Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Purtyliuszyna

Czy zarobki miesięczne 15tys zł to już bogactwo??

Polecane posty

moim zdaniem i tak Ci się należy jeśli nie macie intercyzy, z resztą o czym my tu piszemy:D jesteście szczęśliwi i bądźcie:D Poślij czasem smsa na fundację polsat lub tvn na chore dzieci, bo ja posyłam, ale nie stać mnie na za dużo, a Ty możesz:D a tam takie chore bidulki. I ludzie skończcie już z tymi pytaniami jaki to biznes! Ruszyć głową i samemu coś wymyśleć:D

Gość lolitka kitka
srutu tutu mi nie zależy na kasie, co ja bedę robiła w domu - jak to co liczyła kasę ;) he he he

Gość Mlodamam23lataMam
ja tez nie mialam slubu z prawdziewego zdarzenia ,zwykly cywliny slub( moj maz nie jest wierzacy ja tez za bardzo nie wiec slub byl bardzo skromny:)

Gość Mlodamam23lataMam
lolitka kitka maz nie przynosi pieniedzy do domu ,są na koncie;)

pedagogika to zaje kierunek, ja właśnie ide podyplomowo na pedagogikę, nie trzeba zaraz uczyć bachorów w gimnazjum, z koszem na głowie,jest cała masa możliwości i przywileje same przywileje

Gość lolitka kitka
a to szkoda ;) ;);) ale spoko jeśli to konto internetowe a ty masz do niego dostęp to śledź historię na co mąż wydaje he he he :) moja kumpela tak robiła mąż tez prowadził kilka biznesów, kasy nigdy jej ani męzowi nie brakowało, ciągle siedział w pracy a ona w domu z dzieckiem i co prześledziła konto a mąz wydał w Aparcie 8 tys zł na biżuterie której nigdy nie dostała a kto dostał?????????????????? KOCHANKA:)))))))))))))) he he he

nie zależy mi na ślubie (najchętniej chciałabym w kościele po cichu tylko my i świadkowie) ale dziecka na biedę na mam zamiaru skazywać, za te pieniądze w wynajętym mieszkaniu NIE, dlatego zazdroszczę, choć tez mam wrażenie, ze trochę ściemniasz, ale to taka mentalność polaków nie lubia jak komuś się lepiej dzieje

Gość Mlodamam23lataMam
nie sciemiam ale nie zalezy mi zeby ktos mi uwierzyl :) nic z tego nie mam wiec po co mi to nie chcesz wierzyc nie wierz ,ja wiem ze sa ludzie 1000razy bogatsi od nas i beda i nie boli mnie to nie zazdroszcze jak maja to bardzo dobrze nie kazdy musi miec zle .A co do dochodow zarabiamy tak od 2 lat narazie a maz co roz cos nowego wymysla i tez inwestuje kase ,nie przejadamy jej ... tzn zyjemy dobrze nie oszczedzamy na jedzeniu ,dziecko ma porzadne zabawki ,ja sobie tez pozwalam kosmetyczka ,fryzjer ,ciuchy ,maz nie ma zadnych wymagan moze chodzic 2 lata w tych samyych spodniach wiec jest najoszczedniejszy z nas wszystkich,raz w roku na wakacje i to wszystko ,reszta pieniedzy jest albo zbierana na konto albo inwestowana dla tego tak sie nie odczuwa takiego przesytu.

nie chodzi o przesyt tylko o ciągły niedosyt, ciągłe liczenie się z pieniędzmi i kombinowanie.. to się zauważa no ale to tylko moja wina, że nie umiem inwestowac

Gość Mlodamam23lataMam
aleocochodzi kombinowanie bo taki czlowiek nie mysli dniem dzisijszym czyli jak mam to wydaje tylko co zrobic zeby tak zarabiac nie rok czy dwa a dwadziesciadlatego trzeba sie rozwijac w roznych kireunkach bo nastawiajac sie na jeden ktory kiedys moze upasc mozna stac sie bankrutem .

źle mnie zrozumiałaś, źle się wyraziłam chodziło mi ze ja muszę kombinować jak przeżyć od wypłaty do wypłaty, nie ze Ty kombinujesz w interesach i że zauważ sie niedosyt (a propos tego, że nie zauważasz przesytu)

Gość młoda 23 ściemniasz moim
ja ci nie zazdroszcze - po prostu nie wierzę po stylu wypowiedzi ...i znów mieszasz - bo piszesz INWESTUJE.... ok - ale tym sposobem te 50tysi to nie jest wasza pensja tylko PRZYCHÓD FIRMY - a to spora różnica :P wasza kasa to jest to co zostaje WAM NA CZYSTO i możecie sobie rozpieprzyć na przysłowiowych automatach....a nie to za co trzeba kupić maszyny czy materiały do firmy :P bo jak nie to konkurencja was zeżre... ...tak jak ty piszesz to ja mogłabym napisać, że mam nawet więcej od ciebie - co z tego - jak trzeba się rozwijać zeby na rynku sie utrzymać cały czas i znaczna cześć pochłaniają inwestycje. ja rozumiem że ktos pisze o pensji 15 tys NA CZYSTO a ty o 50 TYS na czysto :P

Gość no pewnie ze sciemna
marzeniary ma 2,5 tys na 3 trójke to se na kafe popisze hehe

Gość nie wiem jak to zrobić
ja mam 3,5 na reke moj mezczyzna ma swoja firme, wystawia faktury na 50 pare tys. miesiecznie, z czego kolo 20-25 tys to koszty firmowe,podatki itp + wydatki domowe. Srednio odklada 25-30 na czysto w miesiacu. Nie jest zle ;) Acha - mam dostep i upowaznienia do wszystkich kont (firmowych takze) wiec wiem, ze na nikogo innego nie wydaje :P dzieci w planach poki co :)

