Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Curvy Kate

CHCECIE POPRAWIĆ WYGLĄD BIUSTU?? SPRAWDZIĆ CZY NOSICIE DOBRY STANIK??

Polecane posty

A zanim coś kupisz, pooglądaj może staniki w katalogu balkonetki http://www.balkonetka.pl/katalog/ poczytaj, co dziewczyny piszą o rożnych modelach. Panache jest dosyć szerokofiszbinową firmą. Freya za to wąsko. I mi osobiście staniki Panache się bardziej podobają. Nie wiem co akurat będzie w tym sklepie, w którym będziesz. Jeżeli będziesz miała pytania, to pytaj :)

Ja kupuję tylko od użytkowniczek, które kojarzę z wpisów i które dodają zdjęcia. I przy okazji wiem, że stanik był dobrze traktowany i będzie w dobrym stanie. Na razie na oszustwo nie trafiłam, chociaż raz na jakiś czas się zdarzają. Zazwyczaj ceny nie są duże, około 30-50zł, czasem jak coś nowego, to drożej, ale też niekoniecznie. Jeżeli się boisz i poprosisz kogoś, kto ma konto na allegro to może wystawić aukcję :)

Yo :-) ale ta tabela skąpliwkowana :-( zmierzyłam się dokładnie. Mam 69 pod biustem ciasno. A w biuście tak 89/90! To nadal ten sam rozmiar? Głaszczko, a tobie te profesjonalne staniki poprawiły wygląd biustu? Od kiedy nosisz te prawdziwe stanisławy?

69/89 to 65E brytyjskie i 65F/G polskie. Ale ja polecam brytyjczyki :) Noszę je już z pół roku, żałuję, że nie zrobiłam sobie zdjęcia na początku. Ciężko powiedzieć, ja przede wszystkim zauważyłam, że jednak mam biust, w dobrym staniku wygląda o wiele lepiej niż w starych push upach, ale czy coś się zmieniło, to nie wiem. Myślę, że moje piersi jeszcze nie zdążyły się zniszczyć, żeby było co poprawiać, bo są dość małe i jeszcze młode :) Ale popatrz np tutaj: http://stanikomania.blox.pl/2009/04/Jak-dobrze-wygladac-w-bieliznie.html Gdzieś na dole masz zdjęcia przed noszeniem dobrych staników i po jakimś czasie :) Ale wracając do Ciebie, czego szukasz? Wolisz miękki, usztywniany? Jakiś wymarzony kolor albo krój? :)

A jakie są minusy/plusy miękkiego i usztywnianego. Ja po prostu chciałabym choć jeden wygodny stanik którego miska zbierze całą moją nieforemną pierś.😭 i dzięki temu biust okaże się większy.Kolor i krój nie ma znaczenia.

Po prostu w miękkim na początku wszystko lepiej widać i piersi jest lepiej wracać na miejsce :) Ale jeżeli chcesz czegoś, co zrobi Ci piękny efekt, to może być i coś usztywnianego :) Teraz nie mam zbytnio czasu, ale później postaram się coś ładnego wyszukać :) Tak bez szukania mój faworyt to Panache - Masquerade Antoinette Z miękkich Panache - Cleo George :)

Ale byk w mojej ostatniej wypowiedzi :O skomplikowana oczywiście. Sorki. Ok, zaraz popatrzę na te i czekam na inne. Dziękuję, pa🌼

Gość mii
pomożcie i mnie:) Mam 76 cm pod biustem na wydechu mierzony ciasno a w biuscie 93. Dotad nosilam 70 D niestety od jakiegos czasu za maly. Zaczelam szukac czegos innego i tak 75 D za duza miska ( az mi pod pachami gora miski uwiera) natomiast 70 E za maly a 70 F (w Magnolii wroclawskiej znalazlam jeden) dziwnie lezal. Czy caluje we wlasciwy rozmiar? Dodam, ze mam maly biust i niestety tez rozwalcowany ciaglym noszeniem pushupow...

76/93 Wg mojej magicznej tabelki masz brytyjskie 70(32)DD lub E polskie 70F Musiałabyś poprzymierzać.

Gość biusty wzbudzają żywą dyskusję
która da pomiętosić cycory?

Gość dacie pomiętosić cycory
bo mam ochote

72 mierzone bardzo ciasno na wydechu? :) Jak tak, to będzie 65(30)E brytyjskie (widzisz jak zgadłam :D) Polskie 65F :) Jak masz jakiekolwiek pytania to pytaj :)

Aaaa.. Nie wiedziałam że tak się zaokrągla:) Muszę się wybrać do dobrego sklepu z bielizną bo takich rozmiarów w zwykłych sklepach pewnie nie ma. Dziękuję:) Moze w końcu dobiorę sobie stanik taki jak mi trzeba. Zajże tu jeszcze z pewnością:)

To chyba najbliżej masz sklep w Białymstoku. Ewentualnie zakupy przez internet. Ja kupuję tylko na allegro i na BraSwapie. W normalnym sklepie po 1 nic na mnie nie pasuje, po 2 jakby pasowała, to 150zł szkoda mi wydać, jeżeli mogę mieć to samo za 50 :) Możesz popytać w sklepach, gdzie jest bielizna Konrad, Gaia, nie wiem jakie tam jeszcze polskie firmy, bo nie kupuję polskich. Ale wtedy nie wiem jak z jakością, bo noszę tylko brytyjczyki, mają lepszą konstrukcję, zazwyczaj ciaśniejsze obwody, lepszą jakość.

No wlasnie jest jeszcze allegro. Tylko chyba troche balabym sie ze cos moze nie pasowac, zawsze lepiej to przymierzyc. Ale w Białymstoku czasem bywam:)

Ewentualnie sklepy internetowe, tam możesz kupić kilka sąsiednich rozmiarów i odesłać te niepasujące :) Ja od siebie polecę firmę Panache. Z linii Masquerade modele Georgiana, Tiffany, Madison masz na allegro :) Do tego przepiękna jest jeszcze Antoinette. Z linii Cleo lubię miękkiego George'a i miękką Brooke. Z firmy Freya podoba mi się Arabella, ale zupełnie na mnie nie leży. Curvy Kate ma ładne staniki, ale nie mierzyłam jeszcze żadnego, bo u mnie w mieście nie ma tych staników, ale w katalogu na www.balkonetka.pl całkiem nieźle się prezentują :)

Głaszczka widze że dobrze się na tym znasz. Bardzo Ci dziękuję za rady. Zaraz popatrzę w sklepach internetowych i na allegro:)

Jak znajdziesz coś co Cię zainteresuje to pisz, niektóre modele są ściśliwe, niektóre rozciągliwe, małomiskowe, dużomiskowe, może będziesz potrzebowała innego rozmiaru niż wyliczony :) Sklepy internetowe: www.onlyher.pl www.bellami.pl www.bradea.pl www.karoline.pl Jeżeli zależy Ci na pięknym efekcie, to polecam www.ewa-michalak.pl Ale tam rozmiar trzeba wyliczyć w kalkulatorze na stronie, Ewa ma bardzo ciasne staniki, w 65 byś się nie zapięła, w 70 też byłoby pewnie trudno :)

Gość potrzebuje 34F bądź 34FF
jak się mają rozmiary polskie do brytyjskich i jak to jest z producentami?