał przyjąć,bo tylko na zapisy. Ból jest ogromny a opuchlizna jeszcze większa, ciekawe czy wogóle coś mi zaradzą w tak zaawansowanej ciąży.

Gość autorkoo
Moja kolezanka tez panicznie bala sie dentysty i nie dbala nigdy o zeby.zaszla w ciaze i zaniedbania sie odezwaly.miala wyrywane 2 zeby bolace(wytrzymala z nimi tylko kilka dni choc myslala,ze da rade do porodu)niestety bez znieczulenia Watpie,zeby Ci podali

Gość ehm nikt nie odmowi
nikt nie odmowi przyjecia czlowiekowi z bolem, a tym bardziej ciezarnej...znieczulenie mozesz dostac bez problemu...swoja droga dziwi mnie fakt jak Twoj zab przeznaczony do wyrwania przetrwal az do 37tc? musialas o nim wiedziec wczesniej, a moj ginekolog odrazu wygonil mnie do dentysty, dentysta podbil mi karte ciazy, jednego zeba wyleczyl i spokoj...przeciez wiadomo ze od zebow zaczyna sie milion infekcji:/ jak mozna byc tak nie odpowiedzialnym?:/

Gość adfokatka
co za bzdura, co za lekarz nie podaje znieczulenia? moze byly jakies inne przeciwskazania niz ciąza?? autorko, lekarz powinien wiedziec jakie znieczulenie Ci podac. dzwon i mow, ze jestes w ciazy i cholerrnie Cie boli, ze nie wytrzymasz, jestes spuchnieta itd. zalatw to koniecznie.

Gość agusiaaa8
bzdury normalnioe podaja znieczulenie....autorko dzwon na pewno cie przyjma i nie odmowia z bolacym zebem.... warto przed sama ciaza lub tez jak sie juz o niej dowie isc do dentysty i wszystko skontrolowac bo infekcje sa niebezpieczne w ciazy bardziej od znieczulenia...ja w 2 trymestrze poszlam i mialam 3 malenkie dziurki ale ze ciaza wolalam zrobic niz mialyby sie poglebic...poza tym jeszcze czyscilam zeby z kamienia przeciwskazan zadnych a tylko na plus

ja przez cala ciaze chodze do dentysty regularnie bo wiadomo jak to jest :) i za kazdym razem dostaje znieczulenie ( ja takze jestem panikara jesli chodzi o dentystow ). To znieczulenie jest inne bodajze bez adrenaliny ( tak cos pamietam z rozmowy dentystki z aststentka), takzie znieczulenie dostaja kobiety w ciazy oraz osoby chore na serce ale idz do dentysty bo mozesz tylko zaszkodzic dzidziusiowi