Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Curvy Kate

CHCECIE POPRAWIĆ WYGLĄD BIUSTU?? SPRAWDZIĆ CZY NOSICIE DOBRY STANIK??

Polecane posty

Gość uppuuppuuu
up

Gość dziewczyny a gdzie w Krakowie
można kupić porządny stanik? tak żeby była właśnie numeracja od 70 i w miare przyzwoitych cenach. 100 zł za stanik to dla mnie jednak za dużo, a przydayłby się się ze 2 lub 3 nowe staniki

Obwody to powinny być od 60, a nie od 70. Ale niestety w takich sklepach jest drogo. Możesz iść najwyżej pomierzyć, porobić zdjęcia w przymierzalni i w domu kupić taniej przez internet. Biuściasta mapa: http://stanikowamapa.prv.pl/

Ja mam własnie 70 więc mnie niżej nie interesuje i wiem że jest drogo. DLatego pytam gdzie jest w miare tanio... Nie interesuje mnie zakup przez internet

Hej dziewczyny:) też jestem posiadaczką nietypowego rozmiaru i strasznie trudno mi kupić stanik bo mój obwód to 60 - 65 (zależy od firmy) a miseczka C -D też zależy od firmy. jak wiadomo z moim obwodem strasznie trudno mi coś kupić a jeśli znajdę odpowiedni stanik to tylko w firmowym sklepie gdzie jest drogo :( . Czemu w polsce w normalnych sklepach rozmiary staników zaczynają się od 70 (co i tak rzadko można znaleźć :o )

dziewczyny a gdzie w Krakowie: Ale jeżeli przymierzysz dany model i rozmiar i będzie leżał dobrze, to czemu nie chcesz kupić identycznego, tylko taniej, przez internet? Gdyby tylko w stacjonarnym coś na mnie dobrze leżało, to bym tak robiła, ale co pójdę, to nic mi się nie podoba. Taniej nie wiem jak można kupić. Możesz szukać rozmiarów w lumpeksach (naprawdę). Na balkonetce jest nawet wątek z ciucholandowymi stanikami, które dziewczyny kupują u siebie i potem sprzedają koleżankom z balkonetki. Czarna porzeczka, absolutnie nie masz nietypowego rozmiaru. Jest jak najbardziej normalny. Ja sama noszę 65D. W bieliźniakach nie sprzedają takich rozmiarów, bo zawsze wszystkich upchną w 75B. Jeżeli w sklepie jest drogo, to zapamiętaj markę, model i rozmiar, który leżał na Tobie idealnie, a potem szukaj taniej w internecie :) Porządne staniki warto odkupić nawet używane, bo one się tak naprawdę bardzo wolno niszczą. Nie to co na bazarze, zaraz coś się pruje, odpada, fiszbiny wyłażą. Odkąd noszę dobry rozmiar, ani jedna fiszbina nie wyjrzała z kanalika :)

Nie mam zaufania do kupowania przez internet rzeczy. A co do lumpeksów to o ile ubrania nie raz kupowałam o tyle bielizny nie ma mowy abym tam kupiła. Nie ma tego jak porządnie wyprać

Gość qwertura
Staniki to dla mnie koszmar, nie mogę dobrać bo nawet chciałam kupić droższy stanik (do 100, bo za 200 to przsada) ale gdzie tam oczywiście 70 są wszystkie tylko nie A, a B to za duże jednak. I zresztą ja mam odstęp między piersiami (logiczne dość przy małym biuście) a wiele staników je tak zgniata do środka żeby większe się wydawały, ja wolę żeby mi wygodnie było a nie mieć piersi ściśnięte jak znajdę miarkę to zobaczę :)

Zmierz się, bo może wcale nie potrzebujesz obwodu 70, a np 65 :) W lepszych sklepach może nie być misek A, B i rzadko C, bo te biuściaste firmy szyją często od miseczek D (które to nie orientuję, bo ja akurat się załapałam na D, ale na pewno Panache, Curvy Kate, żadnej Frei też nie widziałam z miską C)

Gość picha picha picha
podnosze ;)

Gość do glaszczki
jestem:) czekam...jeszcze raz napiszę to co na tamtym topiku ok? hmmm właśnie nie mam tłuszczyku w obwodzie jestem po prostu szeroka, ale bez tłuszczu czyli wychodzi na to, że mam kupować 75G tak i zbieram cycki po bokach i wciskać je w kierunku środka? ...najgorsze jest to gdzie ja znajdę w miarę tanio i w ogóle czy znajdę dobry sklep z biustonoszami, mieszkam w kujawsko-pomorskim 90km od Bydgoszczy, 50km od Torunia i tutaj nie ma takich sklepów ...otworzyli z niecały rok temu jedną! galerię handlową z croppami,new yorkerami etc, ale czy tam jest jakiś porządny sklep z bielizną to nie wiem...no i ceny,ceny,ceny...nie stać mnie za bardzo, żeby kupić sobie na początek 3 staniki po 100zł każdy

