Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Curvy Kate

CHCECIE POPRAWIĆ WYGLĄD BIUSTU?? SPRAWDZIĆ CZY NOSICIE DOBRY STANIK??

Polecane posty

Gość potrzebuje 34F bądź 34FF
Gemm np ma jakieś małe miseczki, jak M&S to 36E 34F a jak ma sie to do freyi panache i innych brytyjskich marek?

Tego pierwszego nie znam. M&S to jest istna loteria jeżeli chodzi o rozmiary. Raz miska duża, raz mała, raz obwód taki, raz taki. Oni nie mają unormowanej rozmiarówki. Freya ma raczej rozciągliwe obwody, więc trzeba brać o jeden mniej z odpowiednio przeliczoną miską. Tylko na początku jest ciasno, ale można pochodzić z przedłużką, z czasem obwód się bardzo rozciąga. No i co do misek też może być różnie, np w modelu Arabella w każdym kolorze jest inaczej. Musiałabyś poczytać na balkonetce opinie w katalogu. Panache Masquerade ma raczej rozciągliwe obwody, Panache Cleo ma za to dość ciasne. Ja np model George na 66cm pod mam w obwodzie 65 i jest mi dalej dobrze, a ma on już z pół roku, jak nie lepiej. Z Panache superbra mam Inferno w obwodzie 60 i też jest ciasne, ale na balkonetce niektóre użytkowniczki pisały, że w zaniżeniu o 10cm im luźno. Najlepiej będzie pomierzyć, ale jeżeli nie masz możliwości, to czytaj katalog balkonetki, wyszukuj modele i rozmiary które chcesz kupić i sprawdź co dziewczyny o nim piszą.

Gość delicja92
Proszę o pomoc: wymiary to 68/78

W ciasnych stanikach spróbuj brytyjskiego 30B, polskiego 65A lub B W pozostałych 28D brytyjskie, 60C lub D polskie.

Dzięki temu wątkowi i ja jestem dobrze ostanikowana mam 60E :D Dziękuję zwłaszcza głaszczce i best_bra to Wy podałyście namiary na Gorseterie Scarlett w Bydgoszczy mam prawie 90 km ale byłam zdesperowana i pojechałam i się nie zawiodłam. Nosiłam 75B mając 66cm pod biustem dopiero tam pierwszy raz mogłam przymierzyć obwody 60, 65 i to jest to! tak ślicznie mój biust nigdy jeszcze nie wyglądał. Może to śmieszne ale wiecie że ja nawet nie umiałam porządnie stanika założyć :( Pani pokazała mi jak to wszystko poregulować i jak wygarniać biust do miseczek. Szkoda że mam tak daleko ale na szczęście znalazłam stronkę internetową sklepu i jak coś chcę to piszę albo dzwonie po poradę i zamawiam przez neta :) Dziewczyny jeżeli macie sklep z przeszkoloną obsługą to się wybierzcie, naprawdę warto! Ja bez pomocy pewnie tak szybko bym tego całego wygarniania nie załapała ;p Teraz wiem już co i jak i ogarnia mnie żądza posiadania chociaż połowy tego co przymierzyłam. Teraz pożądam staniczka Angie Masquerade ach piękność.

majamija sklep z przeszkolona obsługą - marzenie :( cóż, nie trafił mi się taki mój rozmiar to 70 K, ale noszę 70 J bo w największym wypasionym sklepie z dessu nie było innych rozmiarów, no ale Ok biorę co jest (wzięłam 2 identyczne wzory - jedyne w tym rozmiarze cena 160 za sztukę) przezornie zamawiam mój rozmiar podaję nr tel napastuję dziunie, że mi zależy a jestem podniecona jak wiewiórka, że wreszcie-nareszcie zgadnij, czy któraś zadzwoniła :P mnie nie pasuje opcja zamawiania via net bo to za drogo wychodzi i nie stać mnie na fundowanie poczcie polskiej zwrotek, a sama wiesz ile jest firm i weź baw się z każdą :( do dziś jest sklep (tylko bielizna), a istnieje od x lat, w którym na pytanie o rozmiar 70 K słyszę: "takich" :O nie produkują

Gość ja kupuję na allegro
też "niby " mam problem bo polskie 75H a brytyjskie 34 G albo 32HH bądź I , ale na allegro zawsze kupię ;) na ebayu też są i czasem nawet o połowę taniej i mam na myśli bieliznę takich firm jak freya La Senza M&S czasem też dobry czy gorssard

Gość ja kupuję na allegro
Curvy Kate dzięki. Też zacznę szukać przez internet. Teraz mam ochotę na coś z niskim mostkiem żeby z dekoltów stanik nie wyłaził. Dziwne takich 75B było pełno a w 60E to już nie takie proste.

