Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Curvy Kate

CHCECIE POPRAWIĆ WYGLĄD BIUSTU?? SPRAWDZIĆ CZY NOSICIE DOBRY STANIK??

Polecane posty

Ja stacjonarnie nie kupuję, bo mi za drogo :) Tylko sobie mierzę. Wiem już, czego szukać, znam różne modele z balkonetki, przed zakupem oglądam w katalogu i sprawdzam, czy ma szansę na mnie pasować. I tak np stanik warty ponad 100zł kupiłam nowy na allegro za 40. Jeden używany w stanie idealnym warty też ponad 100zł kupiłam za 30zł na balkonetkowym bra swapie. Jak sie umie szukać, to można kupić coś porządnego w dobrym rozmiarze. Jak będziesz miała jeszcze pytania, to pisz, ja na razie idę, ale za jakieś 2h Ci odpowiem :)

no właśnie.. te staniki mają takie duuże miski.. ja takich zawsze szukałam, żeby zebrać pierś spod pachy. Ale w sklepie z chińszczyzną to niemożliwe.. Niektóre te 65G są naprawdę duże :-D już zaczynam szukanie :-D Dzięki za pomoc, jeszcze tu zajrzę 🖐️🌼

Gość oirfipweg
nie rozumiem tego calego zamieszania z bra-fittingiem. Staniki sie mierzy, porownuje i kupuje pasujacy, to proste. Mierzyc, porownywac, do skutku. Zawsze w przymierzalni wkladam t-shirt na mierzony stanik, zeby zobaczyc jak sie prezentuje calosc. Swoje malutkie piersi pakuje w 70D Calvina Kleina, jest jeszcze miejsce na male poduszeczki silikonowe i biust wyglada naprawde okazale :)

Gość hehhhhhhhea
No to pokaż mi w Twoim Calvinie stanik na ciut większe piersi od twoich - 70G. Aha, 65J i 65K też by się przydało, żebym mogła pomierzyć i porównywać do skutku. :D

Spoko, ja mogę kupić stanik nawet na bazarku, o ile znajdziesz tam odpowiedni na mnie obwód. Każda 70 jest za luźna, a czasami i 65... Jak Ty masz szczęście i możesz kupić 70D byle gdzie i będzie wszystko ok, to się ciesz, ja tak niestety mogę, jak i wiele innych kobiet. Jakbyś miała obwód mniejszy niż 70 albo miskę większą niż D to może byś zrozumiała, ale jak ja mam znaleźć w sklepie zapełnionym 75B stanik, który będzie odpowiednio ciasny na moje 66cm pod biustem? rzata małgo, bo tak jak powiedziałam, niektóre to może rozmiary brytyjskie, one są tam wszystkie pomieszane. Szukaj i jak coś znajdziesz, to się pochwal, może będę znała model i coś Ci o nim powiem :)

Gość jgjujuju
hmm dziwne to bo mi wyszlo ze mam 60E!!! a to niemozliwe bo ja mam takie srednie B moze jakies male C ale nie E!!

Gość jgjujuju
no wlasnie mam takie jak za zdj 60E ale jak w sklepie takie bede chciala stanik to mnie sprzedawczyni wysmieje ze za duzy jak dla mnie

Średnie B tzn? 75B? Ten rozmiar jest na kogoś, kto ma ponad 80 cm pod biustem i 90cm w biuście! A Twoje wymiary to niecałe 70cm pod biustem i około 85cm w biuście (zgadłam?) Obwód zaniżamy do 60, żeby dobrze trzymał Twój biust. Potem zaglądasz do tabeli: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31 i patrzysz, która miska z obwodem 60 będzie przy Twoich cm w biuście. Jeżeli jesteś zainteresowana tematem i chcesz poprawić wygląd biustu, to będę wieczorem, teraz musze iść :)

