Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzka23

Farbowanie włosów w ciaży

Polecane posty

Jestem w 7 tyg ciaży. Kiedy bede mogła zrobic odrosty pasemek blond. Prosze tylko nie piszcie że w ogóle nie można. Fryzjerka mówiła mi ze tak od 4 miesiaca juz mozna zrobic

ja w pierwszej ciazy farbowalam w 1 i 6 miesiacu a w drugiej w 3 i 5 i 9..... nie wiem czy to ma jakis szkodliwy wplyw wiec nie bede sie wypowiadac:)

Gość vi_
Jja jestem w 4 miesiącu i farbuje regularnie - jak zwykle.

a ja czekalam do konca 12 tyg, i uzylam tylko szamponu koloryzujacego, wiem ze rozjasnianie wlosow nie jest polecane w pierwszych 12 tyg ze wzgledu na amoniak- (nie jestem pewna), czy cos takiego, bo tez szukalam info, i wszedzie bylo napisane zeby nie rozjasniac wlosow, chociaz ile w tym prawdy nie wiem, w koncu teraz farby nie sa az tak inwazyjne i nasycone chemikaliami jak byly kiedys, ja wolalam nie ryzykowac,

Moja Fryzjerka odradziła mi farbowanie przed 4 miesiącem farbami z amoniakiem co więcej pojawianie się w salonie kiedy są inne farbowania także, bo amoniak ma silny zapach i wdychany przedostaje się ponoć do Malucha. Delikatne farby ziołowe jak najbardziej. to porady od irlandzkiej fryzjerki ale podejrzewam, że skład farby jest wszędzie podobny.

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrr
ja frabowalam odrosty rozjasniaczem koncem 4 m-ca fakt dlugo lapal kolor ale nawet sie trzymal na wlosach ale potem juz nie farbowalam byla zima wiec czapka na glowe i nie bylo widac...:) nastepne odrosty zrobilam juz po porodzie

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrr
ja mam kolezanke fryzjerke wiec nie musialam wdychac innych farb:D