W Bydgoszczy jest jeden polecany sklep: http://stanikowamapa.prv.pl/ Jeśli masz możliwość to dobrze by było się wybrać i pomierzyć, bo tabelka to tylko podpowiedź, w po mierzeniu może się okazać, że potrzebujesz np. większego o oczko obwodu czy o oczko mniejszej miski :) A stanik możesz kupić jeden - na początku i tak nie należy szaleć, bo jeśli dotychczas noszone biustonosze zdążyły zrobić piersiom krzywdę, to jak zaczniemy nosić dobre biust będzie się zmieniać i po kilku tygodniach rozmiar może się zmienić (tzw. migracja piersi) :) Jeśli nie masz czasu na wyprawę do sklepu, to polecam sklepy netowe z tańszymi markami (Onlyher, Dopasowana, Bellami, Brafitteria...) - zamawiasz 2-3 sąsiednie rozmiary z interesujących Cię modeli, mierzysz, niepasujące odsyłasz :) A tu poczytaj o prawidłowym dopasowaniu biustonosza: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/Jak-zalozyc-stanik.html http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html

Słuchaj się Best Bra :) Jeżeli jesteś gotowa wydać trochę więcej, możesz kupić stanik w sklepie internetowym, zamawiasz kilka sąsiednich rozmiarów a potem niepasujące odsyłasz. Jeżeli nie chcesz ze sklepu, to można szukać czegoś na allegro albo na balkonetkowym bra swapie, ale wiadomo, możesz nie trafić w rozmiar, bo tabelka to nie wyrocznia. Interesuje Cię jakiś konkretny kolor, typ?

Prosze o pomoc w doborze odpowiedniego rozmiaru stanika: obwód pod biustem na wydechu 82cm, obwod w biuscie 98-99cm. Jaki rozmiar bedzie dla mnie dobry?

Gość szczelam około
70G polskie bądź 75F brytyjskie chyba 34E jak źle poprawiać

75(34)E rozmiar brytyjski 75F lub G rozmiar polski A jeżeli będzie Ci za luźno w 75, to możesz zmierzyć 70(32)FF brytyjskie 70I polskie (I jak Irena :)) Ale pamiętaj, że w rzeczywistości możesz potrzebować miskę mniej lub więcej, wszystko zależy od kształtu piersi. I jeżeli 75E jest za małe, to bierzemy 75F, a nie 80E :)

Na pewno Ci się uda :) Wiesz, gdzie kupować i mierzyć, jak mierzyć, jak zakładać i na co zwrócić uwagę przy ocenie, czy dobrze leży?

ja mam przerąbane ze stanikami. Ostatnio tylko udało mi się kupić 70C, normalnie cud, bo zawsze jechałam na 80C a C poniżej 80 nie dało rady kupić :O W moim mieście nie ma niestety żadnego profesjonalnego sklepu z profesjonalną sprzedawczynią i profesjonalnymi stanikami :O a te 80C zaraz się rozciągały. Masakra, normalnie już mam zniekształcone piersi od tych staników :(

Daj swoje wymiary, może potrzebujesz czegoś innego niż te C? miska w 80C i 70C jest przecież inna :)

no właśnie wiem że inna! ale 70C nawet dobrze leży. Na początku cisnął ale teraz jest ok. Ale w bluzce i tak mój biust w tym staniku wygląda na mały :-( Tzn nie żebym miała duży.. ale w niektórych stanikach miewałam większy :-D moje wymiary to 73 p/b i 91 w/b

Co Ty gadasz, 70C dobre na 73/91? :) Przecież to polskie 70E, a brytyjskie 70(32)DD A jeszcze poprawniej: polskie 65G lub H brytyjskie 65(30) E lub F :D Wygarnij wszystko do miski spod pach. Dalej będzie dobra i nic się nie wyleje? Nie dziwne, że Twój biust wygląda na mały w za małym staniku :)

ha ha :-D nie no, nie dobry.. ale taki w miarę. dalej za mały.. 70E, 65H, jak to dumnie brzmi :-). Szkoda że na oczy nie widziałam metek z takimi rozmiarami staników :-D

Uwierz mi, że są takie :) Ja mam na sobie 65DD :) po całym życiu noszenia 75B... Brzmi bardzo dumnie, a Twoje piersi mogą wyglądać w takim rozmiarze 100 razy lepiej niż w 80C. Naprawdę nie mieszkasz obok żadnego z tych sklepów? http://stanikowamapa.prv.pl/ Skąd jesteś? Nie niszcz sobie biustu, kup coś w dobrym rozmiarze... :) Może ta Twoja 70tka Cię ciśnie, bo połowę piersi masz w obwodzie, a nie w misce i obwód uciska Ci pierś? Zaraz Ci wkleję link i pokażę, że to wcale nie są jakieś wielkie rozmiary :)

ooo bankowo mi uciska, uciskała przez długi czas, bo teraz pod piersią mam takie pofałdowane :( najbliżej mi do Wrocławia. A ile zapłaciłaś za taki stanik?

Tzn ta 70tka akurat chyba wyciska mi te piersi (dlatego ta miska i tak jest za mała), ale wcześniejsze staniki podchodziły do góry, cisnęły i mam efekty.. Mam nadzieję, że noszenie dobrego stanika to zmieni :-)

http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32dd 70DD - brytyjskie http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65h Zmieszały się z brytyjczykami, ale spójrz na Dalię, Milenę, Kostara, Ewę Bień. Brytyjczyki w rozmiarze 65H będą na większe piersi. http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65g Tutaj też popatrz na Avocado, Dalię, Ewę. Freya, Marks&Spencer, Panache Masquerade to brytyjczyki, czyli na większy biust.