W pierwszym lepszym sklepie nie ma 60E, miskę E można znaleźć dopiero przy obwodach 85. A nie ma 60E, bo panie uważają, że wszystkie kobiety da się wcisnąć w 75A, B, C i D. Jeżeli chcesz się przekonać, że 60E będzie lepsze niż Twoje staniki, to zapraszam do któregoś ze sklepów: http://stanikowamapa.prv.pl/ Tam nikt Cię nie wyśmieje, a nawet pomoże. Ja na razie uciekam :)

Gość jgjujuju
ok dziękuje tak zgadlas mam okolo 66 pod biustem i 83 w biuscie

Gość pomozcieeeeeeeeeeeee
dziewczyny pomozcie , zmierzylam sie i na wydechu ciasno sie zmierzylam i mam pod biustem 86 ,na biuscie 99 powinnam kupywac w takim razie 80 c czy b , zmienia mi sie cialo wsumie kiedys nosilam 75

Gość beata12345
hej. prosze was o pomoc. jestem zalamana swoim biustem, a raczej jego brakiem... po zmierzeniu sie i wyliczeniu wychodzi ze mam 80A. mam straszny problem z kupnem stanika, bo mam male piersi, a szeroka klatke piersiowa- wiec te "a" wygladaja jak...no nie wiem... stanik polozony na powierzchni 1m kwadratowego. rozumiecie? wszystkie staniki z malymi miseczkami sa waskie u mnie wyglada to tak, ze jest stanik, potem po bokach z 3-5 cm klatki piersiowej i dopiero bok klatki piersiowej. teraz nosze 80B z atlantica, to moj jedyny stanik (!!!!!), ale nie trzyma mi juz biustu...nie wiem czy jest co trzymac... schudlam 15 kg, chyba 3 lata temu. nie pamietam czy przedtem mialam biust, w kazdym razie teraz go nie mam. nie jestem szczupla, tzn w ubraniu tak ale jak sie rozebiore to mam faldki tu i owdzie...a moje piersi porazka. nie dosc ze prawie ich nie ma to jeszcze nie sa okragle tylko takie malo jedrne, miekkie... mam 19 lat i nigdy nie mialam powaznego chlopaka, ciagle sobie mysle co bedzie jak bede miala sie przed kims pokazac nago. pomocy...

Gość 86/99 licze ok
napewno nie C i nie B bo wtedy będą to sutkozakrywacze :P 34 (75) E-rozmiar bryt 32 (70) FF-jak powyżej ale rozciągliwiec 36 (80) D-nierozciągliwiec 75F-rozmiar polski

jgjujuju, ja mam prawie identyczne wymiary, tylko w biuście 1cm więcej, chociaż czasem jak się mierzę to i 83 wyjdzie :) 60E to w polskiej rozmiarówce? Na mnie każde brytyjskie 60E jest za duże, jak już 60 to DD, ale najlepiej mi w 65D. 86/99 75(34)E brytyjskie 75F lub G polskie. A jak się upierasz przy obwodzie 80, to miska prawdopodobnie D, ale w 75 powinno być Ci lepiej. Pamiętaj, żeby wszystko wygarnąć spod pach i z pleców do miski, wtedy się wypełni. beata, podaj swoje wymiary... Może liczyłaś sobie w tabelce z Triumpha albo jakiejś innej, która np na 68 pod każe nosić 70, a poprawnie jest 65 albo 60...

