Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krisssy

Szukam imienia dla chłopczyka i pomyślałam o imieniu Piotr

Polecane posty

Gość kiki08
nie wiem,ale ten jaś to nic tylko kojarzy mi sie z taką ciamajdą z kawałów,no i co trzeci chopiec to właśnie jaś....reszta to kubusie i filipy....no i niewielki odsetek "naprawdę fajnych ponadczasowych" imion

Gość Xavier ma polski odpowiednik
Ksawery, nie rozumiem tej dziwnej mody na pisanie imion po zgranicznemu, gdy istnieją polskie odpowiedniki od wielu lat, a jak rodzice są z różnych krajów, to proponuje dać uniwersalne imię np Julian po polsku, a po ang Dżulian, wracając do tematu Piotr to fajne imię, uniwersalne i nigdy nie będzie obciachowe, dobre dla każdego wieku, zwykłe, a nie wymyślne, znam wielu Piotrów, fajnych i n iefajnyc, więc skojarzenia się równoważą

Gość a mi sie niedawno
urodził brat i nazwaliśmy go Łukasz, bardzo ładne imię, ładne jest też Wojtek.Karol,Mateusz,Daniel.. ale Piotruś też jest ładne ;)

Gość anronina18
mój ojciec się zwie piotr, jak był młody zwali go pepi, w klasie mam piotra mówią do niego pietrek

Gość Krisssy
Co do imienia Adam, owszem, ładne, ale ojciec dzidziusia się tak nazywa :) No chyba, ze będziemy wołać Junior, hihi. Łukasza mamy już w bliskiej rodzinie. Kornelkowa Mama, źle się wyraziłam, przepraszam, nie chodziło mi o typowo tradycyjne, starodawne jak Jan, Leon czy Henryk. Nie podoba mi się żadna forma imienia Jan, dla małego dziecka to ok, ale później już niee, ale to moje subiektywne zdanie.

Gość Krisssy
Mateusz ok, ale tatuśkowi sie nie podoba, zresztą Mateusz jest w rodzinie, nieco dalszej co prawda.

Gość luska.s
Piotr to piękne, ponadczasowe imię. Bardzo mi się podoba.

Mój mąż ma na imię Piotr (a ja Małgorzata), to bardzo dobry człowiek, choć z humorami, ale imię bardzo mi się podoba i dobrze kojarzy. Ponadto nie ulega modom.

Gość xxdxxx
Piotr to piekne imie:) Byly chlopak tak mial i super z niego koles jest; Mowia na niego Piotrus do dzisiaj a juz po 40 ma hihi:))) poza tym piotrek, piter hehe Maciej chyba nawet ladniejsze; Mam kuzyna przystojniaka do tego madry bardzo - mowiono do niego od zawsze Maciej:))) pasuje i do malego i do starego. a jak ktos lubi zdrobnienia to Macius tez ladne Malgosia tez ladne, Malgorzata i Gosia mi sie podobaja; do tego lubie zdrobnienie Gosik:)) - mam dwie super psiapsiolki Malgorzatki:)))) Adam fajne ale jak tak ma tatus na imie to nieee Mi sie podoba jeszcze Marek, Mateusz tez fajne Stanislaw zdecydowanie nie - kojarzy mi sie z jakims lamaga nie wiem czemu

Gość xxdxxx
aha mnie osobiscie Martyna sie nie podoba Malgorzatka zdecydowanie lepsza:) a co powiesz na Agnieszke?:)

Gość marlena_12344321
Jeśli zarówno Tobie jak i mężowi podoba się to imię to nazwijcie tak synka :] Osobiście mi się nie podoba, chociaż zgadzam się, że pasuje do faceta w każdym wieku :] Natomiast jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to jestem za Małgosią ;] Chociaż moja mama, która ma tak na imię narzeka, że nie wie jak ma się przedstawiać, czy Małgorzata, czy Gośka czy Małgosia ;] No ale, dla innych stanowi to problem a dla drugich nie. Małgorzatę można sobie fajnie zdrobnić, Gosia, Małgosia, a Martyny już tak króciutko, fajnie nie będzie hehe :P Jakiej decyzji nie podejmiesz, napewno będzie dobra, super, że zastanawiasz się nad 'normalnymi' imionami :]

dziewczyna z nadzieją, a czemu miałoby to imię nie przejść, jeśli chodzi o urząd stanu cywilnego, to takie imię akceptują, mnie osobiście się ono nie podoba, brat mojego męża ma na imię mikołaj, ma teraz 11 lat i normalnie w usc go zarejestrowali. ja też nie lubię imion typu brian, czy steven, chociaz mam takiego w rodzinie. takie imiona wydają mi sie zbyt pretensjonalne, ale to wybór rodziców. osobiście synkowi nadałam imię Julian, po moim dzadku.

Gość Krisssy
No to będzie Piter :)

Gość A ja wyszłam za mąż
Ja mam 2 synów : WOJCIECH i PIOTR :-) Zawsze podobały mi się polskie imiona. Adam czy Krzysztof też ładne :-) Natomiast Martynek, Marceli jest już za dużo. Moja kuzynka ma 4 córy i tak: Paulina, Magdalena, Alicja i Gabriela :-)

Gość xxxDxxx
dobra decyzja Krissy! Zdrowego Pitera i szybkiego i bezbolesnego porodu zycze:)))) co USG potwierdzilo chlopaka?:)