Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

staraczka- jak zajdziesz w ciaze to dostaniesz skierowanie na mocz i morfologie, no i na kile test, bo obowiazkowy, reszta typu odry rozyczki toco cytomegalia nie sa refundowane. i tak co miesaic badania laboratoryjne:) a tak to ja tylko na foliku sie skupiam i na zdrowym zywieniu:))) No a tak pod koniec sierpnia przy wyplacie pojde sobie zrobic pakiet dla kobitek takie badania u nas sa:) i zrobir przeciwciala na toksoplazmoze i cytomegalie zeby wiedziec:)

no to słuchajcie takiego newsa:P Moja koleżanka we wtorek była u ginekolożki i Ta jej powiedziała, że cytomegalię robi się tylko i wyłącznie przy zapłodnieniach in vitro i że ma tego nie robić, bo po co. A co do toxo, to kazała zrobić tylko IgM bo wystarczy. Hmmmm ja uważam inaczej.

o to jakas dziwna pani doktor!!! moj lekarz tez mi co prawda mwoil ze cyto i toxo nie trzeba jesli nie chce. Zrobil mi caly wyklad o cytomegalii i wplywie na dziecko:D hehe ale nie pamietam co mowil:D

STARACZKA 83 to trzymam kciuki a to będzie pierwsza ciąża czy już dzidziusia masz? Mam nadzieję że dobrze pójdzie i w miarę szybko będziemy miały śliczne brzuszki.

to będzie nasze pierwsze cudo:) Marta, ja też trzymam kciuki:):) Byłam dziś u kolezanki, ma dwóch synków, oboje zaplanowani i trafieni za 1 razem:) starszy ma 5 lat a młodszy ma 1,5 roku. Oboje spłodzeni na wakacjach za granicą heheh:)

Marta, dlatego musimy się wyluzować:P co ma być, to będzie, oby za 1 razem:P no ale jak nie będzie to już na pewno za drugim:)

Hej dziewczyny!!! Mam nadzieje,ze moge sie do Was dolaczyc ;) Tez zaczynam staranka w tym miesiacu, nie chce sie nakrecac bo na pewno za pierwszym razem nie wyjdzie.. ale to silniejsze ode mnie... juz sie nie moge doczekac!! Pozdrawiam

Gość 1q2w3e4r
Witajcie ! Ja z moim mężem również w tym miesiącu zaczęliśmy starania o małego bobaska :-) Myślałam ,że to będzie takie hop - siup ,ale gdy weszłam na kafeterię i poczytałam Wasze posty , to trochę się podłamałam :-) Nie wiedziałam ,że jest tyle kobiet , które przez wiele miesięcy starają się o dziecko ! Nie wiem jak dlugi mam cykl ,ani kiedy miałam ostatnią @ , bo z reguly wyczuwam , kiedy się zbliża - koło 22-23 każdego miesiąca . Niekiedy się przesuwa . Przez rok czasu brałam tabletki anty ,ale od hmm.. niecałego roku nie biorę . Zabezpieczaliśmy się prezerwatywami :-) Jutro będzie 6 dzień od domniemanego zapłodnienia :-P , kupiłam już test ,ale.. boje się go zrobic rano . Nie chcę ,żeby tam była jedna kreska ... :-(

staraczka-83 => nakręcaczki hehe no nie ma co.. pasuje jak ulał ;) 1q2w3e4r => hej! Jutro 6 dzień od owulacji?? To chyba trochę za wcześnie na test.. najlepiej zrobić w dzień spodziewanej @ bo niby są testy co już wykrywają po 6 dniach ale mogą pokazać jedną kreskę nawet jak doszło do zapłodnienia bo będziesz miała za małe stężenie hCG. Pewnie łatwo mówić "cierpliwości" a sama będę chciała robić test na drugi dzień po owu hehe

Gość 1q2w3e4r
Tego się boje . Niby w tym teście pisze ,że od 6 dni .. Tak mi się marzy ,żeby były dwie kreseczki :-) Kiedyś myślałam ,że poczekam ,aż coś sama zauważe ,to dzidzia będzie spontanicznie :-) A tu proszę - bez zabezpieczenia i brak cierpliwości . Ja się normalnie nie mogłam doczekac , kiedy będzie ten 6-ty dzień .. a teraz się obawiam :-( Jak myślicie , po jakim czasie pojawiają się pierwsze dolegliwości ciążowe ?

Szczerze to nie wiem po jakim czasie ale myślę, że dopiero po kilku (2-3) tygodniach się pojawiają... mam nadzieję, że wkrótce każda z nas podzieli się tu na forum pierwszymi objawami ;)

dzien dobry 1q2w3e4r testa sa rozne, jedne do robienia w dniu spodziewanej miesiaczki, inne tzw wczesne ktore mozne robic przed @. tyle ze napisane na nich, ze im dluzej blizej @ tym wynik blizszy tych 99%. sama mam w domu te "wczesne" i pewnie nie wyrobie do ok 20 sierpnia :P objawy tak rozne i roznie sie pojawiaja u kazdej kobiety, ja czulam sie inaczej jeszcze przed @, bol podbrzusza glownie, ale i sennosc. nigdy nie mialam mdlosci i innych przykrych objawow, dlatego moge z czystym sumieniem powiedziec ze kocham ten stan hehe ;P i ja tez jest za zmiana nazwy na "nakręcaczki", bardzo mi sie spodobala :D i jak ulal pasuje :D tak wiec milego dnia "nakręcaczki" :P