Ja podam wymiary bo już dojść nie mogę ( a w necie mi jakieś szalenie duże wychodzą, ja wiem, że miseczki przy różnych obwodach są różne no, ale bez przesady) Pod biustem mam 67, w biuście 79, nad biustem (też się z takim czymś spotkałam) 74 I co to za maleństwo z tego wychodzi ? ;)

Hm, znalazłam nawet dziewczynę z prawie identycznymi wymiarami i jej piersi w staniku wydają się sporo większe :) Ja jestem drobna więc nikomu do głowy nie przyszło żeby mi jakiekolwiek D dawać :D Bo D to się wydaje ogromnymi cycami A dziękuję 🌼 Na pewno teraz poświęcę trochę czasu na znalezienie odpowiedniego bo z moich to ze dwa tylko mam wygodne i już mnie to wkurzało (zwłaszcza w zimie). I zdaje się, że w Szczecinie Ebras jest

Wymiary mogą być takie same, a piersi mogą wyglądać zupełnie inaczej :) Ale pomierzyć warto, biust może na tym tylko zyskać :)

A 60D nie znajdziesz w pierwszym lepszym sklepie :) Zazwyczaj zaczyna się od 75D, a to zupełnie inny stanik. W ebras znajdziesz coś dla siebie, ale najpierw przymierz kilka razy, zastanów się, możesz zrobić zdjęcia i wrzucić do oceny na balkonetkę. I nie szalej z zakupami, bo biust może się troszkę zmienić, zwłaszcza po wielu latach noszenia złego rozmiaru :)

rzata małgo, jesteś między rozmiarami, ale bliżej Ci do 65(30)F, wg tabelki pół cm brakuje. Ja polecam Panache :) Chciałabyś coś miękkiego, czy usztywnianego? Podpowiem, że na początek lepiej kupić miękki stanik :)

Pod biustem ciasno na wydechu, w biuście normalnie po ciele, omiń sutki, bo potrafią dodać cm :P Miękki, bo biust może tam się swobodnie kształtować, a w usztywnianym ciężko jest określić, czy wszystko jest dobrze. Jeżeli miękki Ci w ogóle nie odpowiada, to możesz zacząć od półusztywnianych, może kiedyś się przekonasz :) 65F brytyjskie. Ja pomagam sobie tą tabelką: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31

Gość beata12345
pod biustem 82, w biuscie 92...

82/92 polskie i brytyjskie 75C, a nie 80A. Pamiętaj tylko, że zapinamy się na pierwszą haftkę i podczas zakładania stanika w pozycji pochylonej wszystko spod pach wygarniamy do miski. Jeżeli obwód podjedzie Ci po kilku ruchach do góry, to znaczy, że musisz szukać brytyjskiego 70(32)DD polskiego 70E Nie mów, że to wielkie miski, jeżeli nie widziałaś ich na oczy. Przejdź się do sklepu, przymierz i zobacz. Oczywiście jeżeli chcesz, żeby Twój biust w staniku wyglądał lepiej. 80A to może masz wg tabelki triumpha, a ona jest g... warta :) Mi też ciężko było uwierzyć w rozmiar 65D, a teraz nie rozumiem, jak ktoś może uważać, że D to duży biust. Ale rzeczywiście, źle dobrane D może być dużym biustem, tyle tylko, że prawidłowo powinien być to rozmiar np 65FF.

Gość beata12345
mam Uk 75 C (cooo???) i PL 75B. ale to jest bardzo male B, bardzo... poza tym jak juz pisalam 90 % stanikow ma za waskie miseczki, a ja mam szeroka i plaska klatke piersiowa

Każde B generalnie jest małe :) Te źle dobrane mogą być jedynie duże. Nie sugeruj się tym, że koleżanka ma 75C i ma duże piersi. Co z tego, jeżeli nosi zły rozmiar i powinna nosić 65F? Dobrze dobrane 75C to są małe piersi na troszkę większej osobie. Idź do sklepu i porównaj miseczki w 75B i w 80A. :) Zobaczysz, jaką będziesz miała niespodziankę, jak okaże się, że są prawie takie same, 75B powinno być tylko głębsze, no i ma ciaśniejszy obwód.

Gość beata12345
dziekuje :) potaram sie znalezc w moi miescie jakis odpowiedni sklep, a jak to nie to we wrezsniu bede w gdansku a tam to juz na pewno nie popuszcze. mam nadzieje, ze znajde cos odpowiedniego