Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana jestem

Czy ja mam szanse na zdrowe dziecko?

Polecane posty

Gość załamana jestem

Okazało się ze jestem w ciąży, a nie brałam kwasu foliowego, a 8 tygodni temu byłam szczepiona na żółtaczkę, miałam narkozę. Myślicie, ze to może zaszkodzić?

Gość dagmarka24Ja ani w jednej a ni

ja ani w jednej ani drugiej ciazy nie bralam kwasu...dzieci sa zdrowe jak ryby;) co do szczepienia i narkozy to niestety niewiem:(

Gość kitka.fitka
moim zdaniem ryzyko urodzenia chorego dziecka wysokie ale zapytaj lekarza. Wspolczuje :-(

Gość załamana jestem
a ile po takim szczepieniu trzeba odczekać? Bo ja jakby odczekałam jeden cykl i w kolejnym już zaszłam w ciążę.

Gość załamana jestem
w zasadzie w ciąży jestem 2 tygodnie licząc od zapłodnienia, a te szczepienia miałam 8 tygodni temu. 6 tygodni to mało?

Gość ale bezmyslnosccccc
to nie rozumiem, dlaczego pozwoliłaś sobie na zajście w ciąże,

zależy, jak wyglądała Twoja dieta. To nie jest tak, że ten kwas foliowy ktoś sobie wymyślił i tak nam wmawiają. Kiedyś czytałam wyniki takich badań, które potwierdzały, że niedobór kw. foliowego MOŻE ale nie musi powodować wady cewy nerwowej. Jeśli Twoja dieta była zbilansowana, to nie powinno być problemu. Zacznij brać teraz i powinno być ok. A szczepienie raczej nie ma wpływu

Choć szczepienie przeciwko WZW B jest dozwolone w ciąży, ginekolodzy są zgodni: najlepiej pomyśleć o nim wcześniej, na etapie planowania macierzyństwa. To ważne szczepienie dla ciężarnych, gdyż wirus WZW B przenosi się drogą krwionośną, można się nim zarazić, np. podczas nacięcia krocza.. Wybór należy do Ciebie

Gość załamana jestem
dzwoniłam do szpitala szczepionkę na żółtaczkę można podać nawet w ciąży i nie ma wpływu na dziecko bo to nieżywe bakterie. Uf ulżyło mi.

Gość załamana jestem
kwas foliowy brałam przez pól roku. W maju odstawiłam bo przestaliśmy się starać bo niestety musiałam przejść zabieg chirurgiczny. I jak tylko przestaliśmy się starać to zaszłam, a wcześniej przez tyle miesięcy nic.

Gość spoookojniee
ja przezyłam koszmar siedziałam w smrodzie bo inaczej tego nie mozna nazwac przez miesiąc to była farba olejna był tak ismrod ze bolała głowa i sie okazało ze jestem w ciąży byłam przerazona a dziecko mam zdrowe i przeprezślicznme!!!

Gość podniosę i prosze o wypowiedzi

Gość jaśmina123
Spokojnie:) Narkoza i szczepienie nie zaszkodziły na pewno, tym bardziej, że dopiero teraz zaszłaś w ciąże. A kwasu foliowego nikt nie brał przez miliony lat i dzieci się rodziły:)