Dzień dobry Nakręcaczki:) ja dziś chyba nie wytrzymam i zaciągnę męża-dawcę do łóżka, a co, przecież plemniczki żyją kilka dni więc jak wcześniej zaczniemy, to może lepiej??:P ja bym zrobila właśnie HCG i nie robiła wielu testów ciążowych.

nakrecaczki:d dobry tekst bo sie nakrecacie kazda nawzajem:D:D:D: 1q2w3e4r - 6 dni po spodziewanej owulacji test Ci nie wykryje:) tym bardziej ze sama siebie nie znasz:) nie znasz swoich cykli i tka na praawde na czuja wiesz ze jest owu;) Na twoim miejscu zaczelabym wyliczac cykle:) i poczytala o naturalnym planowaniu rodziny wowczas bedziesz miala wieksza kontrole nad swoim cialem i mniej stresu przez to;) Testy radze Wam robic kilka dni po terminie spodziewanej @ bo wowczas sa bardziej wiarygodne i jak cos wyjdzie to wyjdzie a nie taka niepewnosc i dol po kilku dniach od owulki ze jest jedna krecha;) Jeesli chcesz zrobic test po kilku dniach od owulki to lepiej zrobic z krwi BetaHCG daje 100% pewnosci. Radze tez miec nauwadze tzw ciaze biochemiczne, ktore sa wydalane przez 90% zdrowych kobiet podczas miesiaczki....Zeby sie nie stresowac fajnie miec taka wiedze:) dlatego zaleca sie testy raczej PO terminie spodziewanej miesiaczki niz PRZED:) Bedzie Wam altwiej i nie ebdziecie sie niepotrzebnie nakrecac:) A i znajac swoje dni plodne i nieplodne latwiej trafic dzidziucha:)

a objawy? sa tak rozne jak rozne sa kobitki:) ja pierwszy objaw jaki mialam to po 4rech tygodniach od zajscia w ciaze:) sennosc:) potem okolo 10tc doszly nudnosci;)

Dzien Dobry!! staraczka-83 => No najlepsze w tym wszystkim to to "staranie" hehe Nie ma co sie nastawiac tylko na te dni, bo mozna miec blokade psychiczna... Mi to moj mezulek powiedzial, ze caly miesiac sie bedziemy "starac" bo nigdy nie wiadomo.. ehh Ci faceci ;) Tez proponowalabym zrobic test dopiero jak sie @ spoznia, wtedy najwieksze prawdopodobienstwo, ze test wykryje ciaze.. mojej kumpeli test dopiero wykryl po tygodniu po spodziewanej @ :P

jestem kilka dni po okresie i mam podwyższoną temperaturę. Czyżby mnie jakieś choróbsko brało?? My dziś startujemy jednak, pierdziele, nie będę czekała:) noooooooooo ja z was to chyba największa nakręcaczka:P chyba muszę nick zmienić:P BiBi--> a to mąż cwany hehehe :) pozytywnie oczywiście:)

Hehe startuj, startuj... przeciez to nie zaszkodzi :D Ja jestem w trakcie wiec jeszcze troszke musze poczekac.. Mam testy owu ale nie wiem czy bede robic bo jeszcze bardziej sie nakrece hehe No. cwaniak to On jest...ale mi to akurat pasi :D :D :D

Gość 1q2w3e4r
Tralalala , dziękuję za odpowiedź :-) Nie planowałam dzieci i o nich nie myślałam , więc i cyklu nie obserwowałam . Zazwyczaj miałam okres 19 ,ale potem się poprzesuwał :-) I teraz przyszło olśnienie - chce dziecko . Zrobiłam dzisiaj test , bo już nie mogłam wytrzymac . W nocy nawet spac nie mogłam , bo tak czekałam na ranek ,że "a może się udało" ,ale niestety - jedna wielka krecha :-( Mam tylko nadzieję ,że to za wcześnie i nam się uda jednak .. Od teraz będę się obserwowała :-) Pozdrawiam

obserwujcie sie laski bo to bardzo pomaga:) pozwala zauwazyc kazda zmiane w organizmie;) najwazniejsze to sie nie nakrecac:)

My zaczynamy za 3 dni,nie nastawiam się za bardzo że szybko się uda ale bardzo bym chciała.Już nie mogę się doczekać.

hej nakrecaczki ja juz sie nie nakrecam, wydaje mi sie ze sie nie udalo, a poza tym cos sie dzieje z organizmem :( bole mam od kilku dni (zw wieczorem jak na @), poza tym temp nie wzrosla, a sluz tez taki wcale nie plodny :( co prawda nigdy nie prowadzilam takich obserwacji, ale... wydaje mi sie ze to jednak nie taraz. w poniedzialek zapisze sie do ginekologa, niech mnie zbada dokladnie, bo mam zle przeczucie. testy owu mialam pozytywne, ale to jeszcze o niczym nie swiadczy. w koncu temp powinna wzrosnac a tu wczoraj 36,6 (+0,4) a dzis 36,2... fuck :P w ogole mam podly nastroj! mam nadzieje ze u was lepiej i sie wystaracie, pozdrawiam.

Pomyśleć że jeszcze rok temu nawet nie myślałam o tym żeby zostać mamusią a teraz pragnę tego jak niczego na świecie.