Gość Mlodamam23lataMam
młoda 23 ściemniasz moim moj maz nie musi inwestowac wiadomo ze jak sie cos popsuje albo cos potrzeba wymienic to trzeba poprostu wylozyc ,ale w sensie ze moj maz inwestuje non stop w rozne interesy nie chodzi o to ze non stop otwiera nowe firmy ..niestety nie uda mi sie tego wyjasnic bo bym musiala tu wszystko dokladnie opisywac czym sie dokladnie zajmuje i nie kazdy by to zrozumial bo bardzo malo osob sie tym zajmuje w Polsce. Ale jak wolisz masz racje te 50tys nie jest na nasze zachcianki ale jakbysmy chcieli bylo by tak moglibysmy cale te 50tys co miesiac przepierdalac a ze sie dorabiamy i to wyglada to tak wydajemy tyle im naszym zdaniem jest nam potrzeba a reszte sie inwestuje ciezko mi powiedziec ile wydajemy na siebie ale mysle ze na pewno nie wiecej niz 10tys miesiecznie

Gość nie wiem jak to zrobić
acha, pewnie padnie pytanie o rodzaj dzialalnosci - jest uslugodawca niemieckiej firmy (tylko jednej) na zasadzie kontraktu , inzynieria sprzetow medycznych - wiem ,ze to ogolne, ale nie chce pisac szczegolowo. Jest po prostu specjalista w bardzo rzadkiej dziedzinie i mial szczescie ze trafil na ta firme. Po prostu :).

spróbuj, nie jestem jakaś strasznie tępa, zrozumiem, zbywasz mnie i tyle nie chcesz nawet napisać ogólnie, tylko "ciągle otwiera nowe firmy" błagam no gdzie; budownictwo, finanse, transport teraz tez już myślę ze ściemniasz

Gość Mlodamam23lataMam
aleocochodzi zbywam bo po robic sobie konkurencje i srac w swoje gniazdo ,a moze jestes z mojego regionu polski;) swoja droga ludzie teraz szukaja pomyslow jak tu sie wzbogacic na pomyslach innyc ludzi a to troche nie wporzadku ,nie chcesz nie wierz dla mnie nawet i lepiej:) pozdrawiam

jak napiszesz np mąż ma firmę transportową, albo handluje sprzętem medycznym to ja od razu polecę robić ci konkurencję.... nie zauważyłaś że za głupia i nieudolna na to jestem??

Gość Purtyliuszyna
Dajcie spokój. Mąż może robi biznes a ona się po prostu ne miesza... Tez bym tak robiła i nie umiała odpowiedzieć na podstawowe pytania. Z wyjątkiem może tej branży ;)

Gość młoda 23 ściemniasz moim
no tak fizycznie jak masz kasę na koncie to niby ja mozesz rozpieprzyć :D co z tego jak później bedziesz sie gimnastykować na koszta - albo firma zejdzie na psy bo konkurencja ja wyprzedzi - to takie pierdolenie o Szopenie tylko :D napisze tak mieliśmy świetny miesiąc kwiecień - na koncie przychody znacznie powyżej tych twoich - i to po opłaceniu zusów - pensji itd... niby tez sobie mogłam rozpieprzyć- co z tego jak dobrze wiem że w następnym miesiącu samego vatu jest 20 tys do zapłaty..... a jeszcze trzeba przewidzieć, że nie każdy miesiąc jest równie dobry - więc zawsze się oszczędza na przyszłość - żeby w razie czego nie zbankrutować! ...tak wyglądają REALIA działalności gospodarczej w Polsce. ...jak ktos mnie pyta jak idzie- to odpowiadam że wszystko co mam to ta firma....mamy 2 dzieci - utrzymujemy 2 mieszkania- ale na parwdę żyjemy bez fajrewerków - moim zdaniem skromnie. ...dlatego ja uważam że ten kto ma etetowej pensji 15 koła na rękę na pewno jest realnie bogatszy od tego kto ma 50 tys przychodu w firmie :P Powodzenia w dalszym snuciu marzeń ja spadam do roboty przynoszącej realne pieniądze. Pa

Gość Mlodamam23lataMam
Purtyliuszyna masz racje wole o tym nie pisac :) wazne ze zarabia jedzie do pracy o 9 wraca 13-14 nie siedzi dlugo bo przeciez od roboty ma ludzi

Gość Mlodamam23lataMam
oj dziewczyny nie chciałam wcześniej pisac bo to sieć ciucholandów, klika warzywniaków i najbardziej popularna firma budowlana ;):))))

Gość no bez przesady jaka
konkurencje, kazdy wie ze budownictwo np. jest dobrym pomyslem na biznes. ale bez smykałki i piniedzy na start nikomu nie wyjdzie. tez juz mysle, ze sciemniasz

Gość Mlodamam23lataMam
i bardzo niech tak zostanie ze ściemiam odrazu wszystkim lzej na srecach sie zrobi:)

Gość ale macie problemy ...
kazdy sam powinien wiedziec czy czuje sie bogaty czy nie ..... boze nie pieniadze w zyciu najwyzniejsze :( niektorym z tej kasy to chyba sie juz w glowach poprzewrycalo

Gość Purtyliuszyna
Najbardziej popularna firma budowlana?? To musiałby być milionerem!! A nie 40-50 tys zł..