Czołem dziewczyny ja tu do Was z innego tematu przyszłam ale pokrewnego mniejsza z tym ...Głaszczka mi napisała że mój rozmiar to 70 b ja zawsze 75 b kupowałam i zazwyczaj w triumphie ,jeden stanik mam z h&m push -up właściwie to wszystkie push-upy ...zauważyłam że od tych cholernych push-upów biust mi się zniekształcił tzn od zwenetrznej strony tam gdzie gąbka taki rowek się zrobił biust w tym miejscu nie jest krągły ...chciałabym kupic stanik miekki dobrze dopasowany troche się boję że biust będzie w nim wygladał na mały ...podobają mi się biustonosze Ewy Michalak doradzcie co kupic ... pozdrawiam

Może spróbuj 70C , miseczkę bedziesz miała wtedy taka samą a bądzie ciaśniejszy troche pod biustem , to są tzw zamienniki rozmiarowe. Zawsze lepiej wziąść ciaśniejszy , lepiej trzyma biust. osobiście polecam udać się do sklepu w którym panie espedientki doradzą Ci jaki powinnas nosić rozmiar. Ja byłam w katowicach w takim sklepie i nie żałuje. Głowa do góry Joa0210 ;)

dzięki Konstancja chyba rzeczywiście wybiorę się do sklepu znalazłam pare adresów

Gość ABCbielizny.pl
Dobry biustonosz należy dobrać zgodnie ze swoim rozmiarem. Inaczej będziesz czuła sie bardzo niekomfortowo. Zobacz np w moim sklepie http://www.abcbielizny.pl/biustonosze-cat-134.aspx gama rozmiarów jest naprawdę szeroka.

Gość kak
Tak, tak. Macie racje. Dobrze dopasowany stanik to podstawa! Szczególnie jeśli chodzi o kobiety, które urodziły dziecko. Piersi w okresie laktacji stają się bardziej wrażliwsze na dotyk niż dotychczas. W związku z tym warto mieć dobry stanik. Unikajmy takich staników, które mogą podrażniać skórę piersi. Podrażnienie może być wywoływane materiałem, z którego uszyty jest stanik szczególnie sztuczna koronka, bądź też fason. Jeżeli zatem Twój biust po porodzie powiększył się i ma tendencję do opadania, raczej nie wciskaj go w stanik - "push up" Może on powodować lekki ból piersi. Warto również zrezygnować z zakupu stanika spłaszczającego brodawki piersi. Jeżeli po ciąży piersi gwałtownie straciły krągłość, warto zakupić sobie bardziej dopasowany, ale nie ciasny biustonosz. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej na ten temat zajrzycie na stronę http://powiekszaniepiersi.edu.pl/2010/09/23/popraw-piersi-po-karmieniu/comment-page-1/#comment-195

Ciesze się , że mogłam pomóc. Tym bardziej ze sama miałam kiedyś problem z doborem dobrego biustonosza i właśnie w sklepie mi poradzili. Daj znac jak poszło , trzymam kciuki ;)

Gość stylonka
Kiedyś tez miałam problem z doborem stanika, ale odkąd uświadomiłam sobie, ze obwód powinien być mniejszy a miseczka większa szukanie idzie mi o wiele łatwiej. Nawet przez internet odważyłam się zakupić pewne modele. Ostatnio też odkryłam, ze nipplex ma ładnie skrojone staniki i dobrze leżą. Mam jeden i wydawało mi się, że przez cienkie szeleczki nie będzie trzymał ale na szczęście się myliłam :)

ja kupuje u chinczykow, ale wiekszy obwod ok 80-85miseczka b bez push upow , dlaczego u nich bo cena super 15zl a jak wypiore w pralce to mi sie nie defasonuje, dodatkowo kuje przez internet rozne preparaty na biust (maseczka ujedrniajaca (botoksowa i kwas hialuronowy wraz z masazem z korundem poprawil wyglad i dodal jedrnosci http://www.estien.pl/na-biust-ujedrniajace-c-1_18.html

Gość ttaaaaj
jakbyś kupowała dobre staniki to by jędrność była sama z siebie, jak ich nie masz to żadne kremy nie pomogą

Gość MagdaRaj
Witam Zapraszam, zajrzyjcie dziewczyny do mojego sklepu www.stanikowyraj.pl Może coś się Wam spodoba. Jeśli będziecie miały jakieś pytania to piszcie na maila stanikowyraj@wp.pl Pozdrawiam Magda http://www.stanikowyraj.pl/

Gość cycki pomocy ratunku
wiem ,że podbijam ale jak to jest z tymi producentami czemu np 34G truly you, M&S jest dobre a we frei to juz 2 rozm za mało np w takim rio , w polskich to juz całkiem loteria raz to 75 G leży idealnie a raz nawet 75I jest małe , czy poda ktoś kolejność wilekości miseczek u producentów albo jakies porównanie zrobi??

Gość stl girly
ja mam ostatni od nipplex i jest całkiem dobry. Teraz widziałam że na facebooku przeprowadzają akcję testerską -> http://on.fb.me/qUoCyh gdzie można dostać komplet od nich za darmo. fajna sprawa

Gość marioola 80
super wyjaśnienia !! ale Ja mam problem po porodzie minęło już 13 mies. a u mnie jedna większa pierś od karmienia a tylko karmiłam 4,5 mies pokarm zanikną masaże wodne , ręczne i nie wiem co dalej jestem załamana!!!Pomacy

Gość 0sweetness0
Bardzo długo nosiłam źle dobrany stanik przez co cały czas czułam się niekomfortowo. Teraz jak znam wreszcie swój rozmiar jest o niebo lepiej :) STYLOWI.PL Odkrywaj i zbieraj swoje inspiracje

Gość gość
Cześć, mam 94 w biuście i 67 pod. Mimo że mam tak dużo to moje piersi są małe :O wyglądają na rozmiar b,c. Chyba mam szeroką klatkę piersiową :/ Kupiłam stanik 60ff i jest na mnie za mały, a obwód bardzo ciasny mimo że zapięłam na najdalszą haftkę. Jaki rozmiar powinnam nosić?

Gość gość
aha i czy przez noszenie takiego stanika mogą mi się powiększyć piersi, zawsze nosiłam push upy w rozmiarze 75B. powinnam spać w tym nowym staniku?