Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość layley

szczeniak w UK

Polecane posty

Gość layley

Dostalam szczeniaka, jest slodki, ale co dalej? Do weternarza musze isc, ale czy jeszcze cos? Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami, to moj pierwszy pies w zyciu

Gość wykup dla niego ubezpieczenie
zdrowotne.Jak i gdzie to załatwić powinien powiedzieć ci weterynarz.Masz wtedy ,,darmową,, opiekę dla pieska gdy zachoruje.A uwierz mi tutaj to są duże pieniądze. Nie jestem pewna ale takie ubezpieczenie oferują też chyba banki.

Gość layley
dzieki wielkie za podpowiedz czy placi sie w UK podatek za psa la miasta tak jak w PL?

Gość alma2008
Nie płaci się żadnych podatków, musisz iść do weta zaszczepić pieska i dostaniesz tabletki na odrobaczenie. Później zaczipujesz psiaka i co od razu bym Ci doradziła to postaraj się o paszport. Najlepiej jest wykupić ubezpieczenie na psa ( im młodszy tym tańsze). Poza tym teraz według prawa psiak musi posiadać małą tabliczkę z Twoim nazwiskiem i numerem telefonu zaczepioną na obroży:) Powodzenia :)

Gość alma2008
ps co do dużych pieniędzy na ubezpieczenie....zależy to od rasy psiaka....ja za amstaffa (gdzie jest to rasa groźna więc ubezpieczenie jest najwyższe) płacę 12,50 miesięcznie więc nie sądzę żeby był to majątek :)

Gość wykup dla niego ubezpieczenie
alma2008 -nie miałam na myśli wysokiego ubezpieczenia ale kosztów leczenia zwierzaka jak nie będzie mieć tego ubezpieczenia.:-)

Gość alma2008
wykup na niego ubezpieczenie : tutaj się z Tobą w pełni zgadzam. Koszty są czasami aż śmiesznie wysokie. NP. za wyrwanie złamanego wilczego paznokcia ( co mogłam zrobić sama ale chciałam oszczędzić mojej psince bólu, bo myślałam że wet zrobi to jakoś profesjonalniej) zapłaciłam 60 funtów!

Gość layley
bardzo dziekuje za rady.Jutro ide do wet. i wiem juz przynajmniej czego oczekiwac i o co pytac.Moja psina to jack russel, maly ale cudowny... jeszcze raz dziekuje