Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia G.

Dyskryminacja Kobiet z nadwagą w ciąży-Wasze opinie!

Polecane posty

Witam Założyłam temat bo chciałam poznać Wasze opinie czy spotkałyście się z czymś takim.Nie mówie tutaj tylko o ustępowania miejsca w autobusie czy przepuszczaniu w kolejce w markecie.Mam również na myśli problem z kupnem ubrań typowo ciążowych,ostatnio obejrzałam allegro z pięć razy i największe rozmiary to 44. Wszyscy walczą o swoje prawa dlatego postanowiłam tutaj napisać bo dlaczego mamy czuć się gorsze. Zapraszam do dyskusji !!

chyba zle patrzylas na te ciuchy z allegro sa do 56rozmiaru :) ja nie widze takiej dyskryminacji ze wzgl na wage w ciazy, w sklepach ciazowych tez jest masa roznosci, wiadomo ze ladniejsze i zgrabniejsze sa ciuszki na 40-44 rozmair dla ciezarnej niz na 56 no ale niektorych rzeczy nie da sie przeskoczyc :)

Gość smerfetkamała
Nie wiem czy w Twoim mieście jest sklep C&A ale jeśli tak to zachęcam zajrzeć. Tam są naprawdę duże rozmiary dla kobiet w ciąży ja mam 38/40 i cięzko mi tam było coś znaleźć dla siebie bo były praktycznie same 46 i wzwyż :)

Myszsza jeśli coś przeoczyłam to poprosze o link-jeśli to nie problem.

Smerfetka niestety nie ma tego sklepu ale dzięki za rade trzeba będzie się udać.

Milimetrowa widze,że będziemy miały Dzieciątka z tego samego rocznika :) Buziaki dla Rwoich Dziewczynek :)

Gość taka jedna 6666
w H&M są rzeczy dla cięzarnych. zaopatrzylam sie tam w spodnie rozm. 40 i 40/42 - tam rozmiary sa wieksze bo amerykanskie :) w sumie to znalazlam tez jeszcze taka strone - ceny wydaja sie rozsadne bo w h&mie za 2 pary spodni zaplacilam grubo ponad 200 zl.... http://www.pieknejmamie.pl/

Gość jak dla mnie to
jest znowu dyskryminacja szczuplych kobiet w ciazy...ja musze kupowac normalne ubrania nie typowo ciazowe tylko po prostu jakies odciete pod biustem bo ciazowe sa na mnie wszystkie za duze np nie robia praktycznie spodni ciazowych w rozmiarze 34, czy takich spodniczek...musialam szukac po zwyklych sklepach na gumie, spodnie jakims tylko cudem jedne znalazlam w h&m i wzielam pomimo ze mi sie nie podobaly ale tylko te mialy taki rozmiar i co mam powiedziec ? tak jakby wszystkie musialy w ciazy grubnac wszedzie....malych rozmiarow brak

a dla mnie jest to dyskryminacja. Bo nawet jesli sprzedaja ciuchy w rozmiarze 44 czy 56 to i tak modelka ma r. 34!!!! jakby wstydem bylo pokazac panie w wiekszym rozmiarze.

Milimetrowa czuje się dobrze żeby nie zapeszyć :P 27tc. czekamy teraz na Synka,mam nadzieje że teraz wszystko zakończy się pomyślnie.Pozdrawiam cieplutko:)

O to super,że wszystko dobrze :) . Fanie masz,że będziesz miała teraz synka . Ja mam dwie kochane córeczki,a też mi sie marzył synek ;) Trzymaj się cieplutko . Pozdrawiam i dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :)

Może za kilka lat się jeszcze postaramy,ale nie wiem :( . Ale wtedy będzie już duża różnica wieku miedzy najstarszą córeczką,a tym ostatnim dzieckiem . :( .

milimetrowa ja mam 2 synow moze sie powymieniamy :D super fajne daty urodzin masz corek :D

Myszsza haha dobre :D Fajne ? Dlaczego ? Magda 05.06.2007r. Maja 06.05.2010 r. Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie. 🌼🌼🌼

ciezko jest trafic tak 5.06 i 6.05 :) moj maly jest 19.01 a ja 19.11 no drugi szykuje sie an 19/20.09

No tak wyszło,a moja Magda urodziła się 4 dni przed terminem (wg.lekarza),a Maja dokładnie w tym dniu był planowany termin porodu :)

Gość nareszcie ktoś trafił
w dobry temat