Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

twarde piersi z jednej strony - pomocy!

Polecane posty

kobiety pomozcie! karmie piersia 3 miesiace. od minionej nocy po zewnetrznych stronach piersi mam bardzo duze zgrubienia, ktore bardzo bola. co mam robic? przykladalam juz liscie kapusty, przystawiam dziecko do piersi ale zadnej poprawy nie czuje. jestem zalamana. doradzcie cos!!! mam odciagacz reczny, ale prawie nic nie leci, gdy go uzywam. nie mam sil. co powinnam robic?

może szykuje sie zapalenie piersi. Boli okrutnie. Ja miałam raz i skończy ło się na antybiotyku. Kazali mi przystawiać dziecko co chwilę i rozmasowywać bardzo mocno. Trzeba zacisnąć zeby, bo boli jak cholera i masować. Mojej koleżance ssał mąż, ale to rozwiązanie ekstremalne. Podczas 10 m-cy karmienia zdarzyło mi sie to 3 razy. Najlepiej pomagał mały ssak, czyli dziecko.

Polozciepla pieluche tetrowa na twarde miejsca i rozcieraj a potem przystaw dziecko do piersi.

Gość czerwony kamptur///
Jeżeli twoje dziecko nie opróżnia porządnie piersi to żeby sobie ulżyć i żeby nie robiły się zastoje to musisz odciągać pokarm. Miałam podobnie. Moja mała najadała się, ale miałam cały czas nawał pokarmu i jak tylko poczułam stwardnienia i zgrubienia to od razu odciągałam. Wystarczy trochę, aby pozbyć się nadmiaru pokarmu. Przynosi ulgę.